Fata de data de 18 Noiembrie ziua in care a inceput actualul ciclu menstrual si pana in data de 7 Decembrie ziua in care a avut loc actul sexual printrun calcul simplu rezulta ca este un interval de 20 de zile.
Cea de a 20-a zi a ciclului menstrual poate fi o zi din PERIOADA FERTILA numai in cazul in care ciclul menstrual are de obicei, sau intotdeauna o lungime mai mare de 33 de zile, pana la una de maxim 38 de zile.
Daca ciclurile menstruale de pana in prezent au avut lungimile de circa 30-31 de zi sau mai scurte, atunci in acest caz cea de a 20-a zi a ciclului menstrual NU mai este in perioada fertila si NU se mai poate forma sarcina chiar daca sperma este ejaculata in vagin.
Fiindca NU ai mentionat si precizat in intrebarea ta care este :
-- tipul ciclul menstrual, daca este regulat sau neregulat,
-- lungimea medie a ciclului ca numar de zile,
-- data la care ar fi urmat sa inceapa urmatoarea menstruatie,
-- daca in timpul sexului a ajuns sau nu sperma in vagin,
in lipsa acestor informatii absolut necesare pentru a se putea face o analiza obiectiva si corecta a situatiei prezentate, NU se poate formula si oferi un raspuns ci doar simple supozitii, pareri sau presupuneri.
Dar ca o presupunere pertinenta, se aprecia ca pastila de a 2-a zi a fost folosita absolut : INUTIL/FARA ROST si IRESPONSABIL fiindca in acel moment NU EXISTA posibilitatea de a se forma o sarcina.
In astfel de situatii se cumpara de la farmacie un Tester de fertilitate si ovulatie de tip Barza 5+1 cu ajutorul caruia iti stabilesti daca in acel moment ESTI sau NU ESTI in zilele perioadei fertile a ciclului menstrual.
https://lugu-lugu.shop/produs/test-de-ovulatie-5/)
In functie de rezultatul obtinut stii foarte precis ce trebuie sa faci in continuare : sa devii linistita si lipsita de orice ingrijorare sau stres, sau sa folosesti pastila contraceptiva (de a 2-a zi) in cazul in care rezultatul testului de fertilitate/ovulatie este pozitiv.
Durerea care se manifesta la nivelul sanilor a aparut pe fondul dereglarilor hormonale grave/severe care s-au produs si exista in organismul tau. Se poate doar aprecia, ca NU a existat vreun risc de sarcina nici inainte de a fi folosit pastila si nici in acest moment, fiindca pur si simplu in proportie de 98-99% a fost IMPOSIBIL sa se poata forma sarcina in a 20-a zi a ciclului menstrual. Multa sanatate!
Eu ciclul nu prea il am regulat.
Menstruatia la mine tine 6-7 zile.
Următoarea menstruatie ar trebui sa înceapă pe 20 decembrie.
Daca a ajuns în vagin nu stiu, eu m-am dus la baie sa urinez si dupa 3 ore m-am dus la farmacie sa iau pastila.
Mie imi este frica de sarcina pentru că nu mi-aș dori să ajung la sarcina si sa fac avort. Si ma sperie durerea asta de sani si durerile abdominale.
Acum 3 minute | Maria_Alina_1996 explică (pentru corbulalbrosu):
-- Eu ciclul nu prea il am regulat.
** Raspuns : exact din acest motiv ar fi trebuit ca PRIMA DATA sa iti faci TESTUL DE FERTILITATE -OVULATIE pentru a determina daca in acel moment ESTI sau NU ESTI in PERIOADA FERTIILA
-- Menstruatia la mine tine 6-7 zile.
** Raspuns : lungimea ca numar de zile a perioadei de sangerare menstruala NU are absolut nicio importanta sau relevanta
-- Următoarea menstruatie ar trebui sa înceapă pe 20 decembrie.
** Raspuns : Asta inseamna ca de obicei ciclul tau menstrual a avut pana acum lungimea de obicei mai mare de 30-31 de zile? Pe ce baza ai stabilit ca lungimea ciclului ar fi urmat sa aiba 32 de zile?
(18.11 -19.12 = 32 zile) Ciclurile anterioare au fost mereu atat de lungi?
-- Daca a ajuns în vagin nu stiu, eu m-am dus la baie sa urinez si dupa 3 ore m-am dus la farmacie sa iau pastila.
** Raspuns : In cazul femeilor urinarea efectuata imediat dupa terminarea actului sexual NU are nicio utilitate, rost sau vreun folos, fiindca pur si simplu urina NU trece prin vagin si ca atare sperma nu se poate elimina prin aceasta metoda a urinarii.
Fiindca hormonii din continutul pastilei contraceptive (de a 2-a zi) deregleaza intreaga activitate hormonala din organism si asta are ca urmare si dereglarea mai mult sau mai putin grava/severa a ciclului menstrual, se foloseste numai in cazul in care in acel moment femeia este in PERIOADA FERTILA a ciclului menstrual. Din aceste motive in astfel de situatii PRIMA DATA se efectueaza testul de fertilitate-ovulatie, pentru se stabili daca rezultatul este POZITIV sau NEGATIV si in functie de rezultatul obtinut se stie in mod precis daca folosirea pastilei de a 2-a zi este necesara sau nu.
-- Si ma sperie durerea asta de sani si durerile abdominale.
** Raspuns : Originea durerilor aparute la nivelul sanilor si in zona abdominala, cel mai probabil sunt urmarile dereglarii hormonale si posibilele efecte adverse care apar in organism ca urmare a activitatii hormonilor proveniti din pastila folosita.
Fiindca este cu totul exclusa orice posibilitate de a se fi putut forma o sarcina, trebuie sa incerci sa nu te mai ingrijorezi si nici stresezi inutil.
In seara asta. Ma trezi cu o secretie abundenta de culoarea maro pe chiloți. Sper sa imi vina menstruatia si sa scap de acest stres.
Crezi ca de la durerea de sani esti tu gravida? Daca ai luat pastila esti ok poate e vreo deregrare hormonala... eu am durere de sani cand trebuie sa-mi vina asa ca 1 2 zile o sa ti vina daca nu fa un test
Nu,normal ca nu ma gandesc ca gata dacă mă dor sani sunt gravidă. Dar stiu ca pastila asta iti da peste cap tot si poti avea si dureri de sani.