| EU_3383 a întrebat:

Am 19 ani si am un prieten de 23 de ani cu care ma intilnesc de 5 luni, tin foarte mult la el si cred ca si el tine la mine.
Insa de o luna sa iscat o problema, el doreste o relatie sexuala,
("normala" dupa spusele lui), insa eu nu ma simt pregatita pentru o asa relatie. Nu stiu cum sa procedez. Imi este frica. Eu am incercat sa-i explic dar el mi-a zis "ca ma intelege dar ar trebui sa ma gindesc putin si la el"... Ce sa fac?
Astept parerile voastre. Merci...

Răspuns Câştigător
| Mihai03 a răspuns:

Daca chiar vrea relatia aia sexuala inseamna ca nu te vrea pe tine in adevaratul sens... ca si iubita ca si viitoare sotie si mama a copiilor lui... te vrea doar ca un obiect sexual. Eu zic sa cantaresti situatia. Iti scoate ochii ca nu te culci cu el? cat de des va certati pe motivul "sexual"? Daca de prea multe ori atunci dai papuci nu merita! Virginitatea este un dar si trebuie sa il dai celui care chiar te place/ iubeste cum esti tu si chiar daca sta dupa tine o mie de ani! Asa dovedeste ca te iubeste si ca merita darul tauwinking

17 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Aveti amandoi varsta la care relatiile sexuale sunt normale in cuplu. Totusi, dupa 5 luni de relatie e cam prematur sa ajungeti in pat. Cred ca si retinerile tale provin din faptul ca relatia nu este inca suficient de bine formata, intimitatea nu este completa. Nu stiu in ce sens sa te gandesti si la el. Nu imi imaginez ca un barbat normal ar vrea o relatie sexuala cu o femeie care inca nu e pregatita pentru asta, intr-o relatie care inca n-a ajuns in acest stadiu. Nu inteleg de ce grabeste lucrurile, dar mi se pare ca greseste.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

5 luni e destul de decent. Ar trebui să vă cunoaşteţi în 5 luni.
Oricum, depinde ce-aţi făcut în astea 5 luni şi, cel mai important, depinde cât şi CE aţi vorbit până acum.
Femeile au nevoie de certitudini. Iat-o pe prima: Dacă-l mai ţii mult, în mod sigur, cert, normal şi logic, te va părăsi pentru alta.
Ce? Ai senzaţia că eşti ultima femeie din lume?!
Nu stai tu, stă alta!
Se poartă frumos cu tine iar tu-l refuzi pentru că... ce?!
Nu ai nici 12 ani şi dacă-şi dorea doar sex de la tine, nu stătea 5 luni.
Eu dacă-mi doresc o aventură, forţez nota încă din prima săptămână (deşi culmea, prima mea relaţie care a ţinut aproape 2 ani a implicat sex după câteva zile) nu stau 5 luni.
El te înţelege dar să ştii o chestie: Un bărbat care nu se află într-o relaţie în care să-i placă măcar puţin fata, poate face abstinenţă, altfel, însă, abstinenţa peste câteva luni este foarte dificilă.
El ţi-a cerut să te gândeşti puţin la el în condiţiile în care tu te gândeşti DOAR la tine şi tot ce contează este doar ce crezi, simţi şi vrei TU. Nu eşti nici pe departe la stadiul de "noi".
Cel mai probabil nu simţi nimic pentru el iar el îşi pierde timpul de pomană.
Salut!

| Rebecca a răspuns:

Eu cred ca esti destul de mare pentru a'ti incepe viata sexuala. Daca te'ai convins ca tine la tine, parerea mea este ca ar trebui sa ii oferi si lui ceea ce isi doreste. Fa'o protejat. Bafta.

| Duhovnicul a răspuns:

Toate relatiile amoroase serioase implica si sexul, nu te poti rezuma doar la ssaruturi, mangaieri, tinerile de mana, plimbarile prin parc si iesirile la cinema, restaurant etc. Conteaza ce simti tu pentru el, daca nu esti pregatita sa faci acest pas din lipsa increderii in el inseamna ca ai avea oarecare retineri in privinta lui. Dar daca nu e decat frica de actul sexual in sine atunci incearca sa te consulti cu el si sa ii explici situatia, nu ai mentionat daca e vigin sau nu, ar putea sa te ajute si sa te initiezehee hee. Puteti pune muzica, aprinde lumanari sa va mai relaxati. Succes

| Duhovnicul a răspuns:

Atunci in acest caz iti sugerez sa urmez sfaturile lui @Kongeriket si @Zuzulica.
@Anka, Madagascar si Mihai03, cu tot respectul dar vorbiti numai prostii :
1. Despre barbat care vrea sa se culce cu o femeie imediat se spune ca NUMAI asta vrea de la ea si ca o foloseste ca pe un obiect sexual. E corect nu?
2. Virginitatea este doar o conditie fizica si nicidecum vreun dar.
3. Chestia cu asteptatul 1000 de ani e penibila de-a binelea, daca tu iti inchipui ca un barbat va sta dupa tine n`spe mii de secole ei bine nu o va face, de ce? Pentru ca tot refuzand-ul chiar si pe motiv ca nu esti pregatita te va intelege la inceput hai sa zicem maxim un an sau asa dar dupa o vreme are totusi si omu` anumite nevoi si se va simtii nedorit si se va blama pe el ca nu este destul de bun pentru tine si ca nu te merita.

| madagascar a răspuns:

