| anonimxenotome a întrebat:

Bună! Am auzit ca daca te protejezi mai multi ani la rand, in mod constant si aici ma refer doar la prezervativ, apar probleme de fertilitate atunci cand te hotarasti sa ai un copil si sunt sanse sa nu poti face. Este adevarat?

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Prezervativul NU are efecte secundare si nu produce infertilitate, chiar daca-l folosesti toata viata.

Dar folosirea indelungata a anticonceptionalele si pastila de a doua zi POT sa PRODUCA infertilitate.

| mastadont a răspuns:

Mă îndoiesc. Actul sexual cu prezervativ nu e diferit de cel fără, sperma este eliminată, doar că este împiedicată să ajungă în vagin datorită prezervativului.

| corbulalbrosu a răspuns:

Pentru informarea ta corecta in privinta infertilitatii feminine, citeste cu atentie urmatorul raspuns profesional explicat :

CARE SUNT CAUZELE INFERTILITĂȚII LA FEMEI?

10% dintre femei întâmpină chiar acum probleme cu infertilitatea sau cu păstrarea sarcinii. Acest lucru se întâmplă pentru că infertilitatea nu prezintă simptome clare și este descoperită târziu, când posibilitatea de a rămâne însărcinată scade drastic. Nu ești singură și există soluții. Citește mai jos despre principalele cauze ale infertilității la femei. Totuși, nu pierde din vedere că sursa problemei nu ești neapărat tu și că este necesar ca ambii parteneri să urmeaze o serie de investigații, dacă medicul specialist recomandă acest lucru.

CAUZE SOCIALE ȘI LEGATE DE STILUL DE VIAȚĂ ALE INFERTILITĂȚII FEMEILOR
VÂRSTA ÎNAINTATĂ

Fertilitatea începe să scadă destul de puternic în jurul vârstei de 35 de ani, atunci când puține femei rămân însărcinate după 3 ani de încercări. An de an, șansele scad din ce în ce mai tare, astfel încât la 38 de ani doar foarte puține femei vor rămâne însărcinate după aceeași perioadă de timp. Explicația medicală vine de cele mai multe ori din faptul că ovarele produc mai puține ovule și de calitate scăzută, și odată cu asta crește și riscul de apariție a avortului spontan și a sarcinii cu complicații. În plus, odată cu înaintarea în vârstă apar și alte probleme de sănătate care afectează capacitatea de reproducere a femeii.

GREUTATEA

O altă cauză a infertilității este reprezentată de greutatea prea mare sau prea mică ce creează un dezechilibru hormonal prin excesul sau carența de estrogen în ovare. O femeie supraponderală este cea care depășește cu 10-15% greutatea ideală, iar acest lucru poate declanșa probleme asociate cu infertilitatea. Dacă greutatea este cu 10-15% sub nivelul normalității, vorbim despre subponderalitate, iar lipsa de nutrienți poate determina stoparea procesului de ovulație. Dietele hipocalorice, alimentația haotică, dieta vegană care nu integrează toate vitaminele și mineralele necesare organismului, dar și persoanele care practică sporturi profesioniste sunt supuse acestui risc.

STRESUL

Nu neglija stresul. În afară de faptul că poate cauza scăderea libidoului și, prin urmare, și frecvența raporturilor intime, acesta acționează la nivel chimic asupra hormonilor de reproducere din hipotalamus prin producerea unui nivel mare de hormoni de stres care vor determina oprirea ciclului menstrual.

CAUZE MEDICALE ALE INFERTILITĂȚII FEMEILOR

În afara factorilor ce țin de stilul nostru de viață și de mediul în care trăim, pe care îi putem și ține sub control cu puțin efort, există și numeroase cauze medicale ce contribuie la apariția infertilității printre care le amintim pe cele mai frecvente:

✓ Boli cu transmitere sexuală, precum Chlamydia și Gonooreea;
✓ Boala inflamatorie pelvină (BIP);
✓ Sindromul ovarelor polichistice;
✓ Insuficiența ovariană primară care duce la menopauză prematură;
✓ Trompe uterine obturate;
✓ Probleme la nivelul corpului uterin: fibroame și polipi, malformații uterine, aderențe produse după o intervenție în uter (cum ar fi chiuretajul) sau utilizarea îndelungată a unui dispozitiv intrauterin (DIU, sterilet) pentru contracepție;
✓ Endometrioza;
✓ Afecțiuni ale colului sau vaginului: anomalii structurale ale vaginului sau colului;
✓ Disfuncții imunologice;
✓ Hiper prolactinemia (nivel ridicat de prolactină).

In concluzie raspunsul este un NU categoric.

Fragmentul prezentat este extras din articol medical profesional :

| corbulalbrosu a răspuns:

Acum 13 ore | Jassmina a răspuns:

"" Dar folosirea indelungata a anticonceptionalele si pastila de a doua zi POT sa PRODUCA infertilitate.""
In absolut nicio lucrare stiintifica medicala, nu este nici macar amintit faptul ca folosirea pastilelor AC si foarte rar a pastilei contraceptive (de a 2-a sau a 5-a zi) ar putea sa aiba un astfel de efect, da a provoca starea de infertilitate a femeilor respective. Este o alta aberatie halucinanta ''marca inregistrata'' @Jassmina