Nu iei pastila de a doua zi. Si eu am aproape 17 ani si am invatat multe. Pastila de a doua zi se ia dupa ce ai avut contact sexual neprotejat, dar nu te juca cu ea, nu e bomboana daca iei mai mult de 2 pe ani sunt sanse foarte mari sa mori. Foloseste prezervativele durex si te asigur ca nu vei ramane insarcinata, dar daca vrei sa fii sigura poti sa incepi sa folosesti anticonceptionalele, se iau permanent prima folie se incepe in prima zi de ciclu, sunt 21 de pastile contraceptive si 7 placebo (nu fac nimic, pe acelea le iei ca sa nu uiti cand sa incepi o noua folie) dupa care e posibil sa nu iti vina menstruatia pentru ca dereglarea hormonala este foarte mare dar incet ti se va regla menstruatia si vei stii exact cum functioneaza corpul tau, iti recomand sa folosesti doar prezervativele si sa iei anticonceptionale abia atunci cand vei avea o viata sexuala regulata iar de la anticonceptionale poate termina inauntru constant si nu ramai insarcinata.Pastila de a doua zi nu ti o recomand decat sa fie ceva foarte urgent, costa in jur de 50-60 de lei.Sa zicem prin absurd ca se sparge prezervativul, nu are cum sa se sparga cand baiatul ejaculeaza, iar daca se sparge tu o sa simti si o sa il pui sa l schimbe. Sper ca te am ajutat, te rog ai mare grija cu chestile astea, am invatat ca nu e de joaca cand vine vorba despre sex.
Mulțumesc, mi-ai fost de ajutor!
Nu, nu poti sa iei pastila de a doua zi. Ea este interzisa la varsta ta. In general se ia maxim o data in viata, numai cand riscul de sarcina este mare, numai la recomandarea ginecologului si numai daca posibilitatea unei sarcini este insuportabila (viol, mama prea bolnava pentru a duce sarcina)
Dar de ce tii neaparat sa iei acea pastila? Vrei sa faci dragoste doar o data sau cum? adica doar nu o vei putea lua de fiecare data, oricat de des vrei tu. Asta pentru ca, asa cum au mai zis si altii, pastila de a doua zi se ia numai in cazuri extreme, la interval de minim cateva luni si mai ales la varsta ta iti poate da corpul peste cap. Folosirea prezervativului e de ajuns impotriva unei sarcini nedorite. Ai grija numai sa il folositi corect, el sa si-l puna cu grija pentru a nu-l fisura iar pastila o iei NUMAI daca se intampla vreun accident si prezervativul cade sau se rupe.
Pastila de a doua zi este o bomba hormonala pentru orice femeie... la 15 ani iti nenorocesti organismul. Lipsa ta totala de informare este un indiciu extrem de puternic ca nu ar trebui sa iti incepi inca viata sexuala
La 14 ani este inadmisibil sa iti incepi viata sexuala!
Unde iti sunt parintii? Nu te supravegheaza nimeni?
Bineinteles ca poti ramane insarcinata imediat. In plus, pastilele anticonceptionale pe care unele fetite ti le recoamnda aici, nu sunt indicate la copii in crestere ca tine, pentru ca iti modifica hormonals i endocrin corpul, putand sa ajungi obeza, sau fff slaba, putand sa-ti declanseze un atac de cord, sau cine mai stie ce probleme.
Este interzis copiilor mici sa foloseasca pastile pe care le folosesc adultii!
Cat priveste sexul al 14 ani, este ilegal si baiatul/barbatul care intretine realtii cu un copil mic (sub 16 ani) intra in puscarie imediat.
Nu am zis ca vreau sa mi-o încep neapărat, nu ma grăbesc, nu te am întrebat dacă este ok sa mi-o încep sau nu, cred ca la 15 ani ar trebui sa ma informez și sa știu câte ceva!
Cand spui: "am aproape 15 ani și vreau să-mi încep viata sexuala" inseamna ca, CHIAR VREI sa-ti incepi viata sexuala!
In plus, pana in ziua cand implinesti 15 ani, te anunt ca ai doar 14 ani! deci, nu te mai ridica pe varfuri, si nu scoate nasul de sub plapuma, pentru ca, tot micuta esti!
Eu as dori totusi sa stiu unde este mamica ta?
Daca ea citeste ce scrii tu aici pe TPU?!
Pentru ca, de pe la 13-14 ani, trebuia sa inceapa sa-ti faca educatie sexuala, asta fiind datoria ei!
Nu toată lumea are mama!
Acea pastila nu se foloseste asa cum crezi tu. Se foloseste doar daca ajunge sperma invagin in PERIOADA FERTILA. Folosirea pastilei de a 2-a zi in alte zile sau daca nu exista pericolul de a se forma o sarcina, ar fi o greseala GRAVA si ar reprezenta o crasa IRESPONSABILITATE sa fie folosit INUTIL doar in scop PREVENTIV. Acel rol de protectie este oferit de prezervativ. Daca nu cunosti cele mai elementare informatii privind modul in care se poate forma si naste o sarcina sa nu iti incepi viata sexuala fiindca iti periclitezi sanatatea folosind aiurea un medicament periculos pe baza de hormoni. Multa sanatate!
În niciun caz! E o pastilă foarte toxică, se ia doar în caz de urgență și nu ca mentosanul, când crezi tu și ai chef!
Vrei siguranță sporită? ia un gel spermicid, o diafragmă și folosește-le! vei fi mult mai bine protejată.
Eu zic sa mai astepti ca sa nu maresti statistica mamelor minore din Romania! La varsta ta esti prea imatura ca sa intelegi cum functioneaza asta si ai tot timpul din lume, sa stii ca nu e cel mai wow lucru din lume!
Pilula anticoncepționale. Poți cere de la farmacie
P.S. Poți întreba farmacista, nu sunt sigura suta la suta pe mine. Te pup!