| melisaonisim1 a întrebat:

Buna, am facut sex dupa cateva zile de la pastila de a 2 a zi, abia mi-am inceput viata sexuala, menstruatia mi-a venit pe 14 iulie, acum nu-mi mai vine deloc. Am dureri ca si cum as fi la menstruatie dar nu sunt. Am folosit protectie cand am facut-o, de la inceput pana la sfarsit si a ejaculat afara ca sa fim siguri, nu stiu daca e posibil sa fiu însărcinată sau daca e o intarziere, am citit pe google si multe spun ca intarzie din cauza ca mi-am inceput viata sexuala, imi e si teama pentru ca mama ma va duce la ginecolog sa vada daca mai sunt virgina sau nu, daca nu imi vine, sunt metode prin care pot face sa-mi vina?

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pastila de a 2a zi e o bombo hormonala normal ca ti a dat peste cap tot organismul

| Violleta2022 a răspuns:

Menstruatia nu mai vine normal dupa ce ai luat pastila de a doua zi, fiind total dereglata cam 1 an de zile.

In orice caz, un ginecolog poate constata himenul rupt si inceperea vietii sexuale, asdar este recomandat sa-i spui mamei tale adevarul, inainte sa-i spuna medicul.

| melisaonisim1 explică (pentru Violleta2022):

Multumesc, suntem bine acum, i-am spus si mamei mele am facut un test si a iesit negativ.

| mihai69 a răspuns:

Unul dintre efectele secundare ale acelei pastile otrăvitoare este și ăsta: îți da peste cap ciclul hormonal (deci și menstruația) pentru câteva luni.

| Madaxo97 a răspuns:

Dacă te-ai protejat de ce ai mai luat si pastila de-a doua zi. Ți-ai dereglat ciclul menstrual degeaba, de aia nu îți mai vine.

| melisaonisim1 explică (pentru Madaxo97):

Pastila de a 2 a zi am luat o in alta zi inainte sa ma protejez ca sa nu am vreun accident

| Madaxo97 a răspuns (pentru melisaonisim1):

Ok. Menstruatia întârzie din cauza partilei, care compromite ciclul menstrual pe cel puțin o luna sau doua, deci nu te speria dacă si luna viitoare îți întârzie sau vine aiurea menstruația. Pastila aia se ia de 2 ori pe an de preferat, încearcă să nu o mai iei si să te protejezi cu prezervativ de fiecare dată, sau mergi la medic să îți dea anticoncepționale.

| Miruna333 a răspuns:

Nu inteleg de ce ai luat pastila daca te-ai protejat, este inutil.
Contact protejat, lipsit de accidente= 0 sanse de sarcina
Nu iti intarzie pentru ca ai facut sex, ci pentru ca ai luat pastila de a doua zi, care iti da orgasnimul peste cap si ai efecte adeverse. Daca ai fi citit efectele adverse pe prospect, ai fi stiu.
Pastila de a doua zi se ia doar in cazul in care este riscul foarte mare de sarcina, nu se ia ca si pe mentosane.
Niciun ginecolog nu poate sa vada daca esti virgina sau nu. doar tu stii acel lucru.