In situatia descrisa de tine se poate elimina fara teama de a gresi existenta unei sarcini. Testele succesive au confirmat validitatea rezultatului obtinut de prima data si anume ca nu poti fi insarcinata.Asa cum ti-am mai lasat un raspuns data trecuta pentru linistea ta sufleteasca ai putea face un test de sarcina pe baza de analiza de sange care se efectueaza insa doar intr-un laborator de analize medicale. Este destul de scump, in jur de 40-45 de lei dar rezultatul acelui test se poate considera intotdeauna 100% sigur si fara nicio posibilitate de interpretare. Multa sanatate.
Este inutil sa faci atatea teste de sarcina. Sunt absolut suficiente doua, facute dupa minim 3 saptamani, din urina de dimineata, la inreval de minim 3 zile. Restul sunt complet inutile si nu aduc nici o informatie in plus. Practic dupa primele doua, puteai sa stii cu certitudine ca orice test de sarcina ai face, oricand, oricum, va iesi negativ.
Insa trebuie sa tii cont ca testul de sarcina din urina este o analiza orientativa. In plus, el este mai ales specific (se pozitiveaza fals extrem de rar) si nu chiar atat de sensibil (este mai des fals negativ). Prin urmare, nu poti exclude niciodata o sarcina cu certitudine fara examen ginecologic. Se accepta ca in cam 2% din sarcini, testele de sarcina raman negative o lunga durata, posibil chiar toata sarcina. Poti sa mai faci 100 de teste de sarcina, nu vor exclude niciodata cu certitudine sarcina. Poti incerca un test de sange, are o siguranta mai mare, de peste 99, 5%. Dar pentru 100% certitudine trebuie sa mergi la consultatie ginecologica, pe care nimic nu o poate inlocui.
Ca sa fii sigura incearca sa iti faci si un test de sange.
De ce te umfli in burta?
Abdomenul marit de volum (burta umflata), poate avea numeroase cauze, cele mai frecvente fiind:
Gaze in exces din diferite motive (abdomen balonat) – abdomenul este sonor ca o toba
Grasime – la obezi
Musculatura peretelui abdominal prea moale (lipsa de efort, scadere in greutate rapida si masiva, eventratii, hernii, operatii pe abdomen, sedentarism)
Lichid in abdomen (ciroza, insuficienta cardiaca, boli de rinichi, sarcina extrauterina rupta, peritonita, tuberculoza peritoneala, lupus, SIDA, etc)
Tumori mari in abdomen (colon, ficat, splina, uter, rinichi, glande suprarenala, adenopatii = ganglioni mariti, etc)
Sarcina
Ocluzie intestinala
Anevrism mare de aorta
Constipatie cronica
Colon iritabil
Pareza intestinala
Boli ginecologice
Lipoame subcutanate
Cele mai frecvente cauze de crestere in volum a abdomenului sunt:
Gaze in exces
Constipatia
Musculatura moale (hipotona)
Obezitatea