| Sara2 a întrebat:

am 23 de ani, si am o problema f grava, menstruatia luna asta m-a intarziat 4 zile deja ca niciodata si nu da nici un semn ca o sa vina, prietenul meu zice ca daca e ceva nu e al lui deoarece el m-a protejat mereu(cu prezervativ) iar mama mi-a zis ca ma duce de urgenta sa fac avort, am plans toata noaptea sunt disperata, eu sunt studenta si nu lucrez momentan, nu am nici un viitor sa fug in lume cu copilu in caz de sunt insarcinata, ce ma sfatuiti sa fac? crying testul e prea devreme sa il fac deoarece ultimul contact a fost pe data de 9 ianuarie (ziua in care trebuia sa imi vina)

11 răspunsuri:
| aniiledha a răspuns:

Mentruatia nu vine de fiecare data la aceeiasi datawinking du-te la un ginecolog si fa-ti un controlhappy

| SteauaNordului a răspuns:

Buna buna
o dereglare hormonala nu e neaparat echivalent cu o sarcina.
dereglarea poate sa survina si de la faptul ca numarul raporturilor sexuale a fost modificat
daca tu te-ai protejat sarcina nu are cum sa intervina, in cel mai rau caz sa se rupa prezervativul
dar asta se vedea.
cauza poate sa fie
-un chist ovarian
-lipsa de calciu si vitamine
- stresul
-alimentatia proasta

tie iti trebuie un control ginecologic de rutina nu avort
daca mama ta e de acord cu avortul in cazul in care ar fi o sarcina de ce plangi? foarte bine, avand in vedere ca n-ai cum sa il cresti
eu in locul tau l=as parasi pe prieten, e un imatur care nu stie sa isi asume responsabilitatea
dar cum spuneam, sunt sigura ca nu e vorba de o sarcina

| Sara2 explică:

@FeliciaVet nu vreau sa fac avort nu rezist la dureri, mie si cand imi vine menstra am niste dureri, de 2 ori m-a luat salvarea

| lola a răspuns:

Nu te panica in halu asta.Se mai intampla. Poate ai fost stresata in ultimele zile, poate te-ai racit, relaxeaza-te. Fara suparare, prietenul tau e un taran.In loc sa iti spuna ca o sa fie bine el iti zice ca nu este al lui?straight faceNici prezervativele nu te scapa 100% de sarcini nedorite.

| wildthing a răspuns:

Nu pot sa iti dau un sfat in privinta pastrarii sau nu a unei eventuale sarcini... e corpul tau si tu esti singura care trebuie sa decida, nu mama ta sau vreun TPU-ist. Ceea ce te pot sfatui este sa iti parasesti prietenul ala idiot si insensibil, care acum cand iti e mai greu, el gaseste de cuviinta sa te jigneasca si sa iti intoarca spatele.
Eu sunt curios pe ce criterii ai ales sa iubesti un astfel de om, cand exista atatia baieti de treaba, pe care multe dintre voi preferati sa "nu ii observati".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Scuze pentru urmatoarea afirmatie:"prietenul tau e un bou", iar"mamica ta nu gandeste, iar intrebarea mea este:cum poate o mama sa-si distruga fiica pe viata, obligand-o sa faca avort?"si revin la subiect, daca ai avut contact pe 9, data la care trebuia sa ai menstruatie, fi sigura ca ai o dereglare asa se intampla de obicei daca ai contact sexual inainte cu o zi sau chiar in ziua in care ar trebui sa ai menstruatie. oricum iti recomand ca pe viitor sa vizitezi un ginecolog si farmacia "exista anticonceptionale"cu ocazia asta ai grija de tine, si inca odata scuze, dar ai 23 de ani.ar trebui sa stii lucrurile astea.

| Pissy a răspuns:

Am auzit ca daca o faci inainte sa-ti vina menstruatia, aceasta iti mai intarzie cateva zile.Acum nu stiu daca asa e pentru ca mie nu mi s`a intamplat. happy

| Alisa a răspuns:

1. Halal prieten ai, mai bine fara!
2. Esti femeie in toata firea, mama ta nu poate lua decizii asupra vietii tale.
3. Ar trebui sa fii pe "fundul" tau nu pe al mamei, si in caz de esti ea nu are niciun drept sa ia decizii pentru tine.
4. Asteapta sa faci un test de sarcina, calmeaza-te si cand vei alfa rezultatul vei stii ce s afaci, abia atunci vei putea sa iei decizii.
5. URGENT! Ar fii bine sa scapi de prietenul tau cat mai repede, este clar pentru ce te tine.

Bafta!

| elenaA_9063 a răspuns:

Nu te panica inca.Am patit-o si eu de mai multe ori. Eu am tot 23 si mi s-a tot intamplat sa imi intarzie si doua saptamani. Am facut si teste de sarcina degeaba pentru ca a doua zi imi venea. Poate sa fie din cauza hormonala... Daca iti intarzie mai mult de 2 saptamani, atunci sa faci un test.

| coryyyyyyyyyyy a răspuns:

Prietenul tau e un nesimtit. in loc sa fie alaturi de tine, el ce face? se face nevazut?straight face in locul tau i-as da viteza.

| coryyyyyyyyyyy a răspuns:

Si inca ceva in cazul in care esti insarcinata, sa zicem, esti o femeie in toata firea. Nu esti minora ca sa ia mama ta decizii in locul tau. Daca te obliga sa faci avort inseamna ca nu gandeste deloc la fel ca si "prietenul" tau. straight face