Vad ca majoritatea te indeamna sa o faci, eu zic sa nu o faci, e prea devreme cinci luni si plus ca cineva chiar poate sta cu tine 5 luni numai pentru sex, vad aici ca toti tineti cu baiatul, nu se moare fara sex, eu personal am asteptat un an ca sa imi pot da seama daca merita sau nu, ulterior cel cu care sunt si acum mi-a zis ca daca acceptam repede nu ar m-ai fi stat cu mine considerandu-ma una dintre miile de femei care cedeaza usor, asa ca eu nu am acceptat "sa ma gandesc si la el" pentru ca nu merita atunci, nu poti iubi pe cineva in 5 luni, si mai cu seama nu poti cunoaste acea persoana, poti sa faci ce vrei dar eu zic sa faci acest lucru din dragoste si cu cinevala la care ti, eu nu cred ca-l iubesti acum e prea devreme. daca te iubeste iti va multumi mai tarziu ca nu ai acceptat sa te culci cu el atat de repede, si nu iti fie teama ca va fi dezamagit de tine pentru ca daca cu adevarat te vrea langa el te va invata ceea ce trebuie sa stii despre dragoste.

| anka a răspuns:

Nu e nimic rau daca esti virgina la varsta asta. Daca el nu iti poate respecta decizia inseamna ca nu e pentru tine. Intr-o relatie conteaza ce-si doresc AMBII parteneri nu doar unul. Nu e bine sa faci compromisuri de la inceput pentru ca vei ajunge sa faci acest lucru toata viata. Trebuie sa te respecti pe tine si conceptiile tale.

| blonduu a răspuns:

Mai bine te dezvirginai la 15 ani ca toate deshidratatele. dar macar sufereai la vremea aia si pana acu erai in cu totul alta stare.

| lifeistough a răspuns:

Atata timp cat nu vei regreta mai tarziu si il iubesti; go for it!

| psihox a răspuns:

E un tip mieros. Hotareste tu, iar daca nu vrea sa te asculte, atunci cauta-ti alt prieten. Apropo, iubirea si sexul dupa casatorie, nu inainte.

| zuzulica a răspuns:

Iubita aveti 5 luni impreuna dc il iubesti fa-o...gandestete ca are23 de anihappyu 19 sunteti adultitongue.Stiu ca esti virgina dar ce baiat crezi ca te va astepta o vesnicie, ti-o zic din propria experienta si eu sunt virgina si ex iubitul meo vroia sa o facem la O lunalaughing)dar nu am acceptat si uite asa ne-am despartit... dar la tine sunt5luni ai avut timp sa il cunosti si sa iti cunosti sentimentele
asta e parerea mea
take care:*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Normal ca sunt probleme intre voi esti pudica daca prietenul tau se uita la filme xxx si ar vrea sa ii faci ce vede acolo tu ii spui ca tie frica? f me

| consul79 a răspuns:

Asculta draga mea daca el te iubeste nu trebuie sa te impue sa faci asta, ca totul va veni de la sine... dar cindva va trebui s-o faci nu decizia îti apartine.

| consul79 a răspuns:

Tu crezi ca el tine la tine dar nu esti sigura, dar nu te-ai gîndit ca peste doua luni vei ramîne singura.Trebue sa faci asta din dragoste du de aia ca el vrea, inseamna ca el nu te iubește... nu te supara dar gandeste-te bine. este un proverb : De șepte ori masoara si o data taie. DAR DECIZIA E A TA...

| EU_3383 explică:

*blonduu: (abia am facut 19 ani) si da sunt virgina, eu nu vad nimic rau in asta. Am avut multi prieteni iar relatiile nostre se terminau cind mergea vorba de o relatie sexuala. sad (refuz din partea mea). Da e destul de matur si asta ma derangeaza ca nu poate asteapta inca macar putin sad

*Teddy: "nu ai mentionat daca e vigin sau nu" = nu e virgin, a avut partenere.
de fapt imi este frica atit de actul sexual cit si de partener,(frica ca dupa acest pas o sa ma lase), cu toate ca stiu ca vrea o relatie serioasa si de lunga durata, dar nu pot trece peste asta.

*Brigaela : exact aceasta i-am explicat si eu "5 luni e prea devreme"
el imi vorbeste de casatorie de la inceputul relatiei si ca nu ar dori sa ma descopere in noaptea nuntii. big grin
--sa il inteleg in genul ca " eu nu mai pot rabda, vreau o relatie normala".
si ai dreptate, chiar grabeste lucrurile. nu mai stiu cum sa-i explic.

*merci mult tuturor pentru raspunsuri.

| EU_3383 explică:

Kongeriket : eu chiar tin foarte mult la el. el nu isi perde timpul in zadar, ca eu as dori sa fiu mereu cu el.
dar problema este ca nu vreau sa ma dau in minele unui baiat care dupa aia o sa ma parasesca. am nevoie de timp ca sa fii sigura ca o sa fie doar cu mine mereu.
anka : si eu sunt de aceeasi parere. merci
Mihai03 : nu sunt certuri dar mici discutii in care el imi zice ca toti prietenii nostri au o relate normala (chiar cu virsta mai mica) si doar eu sunt asa... merci
madagascar: eu tin foarte mult la el. doar ca 5 luni e prea putin pentru mine de a face asa pas (sunt de aceeasi parere cu tine ). merci
psihox : super. big grinbig grin metoda sigura. merci
consul79 : ok.winking - de asta imi este si frica.(o sa ma parasesasca, nu vreau sa fiu o prada in minele lui.) sad
De fapt eu nu voiam sa o fac si am scris sa vad daca nu gresesc am avut nevoie de parerile voastre.

va multumes din suflet tuturor.

| EU_3383 explică:

Lifeistough : de asta si imi este frica. ca o sa regret mai tirziu. sad