Ce sa faci? Sa-l parasesti, chiar daca-l iubesti. Daca ramaneti impreuna, relatia voastra va deveni din ce in ce mai toxica. Daca s-a purtat urat cu tine in trecut, se va purta din ce in ce mai urat. Te va insela din nou, poti sa fii sigura de asta...cine a inselat o data, o va face din nou.
Da relația devine toxica din cauza mea pentru că nu am încredere în el deși el se comporta frumos acum și nu îmi dă motive tot nu am încredere nu pot. nu știu dar am zis sa ii mai ofer o șansă pentru că mi-a recunoscut și a terminat o cu ea imediat când i-am spus sa aleagă. dar tot îmi vine să îl urmăresc să îi controlez telefonul pentru că atunci când era cu ea și eram geloasa fara sa am motive pur și simplu eram geloasa pe ea mă făcea nebună că nu are nicio treabă și când s-a dovedit că am dreptate îmi e frica sa nu creadă din nou că mă prostește sau sa creadă că dacă l am iertat odată o sa o fac din nou. doar eu știu ce a fost in sufletul meu după ce am pierdut copilul și la 5 zile am aflat asta.
Se poarta frumos acum, pentru o vreme, dar iti garantez ca isi va arata adevarata fata din nou, pentru ca da, aceea e adevarata lui fata, cea de om care-si trateaza nevasta urat si o inseala.
Sunt convinsa că o va face din nou doar că o să se ascundă mai bine. oricum o să îl prind din nou pentru că eu simt nu se poate ascunde la infinit și data viitoare când greșește din nou nu o sa mai iert absolut nimic și orice ar spune că fi egal cu 0
Și înainte când era cu ea l am prins că vb cu ea și nu mi-a recunoscut mi-a spus că el se simte controlat de mine el simte că stă din obligație iar eu i-am zis sa mă lase să plec sa fiu liniștită cu copilul meu( asta era înainte să pierd sarcina) dar a spus că nu poate că tine la mine și că mă iubește dar la început nu m-a iubit mă bântuie și gândul ăsta. daca nu mă iubește. am 22 de ani dar e prima data când trec prin asa ceva am nevoie sa vorbesc cu cineva care să mă asculte să mă descarc sa spun tot ce simt nu pot sa ii spun lui că nu vreau să mă cert din nou cu el
Pai daca stii si tu ca o va face din nou, de ce sa mai pierzi timpul langa el? ...de ce sa-ti irosesti viata langa un astfel de om? De ce sa astepti pana data viitoare cand il vei prinde?
Nu știu să răspund. dar faptul că îl iubesc mă face să stau langa el. știu că nu trebuie sa mă agat de o persoana dar așa sunt sa stau langa el sa vad daca o face din nou și apoi o sa fiu împăcată că i am oferit încă o șansă și și-a bătut joc deci nu o sa am remușcări că dacă stăteam poate numai făcea poate se schimba
Vorbește cu el și spune-i ce ne-ai spus nouă, arată-i că nu îți poți scoate imaginea lor din minte și cere-i să te ajute și să te susțină. Prin iubire, înțelegere și împăcare e posibil să vă reparați relația.
Știe că nu pot dar nici nu vrea să discute prea mult pe tema asta pentru că el mi-a explicat de mai multe ori tot ce a fost a spus că nu a iubit o dar dacă pe ea nu a iubit o și pe mine spune că mă iubește. atunci de ce m-a înșelat? Mă gândesc că poate am greșit eu undeva
Esti tanara si ai viata inainte. Sfatul meu este sa divortezi. Notar, rapid ieftin fara probleme.
De ce?
Iti spun un posibil scenariu ce se intinde pe urmarorii 10 ani sa zicem.
Ai trei copii. Esti toata ziua singura in casa si ai grija de copii. Scoala, rufe, mancare curatenie etc.
In cel mau fericit caz iti da salariul tot in casa lunar.
In rest?
El are o amanta care poate in timp iti va sparge casa.
De ce zic asta?
Pentru ca un barbat care nu e alaturi de femeia lui in timpul sarcinii si mai ales daca femeia pierde sarcina este un jeg de om. Punct.
Zici sa ii dai inca o sansa.
Nu iti irosi timpul, a dovedit ce caracter are!
Ai vrut o parere. Nu vreau sa par cinic insa asta e realitatea.
Ai dreptate! Acum după 4 luni in care incerc sa îl iert mi am făcut mai mult rău? mă simt străină mă simt singura simt că părinții lui nu mă accepta. Și stau foarte departe de familia mea la.500 km. cu toate că am sprijinul lor la orice ora vreau. Este greu mai ales că atunci când are nervi mă lovește și nu pot sa am o discuție cu el până nu mă înjură sau mă lovește. Nu pot sa decid absolut nimic dar totuși ceva mă ține legata de el și nu știu ce
Sindromul Stockolm. pleaca cat mai ai timp. Daca nu exista copil la mijloc cu atat mai bine.
Eu nu as mai sta cu un om de genul, a aratat ce tip de om este, un gunoi care nu poate sa isi iubeasca partenerul nici in cele mai vulnerabile momente ale ei, mi se pare dezgustator.
