| Delete_9089 a întrebat:

Buna am 16 ani si aseara am facut'o cu prietenul meu si nu ne-am protejat.straight face. Menstruatia mi-a venit luna aceasta pe 5 si mi-a trecut pe 10. El zice ca nu si-a dat drumul in mine, dar eu tot stau cu fricacrying. As lua pastila de a 2 zi (nu am mai luat-o niciodata) pentru ca nu cred ca pot rabda pana la testul de sarcina sad, dar mi-e frica de reactiile adverse in caz ca nu e o sarcina...nici nu stiu prea multe despre aceasta pastila si ce reactii adverse aparsad. care ma poate ajuta.confused

6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu poti lua pilula de a doua zi la 16 ani. Are multe reactii adverse si este interzisa la fetite. Se poate lua de-abia dupa 18-19 ani.
Tinand cont ca erai in perioada cea mai fertila, daca partenerul tau nu a ejaculat, ramane un risc de sarcina de cam 27%.
Eu te sfatuiesc ca maine dimineata (luni) la prima ora sa te duci la ginecolog. te va ajuta cu certitudine.

| flory13 a răspuns:

Pilula de a doua zi prezinta un risc de boala inflamatorie pelvina, in special la pacientele cu risc pentru infectii ale tractului genital si boli cu transmitere sexuala; de asemenea, poate creste sangerarea si durerile in timpul menstruatiei in primele luni dupa insertie si poate determina dureri abdominale, sangerare sau patare intermenstruala. Foarte rar (sub 1 la 1000 de cazuri) prezinta riscul perforatiei uterine in momentul insertiei.(REACTII ADVERSE).

Metodele hormonale pot avea ca efecte secundare: greturi, varsaturi si dereglari ale echilibrului hormonal, manifestate in special prin tulburari ale ciclului menstrual, dureri in abdomenul inferior, oboseala, cefalee, vertij si tensiune mamara, sangerari intermenstruale. In cazul utilizarii estrogenilor in doze mari, greata si varsaturile pot fi foarte severe, necesitand administrarea unui antiemetic.

Cat despre aparitia sarcinii, nu cred ca esti insarcinata, pantru ca ovulatia se face in a 16 zi de dupa ultima zi de menstruatie, si ovulul nu traieste decat 24 de ore, iar tu ai avut contact sexual in a 6-a zi de la ultima zi de menstruatie. Teoretic ar fi imposibil.

| eubahhh a răspuns:

Stai linistita daca ti-a zis ca nu s-a terminat in tine asa e. el stie mai bine ca tine. si eu tot la 16 ani am facut-o pentru prima data si nu ne-am protejat niciodata si uite de un an de zile nu am patit nimic. daca are grija nu ai de ce sa te ingrijorezi.

| Sophie_6140 a răspuns:

Neaparat sa iei pastila de a2a zi. Poti sa o iei de maxim 2 ori intr-un an. De ce nu folositi prezervativul sau pilulele anticonceptionale? Trebuie sa fiti responsabili daca tot ati ales sa faceti sexhappy

| cotzobello a răspuns:

Daca nu si-a dat drumu in tine nu prea cred ca ai avea cum sa fi insarcinata doar daca nu a preejaculat da asta e putin probabil... pilula de a 2 zi eu stiu ca are destule reactii adverse si ca poti lua maxim 2 pe an si nu trebuie decat in cazuri urgente in care esti sigura ca esti insarcinata sa le ei.asteapta 5zile si fa un test de sarcina...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai si daca nu si-a dat drumul in tine, totusi nu ai vazut in ce parte si-a dat drumul pe pat in baie. nu te-ai uitat ai stat ca vaca?