Vaccinul HPV se face la orice varsta, preferabil INAINTE sa-ti incepi viata sexuala, tocmai pentru a preveni infectarea cu virusul HPV.
Human Papiloma Virus(HPV) are peste 200 de tulpini din care 6 sunt cancerigene, producand cancerul in gat, cancerul uterin si cancerul ovarian. celelalte tipuri de HPV pot produce negrii genitali sau doar inflamatii minore ale organelor.
Din pacate, vaccinul HPV acopera numai cateva tulpini din cele 200 existente.
Iar vorbește violenta din auzite.
E drept că vaccinul are efect doar asupra unui mic număr de tulpini virale, dar vestea bună este că e făcut să te protejeze exact de cele mai periculoase. Deci scapi de teama de a face vreodată cancer orofaringian sau de col uterin.
Nu stiu de unde te-ai informat, dar cred ca ai inteles gresit.Tot este bine sa faci vaccinul, vorbeste cu un medic daca nu esti convinsa.
Ai citit că după 26 nu prea ar mai avea rost? Nu cumva ai citit că până pe la 15 e cel mai indicat și se recomandă femeilor până pe la 26 pentru că în intervalul 15-26 sunt cele mai expuse? Sunt foarte curioasă unde ai citit tu că după 26 nu prea ar mai avea rost...
Ai impresia că nu-și mai face efectul? Sau crezi că devii imună la hpv și nu mai faci cancer după 26? Adică...sure, take your chance. Cine sunt eu să mă pun împotriva oportunității tale de a combate cancerul suflând în lumânările de 26 de ani?
De ce te ataci atat? Bai, prima intrebare pe site si imi sare lumea in cap. De vorbit frumos poti vorbi? Am citit in graba deci, da, e posibil sa fi citit cum ai spus tu. Am spus eu ca devin imună la hpv și nu mai fac cancer după 26? Daca nu stii sa vorbesti frumos, nu raspunde naibii la intrebari, simplu. Tipic romanesc
Este recomandat în general persoanelor cu vârsta sub 26 de ani, deoarece este cel mai eficient atunci când este administrat înainte de expunerea la virus. Există anumite situații în care vaccinul poate fi recomandat și pentru persoanele peste vârsta de 26 de ani, în special dacă nu au fost expuse anterior la HPV sau dacă au factori de risc crescuți pentru infecție.
anonim_4396 întreabă:
Anonim519 întreabă: