| andra20 a întrebat:

Buna am 20 de ani. daca am facut sex neprotejat cu prietenul meu luni dimineata la 5, dar am luat anticonceptionale artiza la ora 18:00 seara duminica iar luni seara am facut iar sex neprotejat si am luat pastila artizia dupa o jumatate de ora.tin sa mentionez ca a fost pentru prima data duminica cand am luat anticonceptionale, o sa mai continui sa mai iau cateva zile anticonceptionalele fara sa mai fac sex.credeti ca exista riscul sa raman insarcinada dupa tot ce am facut de duminica.astept raspuns.multumesc anticipat

Răspuns Câştigător
| essther19 a răspuns:

Eu am facut sex neprotejat asa cum ai facut tu dimineata pe la 8-9 si la ora 19 seara am luat anticonceptionalele Karissa, deci era tot prima zi, si zilele urmatoare tot asa si am fost 100% protejata si toate contactele erau cu ejaculare vaginala, deci stai linistita ca esti protejata! Multa sanatate!

| Azre a răspuns (pentru essther19):

Nu este valabil pentru toate persoanele! Orice dezechilibru în organism, duce la un dezechilibru hormonal ceea ce poate instala sau nu sarcina. Prin urmare tu nu ai ramas sunt 100 de explicații: Răceala, alimentație proastă, lipsă de vitamine, ovare polichistice, baiatul steril, și așa mai departe. Nu te juca cu focul. Dacă la tine nu s-a întamplat nu este exclus să nu se întample la alții.

| andra20 explică (pentru essther19):

Ma gandeam ca si la cuplurile carora li se m intampla sa faca greseli se se protejeaza cu prezervativ si daca e sa faca poc trebuie sa ia anticonceptionale odata ce prezervativul sa rupt...si cred ca e protejata cat de cat riscul unei sarcini

| essther19 a răspuns (pentru Azre):

Te rog sa nu exagerezi, daca nu esti femeie chiar nu ai de unde sa stii ce se petrece in interiorul aparatului repoducator feminin, mai ales ca depinde si cand incepi sa iei anticonceptionalele, acestea se i-au din prima zi a ciclului menstrual.

| Azre a răspuns (pentru essther19):

"tin sa mentionez ca a fost pentru prima data duminica cand am luat anticonceptionale" îți spune ceva?

| essther19 a răspuns (pentru andra20):

Da,in acel caz de prezervativ rupt se poate lu pastila de a 2-a zi, exista si pastila de a 5-a zi pe numele de EllaOne care este un contraceptiv de urgenta administrat pe cale orala, ceea ce inseamna ca poate fi utilizat pentru a preveni sarcina dupa un contact sexual neprotejat sau daca metoda de contraceptie a esuat. Pretul in jur de 100RON

Si eu nu le_am luat in prima zi a ciclului menstrual, nu ma gandeam ca o sa se intample sa avem relati intime si nu m gandit sa iau inainte.asa ca dupa acel act sexual am luat prima pastiluta anticonceptionala din viata mea.

| essther19 a răspuns (pentru Azre):

Ma refeream la tine...mai citeste odata raspunsul meu...

Preutul nu cred ca ar mai conta in aceste situti.doar ca nu prea le gasesti pe la mine nu se gasesc

| essther19 a răspuns (pentru andra20):

Totusi,cum ti-am mai zis... esti protejata si daca nu le-ai luat in perioada de ciclu.
Daca doamne feri se intampla ceva sa ma anunti...dar sunt sanse de 0, 01%

Am sa iti spun cand am sa stiu si eu sigur. ma gandeam sa le mai iau cateva zile si sa le intrerup sa vad cada imi vine ciclul.

Da.ma gandeam sa le mai iau cateva zile si sa le intrerup sa vad daca imi vine ciclul.eu mai iau pastilele chiar daca nu m am relati intime cu partenerul.

| Tso a răspuns (pentru essther19):

Ea nu a luat pastila de a doua zi. Pur si simplu a luat anticonceptionale in mijlocul ciclului menstrual. In plus, le-a luat dupa ureche si vrea sa le intrerupa. Trage tu concluziile. Azµre stie mai multe ca tine despre aparatul reproducator feminin, dupa cate se pare.

16 răspunsuri:
| Onn3 a răspuns:

Efectul o sa il faca dupa a 7-a zi dar in orice caz nu lua anticonceptionale dupa ureche.

| Azre a răspuns:

1) Anticoncepționalele se încep din prima zi de menstruație.
2) Efectul și-l fac după a 7 a pastilă de la administrare.
3) Pastilele se iau regulat la aceeași ora.
4) Ai facut un drac! Nu ai fost protejată de absolut nimic, riscul unei sarcini este foarte mare! Pregăteștete pentru neprevazut...

| 99Cristi99 a răspuns:

Risti sa ramai insarcinata, din moment ce nu ai fost protejatahappy

| leonard1994 a răspuns:

Nu cred ca este de rau