anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

am facut sex cu prietenul meu pe 4 ianuarie. am folosit prezervativ..si din cate stim noi nu s-a rupt..insa azi trebuia sa imi vina ciclu, si nu mi-a venit. sunt foarte ingrijorata, as putea sa fiu insarcinata?
vreau sa imi da`ti cat mai multe raspunsuri, cat mai repede. multumesc :*

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Dacă aţi folosit prezervativ şi nu s-a rupt, NU ai cum să rămâi însărcinată!

Oricum, deocamdată NU ai de ce să te îngrijorezi ( dacă nu ai mai avut astfel de întârzieri în trecut ).

Cauze generale posibile în cazul întârzierii menstruaţiei : răceală, dereglare hormonală, infecţie, probleme medicale ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ), sarcină,...

O întârziere acceptabilă ( din diverse cauze : răceală, infecţie, medicamente, etc. ) este de MAXIM 7-10 zile; tot ce DEPĂŞEŞTE 10 zile reprezintă o "problemă" medicală!

Poate fi vorba de :
1 ) o dereglare hormonală - situaţie în care TREBUIE să consulţi un endocrinolog, care îţi va prescrie analize hormonale pentru a determina dozajul din sânge şi apoi vei primi tratament
2 ) probleme de natură ginecologică ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ) - situaţie în care TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană şi/sau una vaginală pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.

AMBELE controale trebuie făcute simultan - deci, mergi la medicul de familie şi ceri Trimitere atât la endocrinolog, cât şi la ginecolog!

Dacă este vorba de chist o să-ţi prescrie un tratament cu tablete anticoncepţionale pe 3-6-9-12 luni ( până se dizolvă chistul respectiv ) şi control periodic.

Dacă NU este chist atunci îţi va prescrie tratament cu Duphaston pe 10-30 zile ( eventual chiar pe mai multe luni ), după care o să-ţi vină menstruaţia.

La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).

Toate cele bune.

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Sa te ingrijorezi cand iti intarzaie 1 sapt 10 zile. de la o singura zi iti faci probleme? e abia pranzul mai e mult din ziua de azi

| AmxMod a răspuns:

Nu cred ca poti ramane insarcinata, se mai intmpla, nu te speria

| denylov3 a răspuns:

Stai linistita si eu am crezut la felhappy si mi-a venit a treia zi dupa data in care trebuiahappy

| Lore23Loredana a răspuns:

Mai asteapta 2 -3 zile si daca nu iti vine fa un test de sarcina, dar daca spui ca prezervativul nu s-a rupt...atunci poti sta linistita