| Pateuuuuu a întrebat:

Am 18 ani jumătate și o relație stabilă de 3 ani.
Am o poveste lunga și as vrea, daca se poate să ma ajutați cu un sfat, căci sunt disperata.
Acum 3 luni am luat pastila de a doua și deoarece s-a rupt prezervativul. Ok, toate bune și frumoase, mi-a venit menstruatia mai devreme cu 5 zile, iar lunile viitoare mi-a venit cam la aceiași data.
Luna aceasta am avut 3 contacte sexuale protejate cu prezervativ pe care de fiecare data l-am verificat și era intact! Numai că imi întârzie menstruatia.
Luna trecută mi-a venit pe 14, iar acum suntem in 21 și nu mi-a venit... SUNT DISPERATA.
Țin să precizez că am fost FOARTE, dar foarte stresată cu bacul și cu admiterea. Numai eu stiu câte nopți nu am dormit pt că am învățat.
A fost o perioada groaznica, am plâns foarte mult și ma gândesc că poate fi pe sistem nervos.
Sau poate fi de la Postinor 2, pe care l-am luat acum 3luni?
Oricum maine imi cumpăr un test de sarcina că sa fiu sigura...
Multumesc mult!

4 răspunsuri:
| SergiuBoss11 a răspuns:

Nu iti pot spune cu certitudine "nu esti insarcinata", dar este foarte improbabil sa ramai insarcinata avand in vedere ca acum 3 luni ai luat pilula si ati folosit prezervativul mereu.
Stresul este unul din factorii care influenteaza mult aparitia menstruatiei.
Avand in vedere aceste doua argumente:faptul ca ai luat anticonceptionale si esti si stresata putem concluziona ca nu esti gravida.

| corbulalbrosu a răspuns:

Intarzierea aparitiei menstruatiei se poate datora atat starii tale de neliniste continua cat si a stresului acumulat. Efectele adverse ale pastilei Pastinor se pot manifesta de acum incolo inca chiar si 6-luni prin sangerari intre menstruatii si aparitia acestora in mod cu totul aiurea la date la care te-ai astepta cel mai putin. Consider ca vinovata de intarziere este pastila nici decum o sarcina ipotetica. Deoarece intarzierea a depasit 7 zile, ai putea sa-ti faci si un test de sarcina insa doar cu scopul sa-ti redea linistea sufleteasca.Multa sanatate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Dereglaj hormonal se numeste din cauza stresului. O sa vina in forta de nici ppe picioare nu va putea sta.

| Pateuuuuu explică:

Astăzi, dupa cum am zis, mi-am facut un test de sarcina că să fiu eu împăcată, și- asa cum ma așteptam- a fost NEGATIV!
E posibil va luna aceasta să nu imi vina deloc?