| IulianRusu a întrebat:

Buna am asa o intrebare
sunt impreuna cu o fata de 2 ani si 6 luni
am cunoscut-o la o scoala profisionala acolo eram mereu impreuna cand am intrat in scoala ea era cursul 2 si am inceput sa ne intalnim pana acum eu inca invat cursul 3 ea deja a terminat
si de multe ori am vorbit pe tema asta ca cand eu termin scoala sa locuim ambii impreuna cu ceva timp in urma era de acord si spune cand va veni timpul atunci vom vorbi mai serios
acum o venit timpul si cand am inceput sa vb despre asta o spus ca sa ne am intalnim asa cum ieste adica online si pe luna ne vedem cam de vio 4-7 ori
asta e ceia ce o spus ea
Ca asta e cv serios
E viata de matur
Mai bine se ne mai intalnim un timp
Si peurma sa facem asa pas
Da eu tot ca trebuie sa facem asa
Pt mine e devreme asa ceva
Stiu ca acest raspuns no sa-ti placa
Dar eu cred ca asa va fi mai bine

eu cred ca deja nu e bine asa ambii avem cate 20 de ani
si nu vreau sa ne despartim dar nici asa nu merge treaba intalnire pe net

cum ziceti ce sa fac

Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

Daca macar unul dintre voi locuieste singur, poate exista posibilitatea de a ajunge la un compromis comun si sa o luati treptat.Mai intai petreceti impreuna un sfarsit de saptamana, doua, trei, apoi o vacanta sau o saptamana intreaga si vedeti cum merge. Poate vei ajunge la concluzia ca nu va intelegeti sau poate va intelegeti si incepe sa se simta si ea mai in largul ei cu ideea.
Dar trebuie sa vrea si ea, desigur. Daca nu vrea, nu o poti obliga.Intreab-o ce motive reale are pentru a nu-si dori acest lucru si mai apoi incercati sa gasiti o cale de mijloc care sa va multumeasca pe amandoi.

| IulianRusu explică (pentru Floridori):

Eu am casa mea de la 18 ani
locuiesc singur este tot ce e nevoie
dar ea din partea mea nu duce lipsa de nimic
mereu cadouri dulciuri folori ii dau
aproape nici nu ne certam o fost asa certuri dar mici ca nu raspundea la tel sau cand trebuia sa ne vedem intirzia
cu ceva timp in urma era de acord cu asta chiar si ea vorbea ca sa facem un pas mai departe
dar acum cand eu trebuie sa termin scoala am inceput tema asta si ea nu vrea ca e devreme pentru ea si zice ca sa ne intalnim asa cum este inca viun timp dar amus 3 ani avem impreuna oare ii mai trebuie timp

| Floridori a răspuns (pentru IulianRusu):

Am inteles.Mai, uite, eu o sa iti spun parerea mea sincera din experienta si din ce am mai cunoscut.Asta nu inseamna ca asta este situatia si la voi pentru ca poate fata are motive serioase. Sper sa nu fie cu suparare, dar in mare parte din cazuri, daca ea nu vrea acum, nu va vrea nici peste o perioada de timp.Este foarte greu sa isi schimbe parerea.
Daca ea nu dorea sa faca acest pas de la inceput, intelegeam, dar mi se pare ceva putred la mijloc daca voia si acum s-a razgandit.Nu vreau sa dau cu presupusul dar cred ca ar trebui sa iei toate variantele in calcul. Poate chiar are motive serioase pentru care nu mai vrea, dar e posibil si sa nu prea mai fie interesata de tine sau sa fi cunoscut pe altcineva.Atentie, nu zic ca asa este, ci doar faptul ca am vazut atatea incat cred ca totul e posibil.
Cel mai bine ar fi sa comunici cu ea(ideal ar fi fata in fata, nu online) si sa iti explice ce motive are pentru a nu mai vrea si daca e dispusa sa incerce la inceput in weekend. Daca vezi ca evita sa dea raspunsuri concrete, e clara situatia.Dar daca ea iti explica frumos si va intelegeti, sigur veti gasi o cale de mijloc.
Stii ce nu am inteleles eu? Daca voi la momentul actual stati in aceeasi localitate.Ca daca stati in localitati diferite si fata are serviciu, se intelege ca poate are anumite temeri in a face aceasta schimbare.Dar daca sunteti in aceeasi localitate si va vedeti din an in Paste, eu cred ca fata nu are niciun interes real pentru tine. Poate exista alte interese dar nu cel in a forma o relatie cu tine.
Acum, eu sper sa nu fie cu suparare faptul ca sunt mai directa si imi doresc sa rezolvati.

Tu cum simti ca se poarta cu tine? Adica simti ca te iubeste, ca o intereseaza persoana ta? Crezi ca s-a schimbat ceva in atitudinea ei?

