| AndreiAndriesa a întrebat:

Buna,am 18 ani si mereu am avut un penis sanatos,mereu era la "raport",daca vedeam ceva imediat se scula,acum am facut sex pentru prima data si a murit la intrare iar de atunci nu mai este niciodata in starea de erectie in care era pana atunci,este asa mai moale,si se scoala forte greu, a trecut 2 saptamani de atunci, ce crezi ca pot sa am?

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Este o problema psihologica. Probabil nu ai ales bine momentul sau partenera (nu erai perfect relaxat, te stresa ceva, era ceva neplacut sau incomod, sau nu iti iubesti partenera suficient, intre voi nu e suficienta intimitate). Din cauza unei astfel de probleme, ai avut o problema de erectie (frecventa si normala la tineri) si acum ai o problema psihologica, care te impiedica sa ai erectii normale. Daca partenera este cea care trebuie (sunteti impreuna macar de un an si jumatate, va iubiti cu adevarat, aveti multa intimitate in cuplu), puteti trece peste asta impreuna, cu intelepciune si fara stres, avand sesiuni lungi de giugiuleala fara intentie de sex, acre sa duca, in cateva luni, la o partida de sex care sa se intample exact cand te siomti pregatit, fara nici o presiune (poate dura 6, 8, 12 luni, fara sa fie nici o problema reala). Daca partenera nu este asa cum trebuie, va fi mai greu sa treci, poti avea nevoie de ajutorul unui psiholog pentru a nu te afunda mai rau in problema.

| Emilian65 a răspuns:

Lucrul acesta se intampla din cauza emotiilor pe care le ai cand o penetrezi. Te gandesti ca poate nu o poti duce pe cele mai inalte culmi, pe iubita ta.

| Oana92 a răspuns:

E destul de firesc ce ai patit. Ai avut emotii, presiunea a fost mare, era normal sa ''moara la intrare''. Iar ce ai acum se datoreaza faptului ca te gandesti prea mult la acel episod si la faptul ca ''trebuie'' sa ai erectie. Incearca sa te bucuri de moment, de partenera si sa lasi lucrurile sa decurca firesc. Si nu uita de prezervativ!

| Xpressurself a răspuns:

Tot sanatos este si la raport insa acum ai facut trecerea de la o erectie "secreta" la una cu admiratoare :) Admiratoare care te pot "trece clasa "sau "lasa corigent", nu-i asa?
Ne este frica sa fim judecati de o femeie pentru ca acceptam doar laudele. Asta arata un caracter slabut, sensibil, specific femeilor si copiilor. Fetele, femeile, vor barbati, fie ca au 16 sau 50 de ani. Nu le plac copii si nu le atrag femeile cu par pe fata. Vor barbati care nu se dau batuti, care lupta pana reusesc, care au curaj si sunt plini de viata si de energie.
Din fericire nu este chiar asa de rau cum crezi tu. Doar ca va trebui sa te obisnuiesti sa fii la fel de confident in fata unei fete cu cat de confident te simti singur privind o poza, vazand un film sau gandindu-te la o cloega. Eu zic ca a venit timpul sa spui nu la "treaba" manuala pentru totdeauna.
Cea mai buna metoda la varsta ta este sportul, la modul serios, sustinut si de durata.
Foarte important este sa nu renunti. Caut-o pe acea fata si mai incearca. Ia in considerare si faptul ca se poate ca nu esti compatibil sexual cu ea si aici nu este neaparat vina ta sau a ei. Pur si simplu nu va potriviti. In acest caz cauta o alta fata față de care simti o puternica dorinta sexuala dar sa o si iubesti. Adica nici chiar asa cu orce parasuta.
Orcum ar fi, nu renunta acum. Spune-i ce simti pentru ea si explica-i ca o sa fie mai bine daca te ajuta sa iti recapeti increderea. Fii sincer si spune-i adevarul. Spune-i ca te-ai demoralizat insa ai vrea sa aiba putina rabdare cu tine si sa te ajute. Fii relaxat, cere-i sa-ti faca un masaj daca te simti stresat. Ai curaj sa discuti deschis cu ea despre fricile tale si problemele cu care te confrunti. Fetelor le place sa ajute. In una-doua saptamani vei reusi.
Cel mai mult te va ajuta daca dormi cu ea si sa incercati dimineata cand te trezesti sau in timpul noptii, pentru ca esti mult mai relaxat si lipsit de griji.
Niste sfaturi bune pentru inceput. Iti trebuie putin antrenament ca sa ajungi sa o satisfaci. Nu-ti fie frica de esec. Nu- fie teama ca vei ejacula. Chiar spune-i ca o gasesti asa de atractiva ca iti vine sa ejaculezi.
CE SA NU FACI INSA ESTE SA NU FACI PE SUFERINDUL, PE VICTIMA CU O FEMEIE. PASTREAZA-TI INCREDEREA SI SARMUL, FII INCREZATOR, AMBITIOS SI ARATA-I CA NU TE DAI BATUT.
Gasesti pe internet articole despre "continenta sexuala", iti las si niste link-uri. Citestele impreuna cu fata cu care vrei sa incerci acest stil de viata mai sanatos zic eu.

http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=1678

http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=1698

Sunt o gramada de articole acolo, aveti ce invața.

| rapalache a răspuns:

Cred ca esti intr-un proces de schimbare a orientarii sexuale.