| evelinah a întrebat:

Am aproape 17 ani si cred ca sunt insarcinata.In ultimul timp nu ma mai simt ca inainte, eu, mama si prietena ei cea mai buna banuim ca sunt insarcinata, totusi mama nu este de acord cu copilul, ea zice ca daca sunt insarcinata trebuie sa il avortez, dar cred ca aici eu trebuie sa iau decizia deoarece eu sunt sau voi fi "mama ". Eu nu vreau sa imi omor copilasul. Voi ce ziceti? Dati-mi niste sfaturi va rog frumos.

Răspuns Câştigător
| lavynika a răspuns:

Un copil e o binecuvantare. Daca tu te simti in stare sa iti cresti copilasul si sa ii oferi o viata buna avortul nu este o solutie.Bafta:*

22 răspunsuri:
| chrys a răspuns:

Ce te face sa crezi ca esti insarcinata? ce simptome ai?

| » Iµliaña « a răspuns:

Ca sa fi sigura mergi la un ginecolog. sau fa`ti 2 tipuri de teste de sarcina ca sa fi 100% sigura happy

| andrei a răspuns:

Nast---dai spre adoptie---gata problema

| ronin33dan a răspuns:

Tu decizi, pentru ca ai peste 16 ani. Faza este. ce vei face tu cu el? Daca ai dureri de cap, greata cu voma, pofte stupide? Daca nu, e OK. Dar daca este sa-l pastrezi din ce o sa-l cresti? Cat este mic pana pe la 6 ani este ok, dar dupa aia ce-o sa-i dai cum o sa-i intretii viitorul, daca crezi canu ai resurse nu-l chinui si pe el si pe tine, el nu are nici o vina.Mai gandeste, vei un copil care creste copii si cand viata ta va deveni ce-a mai frumoasa tu vei sta in casa sa-i dai sa manance sa- l schimbi, sa-l adormi, etc...si restul lumii in cluburi cu baieti si alte alea...cum suna?

| Vlady96 a răspuns:

Nu am varsta corespunzatoare pentru ati da sfaturi dar cred ca esti constienta ca vei avea pe constiinta toata viata moartea unui copil

| Floreenofficial a răspuns:

Nu omori nimic! poate candva va un copil dragalas si inteligent care te va face fericita! :X
http://www.sfaturiortodoxe.ro/_avort.htm

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu prea stiu dar iti propun sa te duci la un medic ca poate nu esti.

| Slow a răspuns:

Pai daca chiar esti insarcinata, iti dai seama printr-un test de sarcina, dar mai sigur este sa mergi la ginecolog.
Imi inchipui ce simti, ca nu vrei sa iti omori copilul, dar gandeste-te ca la 17 ani nu prea ai cum sa cresti un copil. Presupun ca esti la scoala, iar o sarcina te-ar da cu totul peste cap. Ar trebui sa ramai un an acasa.si cred ca nici corpul tau nu este pregatit sa duca o sarcina.
In ceea ce priveste decizia ta, nu prea sunt de acord. Esti minora, iar in astfel de situatii parintii hotarasc daca se face un avort sau nu.
Oricum ar fi, trebuie sa fii constientaca a fi mama este o responsabilitate foarte mare. Du-te la un control, iar apoi ramane de discutat intre tine si parinti...
Bafta si mult succes, pentru ca ai nevoie!

| hhhdd a răspuns:

Orice ai vrea sa faci este doar decizia ta si mama ta nu te poate obliga sa avortezi.straight faceNu omori un copil. Daca mama ta vrea sa avortezi este probabil pentru ca stie ca nu poti creste un copil la varsta asta(sau asa crede), si nu vrea sa te ajute.Il poti pastra si da spre adoptie, macar nu il omori asa.

| virtuallove a răspuns:

Deci in niciun caz nu avorta. Ai vazut filmulete cu avort? Saracii copii... Ai fi o criminala. Dar nici sa il nasti si sa il dai spre adoptie nu e bine. Gandeste. te ca va creste si isi va cauta mama. Poate daca te va gasi nu te va ierta niciodata pentru ca l.ai lasat. Gandeste. te daca ai fi tu un copil orfan, cum te.ai simti, sa stii ca mama ta te. a parasit pentru ca avea 17 ani. Solutia este sa iti pastrezi copilul, sa ai grija de el, mama ta te va ajuta clar si asta este. Te vei descurca. Priveste partea buna: cand el va fi mare o sa fi o mama tanara si frumoasa. Nu vei regreta decizia. Succeswinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca chiar esti insarinata eu te sfatuiesc sa nu avortezi. pentru ca o sa iti aduci aminte toata viata de el. si daca il nasti dumnezeu o sa te ajute ...si ce mananci tu aia i dai si lui sa manance. nu trebuie sa il faci rasfatat ...nu tine cont de parerea altuia. fa ceea ce crezi tu ca e bine. pentru ca orice ai face o sa iti schimbe viata

| georginika a răspuns:

