De prezervativ nu ati auzit?
Nu crezi ca era mai sigur sa faceti sex protejat, mai ales la varsta asta atat de mica, tu iti poti nenorocii viata, corpul, scoala, familia, iar baiatul intra direct in puscarie.
In ce priveste sarcina, numai bunul Dumnezeu poate sa-ti raspunda daca esti sau nu gravida, ca pastila aia are eficacitate de 95%, depinzand de corpul fiecarei fete.
Cum ciclul nu va mai veni regulat de acum inainte, pe urmatoarele 12 luni, nici nu vei putea sa mai estimezi data venirii luni, nici calcula ovulatia sau peroada fertila.
Vezi tu daca iti creste burta, ca atunci esti sigur insarcinata.
Probabil ca ai folosit pastila contraceptiva Postinor2 fiindca acea este formata din 2 pastile care se administreaza la un interval FIX de 12 ore intre ele. Pastila contraceptiva Escapelle este doar una. Fiindca intrebarea este formulata incoerent, NU am reusit sa inteleg nimic din explicatiile oferite. Totusi am sa-ti ofer 2 raspunsuri care in viitor iti vor fi de folos:
acum 11 ore | madalina0909 explică (pentru zEllena):
Auzisem ca daca esti virgina, nu poti folosi metoda calendarului si de asta am vrut sa ma asigur.
Aceasta informatie detinuta de tine este gresita. Metoda de protectie contraceptiva bazata pe calendarul menstrual este utila insa poate fi folosita doar de catre femeile care au un ciclu menstrual foarte bine reglat a carei lungime ca numar de zile se incadreaza mereu intr-o abatere de +/- 1 maxim 2 zile fata de o anumita lungime medie.
Iar in privinta LICHIDULUI PREEJACULATOR am oferite de multe ori raspunsuri tuturor celor care absolut gresit vehiculeaza idei si informatii false si eronate in privinta acestui lichid, dupa cum urmeaza. Pentru informarea corecta atat a ta cat si a celorlalte persoane lipsite de cunostinte medicale corecte trebuie sa afli ca acel lichid este inofensiv, are atat rolul de a lubrifia glandul (capul penisului) cat si rolul de a usura decalotarea (belirea) penisului, dar principalul si adevartul sau rost este cu totul altul si anume cel de a curata uretra (canalul) din penis de eventuale ramasite/urme de URINA, in vederea inlaturarii aciditatii din uretra si asigurarea unui mediu propice vietii cu pH-ul neutru, pentru ca in cazul in care s-ar putea sa urmeze o posibila/probabila ejaculare de sperma, viata si calitatea spermatozoizilor sa nu fie deloc afectata si acestia pentru o scurta perioada de timp chiar si doar de cateva ore, sa aiba/gaseasca conditii normale de supravietuire. Lichidul preejaculator este produs de 2 glande specializate denumite bulbouretrale (glandele Cowper) care nu sunt interconectate sau in legatura cu glandele si organele aparatului reproducator masculin, care produc sperma ori spermatozoizii, sau altfel spus cu vezicula seminala, cu prostata si/sau cu gonadele/testiculele. Deci se poate afirma in mod cert, sigur, ca lichidul preejaculator in momentul producerii dar si al deversarii acestuia in uretra penisului, NU are spermatozoizi in continutul sau. Insa dupa ce afre loc procesul de deversare a acestui lichid in uretra, poate exista posibilitatea ca acolo IN URETRA sa se poata contamina prin amestecarea sa cu posibile resturi de sperma ramase de la o ejaculare anterioara care s-a produs chiar si cu cateva ore mai devreme si astfel spermatozoizii ramasi in uretra sa patrunda/sa ajunga in continutul lichidului preejaculator. Doar astfel devine posibil ca spermatozoizii sa aiba posibilitatea de a ajunge vii si motili din vagin in uter. In concluzie datorita faptului ca lichidul preejaculator asa cum este produs initial este ''steril'' adica NU contine spermatozoizi, deci este un lichid complet inofensiv, rezulta ca NU se poate forma o sarcina prin intermediul acestui lichid, care asa cum am specificat producerea sa de catre organism are un cu totul alt rol. Se pare ca atat posibilitatea cat si probabilitatea de a putea forma si mai ales de a exista o sarcina in uterul tau este exclusa in proportie de peste 99% Multa sanatate!
Bunã, nu ai de ce să iti faci griji
Lichidul preejeculator ajută doar la uşurarea introduceri penisului în vagin (lubrifiant)
Ai o vâstă foarte fragedă pentru a lua pastila (escapelle)
Nu poţi rămâne însărcinată dacă nu erai in perioada fertilă.
Foloseşte protecţie.
Protecţia te poate feri de o sarcină nedorită, boli, virusi etc.(Transliterarea sexuală)
Auzisem ca daca esti virgina, nu poti folosi metoda calendarului si de asta am vrut sa ma asigur