Eu nu o sa-ti spun sa il parasesti pentru ca este un nenorocit sau sa il ierti pentru ca iertatea este cheia spre fericire, vreau sa-ti spun doar sa ai incredere in tine si in ceea ce simti, nu asculta de nimeni dar iti recomand sa stai sa meditezi asupra acestei situatii, sa te gindesti bine la ce vrei sa faci, eu sunt sigura ca tu stii ce decizie sa iei numai ca nu vrei sa accepti acest lucru, doar ia-ti tot timpul din lume chiar stai singura pentru cateva zile si gindestele pentru ca deciziile luate prin prisma emotiilor nu sunt in totdeauna cele mai bune!
Sper sa faci alegerea potrivita pentru tine!
Decizia mea e luată vreau sa ii mai ofer o șansă problema e că nu mă pot gândi la altceva decât la cuvintele pe care i le spunea ei la cum se sărutau sau ce mai făceau ei și nu știu cum să îmi scot imaginile astea din cap am rămas blocată acolo în punctul ala
Tear putea ajuta un psiholog cu care ai putea vorbi ca sa te simti mai bine si sa iti dea niste sfaturi mai de calitate de cât sfaturile noastre de aici, poate iti gasesti ceva sa faci ca sa te tii distrasa, recomand o vacanta cu niste prieteni la mare sau la munte, dar in general timpul o sa le vindece pe toate si cum am spus mai devreme doar ia o pauza sa fii singura cu tine sa te gindesti la tine si la ce ai TU nevoie, uite sati povestesc ceva am fost intr-o situatie asemanatoare cu un fost iubit anul trecut, eram impreuna de 1 an si ceva totul parea bine pana in punctul in care din cauza Covidului nu ne mai vedeam asa des el fiind din afara orasului unde locuesc(nu foarde departe dar totusi) si vorbeam mai mult prin mesaje, comportamentul nu i se schimbase nici felul cum vorbea dar toata ziua nu raspundea la mesaje si nici cand il sunam, vorbeam numai seara si noaptea tirziu, pana cand a recunoscut ca toata ziua statea cu alta fata la el acasa gasind o scuza stupida, eram pursisimplu distrusa efectiv am actionat la nervi, mi-am zis ca cine stie poate nu a fost nimic si ca poate relatia mai poate functiona, nu a fost sa fie si am plins luni m-am simtit prost dar uite ca viata merge inainte sun bine si fericita cu altcineva, bineinteles eu nu stiu nici nu am de unde sa stiu cum este relatia voastra, dar ideea esta ca indiferent ca il ierti sau il parasesti timpul o sa vindece tot, pana la urma toata lumea merita o adoua sansa, si o a treia, si a parta, de imaginile pe care le ai si sentimentul asta oribil o sa scapi tot in timp chiar daca il ierti ia-ti o pauza de la relatia vostra nu ma refer sa il arunci pe geam si gata s-a terminat, fii mai distanta, dormiti in paturi diferite pâna o sa ajungi sa il ierti cu adevarat, pana o sa va reapropiati si o sa va regasiti dragostea unul pentru altul.
Sper ca toate astea te ajuta (dar daca nu credama ca un psiholog e mult mai bun)
Mulțumesc frumos pentru sfaturi. mă ajută faptul că vorbesc aici cu voi și când spun tot ce simt mă face să fiu altfel sa privesc lucrurile altfel. să mă simt mai eliberată
Bună. Eu în locul tău nu i-aș mai da nicio șansă. S-a purtat urât cu tine în trecut și se poate purta la fel în viitor chiar dacă acum se poartă frumos. Înșelatul nu este o soluție.
Urmează-ţi inima!
Tot ce poţi face e să îţi rezervi puţin timp pentru tine şi să te întrebi : "Pot trece peste asta?", "Voi mai putea avea încredere în el?", "O să-l iubesc la fel de mult şi după asta?", "Voi putea vreodată să iert această infidelitate?", "Pot să-i înţeleg greşeala?", "Sunt capabilă să privesc din nou către un viitor cu el?", "Iubirea mea faţă de el este mai mare decât greşeala lui?".
Iubirea însemnă uneori iertare, alteori ea se transformă într-un uragan de ură şi furie incotrolabilă. N-o poţi înţelege, dar inima ştie întotdeauna ce să facă.
Nu o să poţi uita faptul că el ţi-a fost infidel, în schimb puteţi clădi o relaţie mai puternică care să lase în urmă dărâmăturile din trecut.
Da așa e. îmi doresc din tot sufletul să trec peste sa nu mă mai gândesc pentru că îmi fac rău singura sunt nesigură dacă mă iubește. mă mint singura "daca nu mă iubește de ce mai sta cu mine" sau de ce nu mă lăsa să plec. dar nu pot sa știu cu adevărat dacă mă iubește sau nu. pentru mine faptul că mă înșelat in timp ce eram însărcinată și s-a comportat urât cu mine in fata ei și plecă de acasă noaptea și mai ales îi povestea ei că s-a certat cu mine și vorbea urât despre mine cu ea îmi confirmă că nu mă iubește dar totuși el spune că da nu știu ce să cred și ce sa fac