Buna.
Nu are rost sa iti facem morala acum, pentru ca faptul e consumat.Insa gandeste`te bine la decizia pe care o vei lua pentru ca iti va marca viata. Un copil e o binecuvantare si ar fi un mare pacat daca ai avorta.

| law a răspuns:

Pastreaza-l

| Monica a răspuns:

Decizia este in totalitate a ta. Cum ai mentionat mai sus, tu trebuie sa decizi.Nu lasa pe nimeni, absolut nimeni sa i-a decizii in ceea ce priveste viata ta, persoana ta! Tu esti in masura sa gandesti, esti ''mare'', cu toate ca la varsta asta nu este atat de usor sa faci un copil, sa ai grija de el cand de fapt ar trebui sa te distrezi sa profiti de copilarie.
Fa un control la ginecolog pentru a te lamuri in totalitate.Sa nu fie doar o simpla banuiala.
Succes!

| SalamdePorcpentruTriviaAmuzante a răspuns:

Pai depinde cine e tatal
si sa te gandesty ca tu ai de terminat un liceu
ai de facut o facultate
ai timp de copiiwinking
si vezi si tu ce simptome ai si fa un test de sarcina
acu e alegerea tawinking

| Marynna a răspuns:

Daca au trecut 10 zile de la contactul sexual iti poti lua un test de sarcina de la farmacie sau te poti duce la ginecolog. iar in legatura cu avortul, si eu spun NU avorturilor...nu i-o lua insa mamei tale in nume de rau, ea se gandeste la viitorul tau. e foarte greu sa iti continui studiile cu un copil mic, si de la 16-17 ani este devreme pentru a deveni mama... dar nici avortul nu este o solutie.sincer,esti intr-o situatie foarte delicata, gandeste-te bine inainte sa faci ceva.

Succes si data viitoare iti recomant sa te protejeziwinking

| Laminin a răspuns:

Hei!
Isus a murit pentru tine...asa de mult te-a iubit. De ce sa-ti omori copilasul?
Gbu :]

| SteauaROsie a răspuns:

Cine te a pus sa l faca draguta(inconstientul?)

| Alëxąndŕą a răspuns:

Http://www.provitacraiova.ro/copii%20avortati/index.html vezi ca e sus acolo poza 1 poza 2 daca vrei sa fi o mama de aia nai decat

| myha a răspuns:

Du-te la ginecolog sa iti confirme
In leg cu sarcina.matusa mea a nascut la 18 ani. De curand i-au scos ambele trompe uterine. Bine ca il are pe baiatul ei.

| Slow a răspuns:

@ ♥Sąkurą♥ nici nu-mi vine sa cred ce am vazut. Este atat de socant, dar mai ales trist. Saracii copii! Avortati asa tarziu? Trebuie sa nu ai suflet ca posibila viitoare mama sa faci asa ceva. Parca numai pana la a 3-ea luna de sarcina se putea face avort. Chiar si atunci e rau. Omori un suflet. Groaznic ce am vazut!

| lollipop92_5210 a răspuns:

Pai pentru inceput, mergi la ginecolog si vezi daca esti insarcinata, apoi incearca sa gasesti o solutie astfel incat sa nu iti omori copilul.

Exista la Valea Plopului un preot care sustine mamele tinere, care nu au posibilitatea financiara/sociala sa isi pastreze copilul. Il poti naste si lasa acolo in grija parintelui si il poti lua acasa atunci cand "viata iti permite".
Am sa iti las mai jos datele de contact:
Parohia Valea Plopului, Com. Posesti, Jud Prahova cod. 107440. Tel: 40 244 280 600, 40 244 421 208, 40 746 014 605. Fax: 40 244 280 695. Preot Nicolae Tanase, str. Nicolae Iorga, Nr. 72 Bl. C1 Ap. 8, Valenii de Munte, jud. Prahova, Romania.

Pentru informatii suplimentare intra pe link-ul asta:
http://isabellelorelai.wordpress.com/......-pro-vita/