Da ea lucreaza de luni pana vineri
mereu imi spune ca se teme sa nu ma piarda adica sa ne despartim
chiar uneori plinge
dar oricum nu vrea sa locuim impreuna spune ca e prea devreme ca sa traim impreuna

Daca sunteti in aceeasi localitate amandoi, sincer, eu personal nu inteleg motivele.Ca poate am eu o gandire mai invechita, poate fi si asta.Acum este la moda sa "ai nevoie de spatiu" si alte chestii de genul iar lucrurile astea sunt absolut de neinteles pentru mine pentru ca daca ai nevoie de libertate, de spatiu si "nu esti pregatit sa faci anumiti pasi in relatie"(ca si asta e la moda), atunci nu intra intr-o relatie pentru ca nici pentru aia nu esti pregatit.Traieste-ti viata fara compromisuri de genul unei relatii si cand te saturi, vezi tu...Insa multi vor si cu sula in fund si cu sufletul in Rai.
Dar, na! Asta este doar o viziune strict personala si stiu ca multi nu sunt de acord cu acest fel de gandire.
Cel mai corect ar fi sa discuti in mod deschis si direct cu ea si sa expuneti fiecare ce argumente pro si contra aveti in ceea ce priveste mutarea impreuna.Cantariti aceste argumente si vedeti daca se poate ajunge la o cale de mijloc sau daca ar fi dispusa sa se gandeasca mai bine dupa o perioada stabilita de voi. Poate reusiti sa va vedeti mai des in acest timp si sa intelegeti mai bine cum ar fi daca ati petrece mai mult timp unul langa altul, v-ati intelege, ar exista divergente?
Poate ca, chiar tu vei ajunge la concluzia ca de fapt nu merge si nu este ceea ce iti doresti.Nu ai cum sa fii atat de sigur de reusita daca voi va vedeti atat de rar.
Dar eu asta i-as propune.Mai intai in weekend si incet, incet, poate se acomodeaza cu ideea sau ajungeti la un numitor comun.
Chestia cu plansul e subiectiva. Unele persoane sunt mai emotive si se pot simti afectate de orice.Tu simti ca ea iti raspunde cu acelasi sentiment si cu acelasi interes? Cand va intalniti, are o atitudine mai rece sau simti ca te iubeste, ca este atrasa de tine? Va intalniti atat de rar pentru ca nu se poate sau nu prea vrea ea?

Eu nu locuieste intr-o localitate cu mine
noi putem sa ne vedem doar simbata
ca de luni pana vineri lucreaza de dimineata pana seara
si ma iubeste destul de mult este foarte atasata de mine mereu zind nu-i la lucru imi zice sa ne vedem uneori lipseste de la lucru doar sa ne vedem
insa inainte de asta zicea ca e gata sa lasa si lucrul doar ca sa locuim impreuna
dar cand o ajuns timpl zice ca inca nu timpul si ca e prea devreme sa faca asa pas

Ok, atunci poate ca mutarea asta brusca ar deranja-o.Adica sa lase tot in localitatea de unde este ea si sa se mute in alta localitate.Chiar daca este cu tine, dar e normal sa se gandeasca si la aspectul financiar, la familia pe care o lasa acolo.De aceea ma gandesc ca ii poti propune sa incercati cateva zile pe saptamana la inceput sa vedeti cum va adaptati schimbarii.Mai intai in weekend-uri si apoi vedeti cum evolueaza situatia.
Dar cel mai bine si mai frumos ar fi sa comunici cu ea data viitoare cand va intalniti si amandoi sa spuneti de ce vreti si de ce nu vreti aceasta schimbare. Apoi sa incercati sa ajungeti la un acord in urma caruia ambii sa fiti multumiti.Dar numai cu ajutorul comunicarii deschise, calme veti reusi asta.
Multa bafta!

Multumesc mult
sper sa fie asa

Si eu sper.Incercarea moarte n-are, cum se zice.
Succes si tot ce iti doresti! happy

13 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

Mi se pare și normal să nu se grăbească, aveți doar 20 de ani. Din câte înțeleg eu relația s-a cam răcit după ce nu ati mai fost în aceeași școală ca să vă vedeți zilnic. Am trecut prin ceva asemănător dar nu intru în detalii. Sunt de părere că "iubirea" în relația voastră este unilaterală, prin nu are nici o șansă ca să reziste în timp.

| Educatiasexuala a răspuns:

In primul rând este important pentru ambii parteneri să fie acord, de orice decizi in relatie. Dacă ea nu se simte pregătită este ok, si nu înseamnă că nu o să se întâmple in viitor?

| IulianRusu explică (pentru Educatiasexuala):

Dar daca va continua tot asa pe viitor iar un an sau doi sau trei
nici chiar asa deja intalnire pe net

| Educatiasexuala a răspuns (pentru IulianRusu):

Va-ti întâlnit si in real life sau doar pe net?

| IulianRusu explică (pentru Educatiasexuala):

Ne intalnim dar foarte putin
cel mai putin 4 ori pe luna