| cris19 a întrebat:

Buna,am 22 de ani, De 2 zile astept menstra si nimic...cu toate ca simptomele le am de ieri (dureri de spate inainte de menstruatie) De fel,eu am menstra regulata, pe 25. De doua saptamani am inceput viata sexuala si am folosit prezervativ de 2 ori iar de cateva ori a fost penetrare si nu s-a ajuns la mai mult...Mă intreb daca e normal sa se schimbe data menstrei cand incepi viata sexuală...sau e mai mult de atat?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Daca menstruatia in mod normal urma sa inceapa in data de 25 februarie, rezulta ca inceperea vietii sexuale a avut loc chiar in zilele din preajma ovulatiei, insa avand in vedere faptul ca sexul fiind protejat si deoarece a decurs fara nici un incident, se poate concluziona ca probabilitatea formarii unei sarcini este teoretic exclusa, imposibila. Medical sau stiintific nu ar exista nici un motiv care sa fi putut afecta buna functionare a glandelor care produc hormonul prostaglandina care este responsabil de producerea menstruatiei. Totusi in anumite situatii s-a observat ca inceperea vietii sexuale in anumite cazuri a dereglat si a afectat se pare ca din motive psihologice functionare normala a glandelor responsabile cu producerea hormonilor feminini si din acest motiv sa apara intarzieri in producerea menstruatiei. Existenta simptomelor considerate ca premenstruale ar trebui sa-ti confere linistea sufleteasca deoarece in lipsa unei sarcini, menstruatie urmeaza sa se produca intotdeauna chiar daca uneori cu anumite intarzieri. Multa sanatate.

4 răspunsuri:
| Emilian65 a răspuns:

In urma primului contact sexual este posibil sa se deregleze ciclul menstrual. Contactele sexuale pe care le-ai avut au fost si protejate si neprotejate? Daca a fost o simpla penetrare neprotejata si el a avut sperma pe capul penisului, atunci este posibil sa fi ramas gravida.

| TheLoveDoctorr a răspuns:

Sigur lui iubi nu i s-a spart guma? happy

| Adam_Adela_1974 a răspuns:

Nu prea e normal sa se schimbe data, cat priveste durerile de spate si de sani si daca ramai tot vor fi prima data, iar cum spui ca acum 2 sapt ai facut-o,am impresia ca a cam picat in perioada fertila, nu prea am inteles cu prezervativul, a fost permanent sau te-a penetrat si fara, ca daca a facut-o, se poate lasa cu ochi

| cris19 explică:

M-am protejat cand nu eram in perioada fertilă (prezervativ) dar in a 3-a zi fertilă, a fost penetrare si atat... Sincer, dupa ce am auzit ca unei prietene i-a intarziat menstra 1 lună si 12 zile. woow... zic ca poate trebuiesa mai astept pana la sfarsitul lunii acesteia...va multumesc pentru. păreri