Fiindca actul sexual a fost intretinut cu 6 zile inainte de data la care ar fi urmat sa porneasca menstruatia conform calculului, in acea zi ai fost in perioada de infertilitate absoluta a ciclului, cea in care este cu totul imposibil sa se poata forma sarcina chiar si in cazul in care sperma este ejaculata in vagin. Exact din acest motiv in prezent exista simptomele premenstruale amintite care se manifesta de regula in cazul tau inaintea fiecarei menstruatii.
De asemenea trebuie sa stii si sa intelegi, ca ciclul menstrual se desfasoara din prima si pana in ultima sa zi, STRICT HORMONAL conform programului bine stabilit de catre organism in prima zi a fiecarui ciclu menstrual. Astfel ca, orice prelungire a ciclului menstrual si aparitia asa zisei ''intarzieri'' a pornirea sangerarii menstruale are loc/apare numai in cazul in care se produce o dereglare in modul in care se desfasoara activitatea hormonala. Dereglarea activitatii hormonale se produce de regula pe fondul aparitiei unei disfunctii in activitatea a unei singure sau a mai multe glande endocrine (tiroida, hipofiza, ovare, glanda foliculara, suprarenale, etc.) Din acest motiv uneori chiar si in cazul celor mai bine reglate cicluri menstruale, pot sa apara dereglari mai mari sau mai mici ale activitatii hormonale. La randul lor dereglarile hormonale vor provoaca modificarea lungimii ciclului menstrual fata de un anumit numar FIX de zile si astfel ciclul mentrual poate sa devina chiar NEREGULAT. Pe baza celor prezentate se poate presupune/aprecia ca aceasta intarziere de 6-7 zile fata de data la care urma sa porneasca menstruatia, poate fi pusa pe seama unor dereglari hormonale produse in actualul ciclu. Marimea abaterii ca lungime a ciclului menstrual, poate prezenta variatii de la cele mici (si frecvente) de doar +/- 3-5 zile, la dereglari si mai mari care pot fi chiar si de 10-14 zile (in plus de obicei) si in cazuri rare intarzieri care uneori pot sa fie chiar si de 2-3 luni, fara sa existe o sarcina instalata in uter. S-a constatat ca astfel de dereglari de lungime a ciclului menstrual apar si se produc destul de frecvent la varsta adolescentei, dar se pot manifesta si pe urma din cauza faptului ca in decursul ciclului menstrual, uneori cu totul inexplicabil, atunci cand activitatea hormonala este normala sau foarte putin dereglata de functionarea incorecta/deficitara a una sau a mai multe glande endocrine. Multa sanatate!
Mulțumesc mult! Sunt ușurată că nu aș putea fi însărcinată(nu sunt pregătită încă), o să aștept menstruația.
Sexul nu regleaza ciclul menstrual, fiindca este determinat de hormonii corpului tau, nu conditionate de sex. dar informatia asta este disponibila pe internet, iar pentru asta nu trebuei sa asculti pe la baieti care incearca sa faca sex cu tine, cu orice pret, inventand motive ridicole, ca ti-ar regla menstra.
O femeie poate avea 2 tipuri de menstruatie, de tip REGULAT, cand vine lunar la fix acelasi numar de zile si NEREGULAT, cand vine cum doreste el, la zile diferite.
Nu ai mentionat nicaieri ce tip de ciclu menstrual ai!
Iar in ce priveste sexul si srcina, este mult prea devreme sa poti face un test de sarcina, acela facandu-se DUPA 21 de zile, de la ultima partida sexuala. In cazul tau 15 May + 21 zile = 5 Iunie.
Prima zi cand poti afce testul de sarcina este 6 iunie!
Am spus că este regulat, mereu îmi vine la data care trebuie, rar s-a întâmplat anul acesta să vină cu o zi sau două în întârziere.
AlexEjmecheru întreabă: