Mai fetita, de dereglari hormonale ai auzit? Pana si eu am auzit care sunt baiat
Pun pariu ca nu apucati anul nou impreuna
Dacă aţi folosit prezervativ şi l-aţi verificat DUPĂ actul sexual ( să NU fie rupt ), atunci NU ai cum să rămâi însărcinată.
Se întâmplă UNEORI, ca după începerea vieţii sexuale, să întârzie PRIMA menstruaţie ( câteva zile, sau, mai RAR, chiar şi o lună ).
Asta din cauza unor dereglări hormonale care se produc odată cu începerea vieţii sexuale.
În cel mult 30 de zile ( deci, până în următoarea lună ) ar TREBUI să-ţi vină menstra.
Ai RĂBDARE!
Tinand cont ca a fost prima oara pentru tine, asta iti va intarzia ciclul menstrual cateva zile e ceva normal. Daca insa intarzierea depaseste 7-10 zile...fa-ti un test de sarcina pentru siguranta.
Nu esti insarcinata stai linistita doar daca s-a rupt prezervativul, ceea ce nu e de bine. Daca nu esti convisa du'te la un doctor sa iti faca un test.
Daca prietenul tau a folosit prezervativ nu ai nici-un motiv de ingrijorare. Din cate stiu eu, menstruatia nu vine in exact aceeasi zi in fiecare luna.
Buna! In aceeasi situatie, ma aflam si eu la inceputula cestui an, cand mi-am inceput viata sexuala alaturi de prietenul meu. Noi nu am folosit atunci prezervativ. Mi-a intarziat vreo 10 zile. Eram foarte speriata. Dar, in cele din urma mi-a venit. Cand se intampla lucrul asta pentru prima oara, se produc niste schimbari in organism si e foarte posibil nici sa nu iti vina vreo luna de zile. Ai rabdare, nu te panica, mai ales ca voi v-ati protejat - ceea ce e foarte bine! + faceti asta si de acum inainte! Mult succes si sarbatori fericite!
00Andreea008 întreabă: