| Petruta0079 a întrebat:

Buna, am ciclu regulat de 30 de zile doar ca luna aceasta a întârziat 9 zile. Tin sa mentionez ca am întreținut cateva acte neprotejate dar in perioada nefertila, iar sangererea dureaza 4 zile, am facut sex neprotejat cu ejaculare a 2-a zi de ciclu, in a 3-a zi fluxul a fost foarte scăzut fata de cum era normal, iar in a 4-a zi si ultima fiind totodată cateva pete de la rozaliu la rosu foarte intens, sunt șanse de sarcina?

2 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

1.) Doar daca ultimele 7-8-9 cicluri menstruale au avut mereu, de fiecare data lungimea de 30 de zile, sau si daca din cand in cand a mai aparut si o mica abatere de +/- 1 zi (maxim 2 zile) fata de media de 30 de zile, doar in acel caz poate fi apreciat si considerat ca ciclul menstrual este REGULAT.
2.) Avand in vedere cele precizate inseamna ca in cazul ciclului regulat cu lungimea de 30 de zile, PERIOADA FERTILA a ciclului, adica cele 4-5 zile in care se poate forma sarcina, este mereu situata intre cea de a 12-a si a 17-a zi numarate fata de prima zi a ultimei menstruatii avute.
3.) Fiindca conform spuselor tale reiese ca actul sexual a fost intretinute dupa cum urmeaza : ''am facut sex neprotejat cu ejaculare a 2-a zi de ciclu,'', asta inseamna ca acel sex a fost intretinut in afara perioadei fertile si in plus si mai ales a avut loc intr-o zi a ciclului menstrual in care formarea sarcinii este ABSOLUT/100% IMPOSIBIL sa se poata realiza chiar si daca sperma este ejaculata in vagin.
4.) Intarzierea mentionata care in acest moment a ajuns sa fie de 9 zile, este urmarea unei dereglari hormonale care NU are nicio legatura sexul intretinut. In acest moment se poate face testul de sarcina pe baza de urina, fiindca rezultatul obtinut va fi in proportie de peste 98-99% valid, valabil si corect. Multa sanatate!

| Emilian65 a răspuns:

Nu sunt sanse de sarcina.