| anageorgescu a întrebat:

Am 21 de ani.acum cateva zile m-am despartit de prietenul meu si nu mai e cale de intoarcere. Am fost 1 an impreuna. L-am iubit si inca il iubesc enorm, ne facuseram planuri de viitor, credeam ca vom fi impreuna toata viata. A fost prima mea relatie, primul barbat din viata mea. Am trait mereu sperand ca voi fi a unui singur barbat. Acum ma simt murdara si fara valoare, nu pot concepe sa fiu vreodata cu altcineva, simt ca nu merit. Ce sa fac sa scap de sentimentul asta de vinovatie? Multumesc!

4 răspunsuri:
| Cătălina a răspuns:

Chiar daca numai exista cale de impacare cu prietenul tau, tu nu ai de ce sa te simti murdara ca ai fost a lui, mai ales ca ai peste 20 de ani si numai esti o copila naiva. Dimpotriva, trebuie sa te bucuri, ca nu ati fost inselati sau mai stiu eu ce alte prostii se mai pot face.

O sa treci, dar cu timpul peste acest sentiment, in fond si la urma urmei este normal sa te simti asa. Viitorul tau iubit va intelege asta, deci chiar nu ai de ce sa te simti stingherita. Te va aprecia ca nu ai apelat la alte gesturi care-ti puteau pune in pericol imaginea.
Asadar, capul sus!

| anageorgescu explică:

Nu a fost vorba de infidelitate sunt sigura de asta, dar am avut o cearta teribila chiar in seara de revelion.Eu l-am jignit pe el, dar dupa s-a purtat execrabil.Am incercat sa vorbesc cu el, dar n-a vrut sa ma asculte. A mai facut o data asa si apoi s-a intors cerandu-si iertare.Nu stiu daca o va face si acum, dar ma simt umilita si nu pot trai in instabilitate, gandindu-ma ca va reactiona din nou asa.Am constatat acum ca el pune mai mult pret pe ratiune si lucruri, decat pe sentimente si oameni. Apropo de asta, cearta a inceput pentru ca i-am lovit usa la masina de un stalp fara insa sa fi patit mai nimic.Si eu am reactionat urat, dar eram satula de obsesiile lui.Nu voiam sa-i plang masina si in noaptea de Anul Nou.

| Someone_9278 a răspuns:

Nu trebuie sa te pierzi cu firea. Poate pana la urma va veti impaca, daca nu, trebuie sa gasesti putere sa mergi mai departe si sa accepti ca asta face parte din viata. Toate visam sa apartinem unui singur barbat si sa fim impreuna cu el toata viata, dar in realitate, lucrurile sunt altfel. Nu trebuie sa te simti murdara fiindca te-ai despartit de primul barbat din viata ta. Gandeste-te ca esti norocoasa ca ai trait sentimentul de iubire alaturi de cineva caruia i-a pasat de tine si te-a iubit. Sunt fete care sunt batjocorite si naive si cad in plasa repede, se lasa invartite pe deget de barbati care tot ce stiu este sa se joace.

| anageorgescu explică:

Multumesc pentru raspunsuri. Sunt constienta ca va trece, dar e extrem de recomfortant sa ti-o spuna si altii, sa ti se intipareze in minte. Acum sunt in sesiune, asa ca incerc sa nu ma mai lamentez si sa trec la invatat.
Multumesc inca o data!