| sofiasofyy a întrebat:

Am 16 ani si ma cunosc cu iubitul meu de 4 ani, si el vrea sa facem sex, ce ziceti, sa accept?

5 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Nu exista nici un studiu stiintific sau medical in privinta varstei optime la care se poate incepe viata sexuala. Se considera ca o fata este apta sa intretina contacte sexuale in momentul in care vaginul ei este suficient de bine dezvoltat si acest lucru depinde in primul rand de dezvoltarea fizica dar si de un alt factor important, cel psihologic si mental, dar si acest aspect poate sa fie foarte diferit, fiind in functie/conditionat de mentalitatea si de convingerile insuflate de educatia primita, care poate fi una mai libertina sau din contra, conservatoare conforma moralei crestine, religioase. In concluzie varsta este putin importanta fiindca o fata poate intretine contacte sexuale inca din stadiul de copilarie, dar cu toate acestea probabil ca varsta corespunzatoare ar putea fi in jurul varstei de 16-17 ani moment in care organismul fetelor a ajuns in majoritatea cazurilor probabil la maturitate in circa 80-90% din cazuri. Depinde de tine si de gradul tau de "maturizare". happy Multa sanatate!

| Emilian65 a răspuns:

Daca iubitul vrea si tu esti pregatita, faceti-o. Dar nu uitati de prezervativ.

| anamariarot a răspuns:

Daca ii intrebi pe altii in legatura cu asta, eu zic sa mai astepti. Trebuie sa stii tu cand esti pregatita si daca persoana respectiva merita; nu ai nevoie de validarile altora...

| Adelina1995 a răspuns:

Da, daca simpti ca te iubeste si el este alesul, de ce nu?

| lamporshe a răspuns:

... Fetele sunt ceva gen : Cred ca e prea devreme, ma cunosc cu el de doar 3 secole jumate, nu ma simt pregatita... traiesti o singura data, du-te si zi asa: "HAI SA O BAGI"