Probabilitatea de a se putea forma o sarcina in conditiile precizate si prezentate in aceasta intrebare este extrem de mica, de circa 2-5% sau altfel spus aproape IMPOSIBILA. Dar si acea extrem de mica posibilitate, poate sa se adevereasca numai in cazul in care ciclul menstrual este in mod constant si permanent foarte scurt de 21-22 de zile intre 2 menstruatii consecutive fiindca doar in aceste conditii OVULATIA se poate produce in a 7 sau a 8-a zi a ciclului menstrual. Multa sanatate!
Explicatia data lui HazelEyes77 este cat se poate de clara. In cazul celor mai scurte cicluri menstruale d.p.d.v. medical adica cele care au lungimea de 21 si 22 de zile, OVULATIA se produce in a 7-a respectinv a 8-a zi aciclului respectiv. In urma unor acte sexuale cu ejacularea spermei in vagin in zilele precizate, exista posibilitatea ca spermatozoizii sa treaca din vagin prin col pana in uter si acolo sa supravietuiasca 3-4 zile si sa stea in asteptare in trompa uterina pana in momentul eliberarii ovulului din foliculul ovarian. In acest caz probabilitatea de a se forma o sarcina devine... posibila. Insa nimeni nu poate evalua sau preciza daca si in ce masura formarea unei sarcini in aceste conditii poate sa si devina posibila. Sanatate!
Te asigur ca in mod absolut sigur se poate forma o sarcina in cazul in care ciclul menstrual este programat hormonal sa aiba lungimea de 21 de zile. In acest caz PERIOADA FERTILA se suprapune peste zilele situate intre a 3-a si a 7-a zi a respectivului ciclu menstrual.