| June20 a întrebat:

Buna! Am făcut sex protejat, dar s-a rupt prezervativul. Este prima data când se întâmpla asta. Am încercat sa sa ne dam seama cum, când și de ce s-a întâmplat asta, însă nu știm, cert este ca la finalizarea actului sexual, prezervativul era rupt, deci șanse mari ca sperma sa fi rămas unde nu trebuie. Chiar in acel moment când am vazut el a fugit la farmacie și in 30 min am luat EllaOne, pilula de a doua zi (știu ca nu e sănătoasă și nici nu o sa-mi fac un obicei din a o lua, e pentru prima data). După ce s-a întâmplat asta, am încercat sa ma spăl cu grija doar in partea exterioara. Nu am avut niciun efect secundar de la pastila pana acum, iar ciclul menstrual trebuie sa îmi vina peste 10 zile. Conform unei aplicații pe care o am, nu am fost in cea mai fertila zi, dar nu ma încred foarte mult in asta.

Acum sunt neliniștită știind ca nici test de sarcina nu pot face și nici menstruația nu o sa îmi vina foarte curand. Credeți ca exista totuși șanse sa fi rămas? Mulțumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Fiindcă perioada FERTILA S-A TERMINAT cu 3 zile în urma, în data de 23 Apriliecând a avut loc OVULATIA. Ovulul este VIABIL maxim 24 de ore după ce a fost eliberat din OVAR. Începând cu a 2-a zi ovulul "moare" în cazul în care NU a fost fecundat de un spermatozoid și după 3-4 zile efectiv se destrama/dezintegreaza și pur și simplu dispare din UTER, CU CIRCA 10 ZILE înainte de data la care urmează sa înceapă sangerarea menstruala. Am explicat acest proces fiziologic în zeci de răspunsuri oferite în ultimii 6 ani.

14 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Nu mai folosi niciodata pastila de duls daca s-a format cumva o sarcina ai ucis un copil si asta e crima inaintea lui Dumnezeu.

| June20 explică (pentru ania):

Nu știți despre ce vorbiți cred

Răspuns utilizator avertizat
| corbulalbrosu a răspuns:

Dacă ciclul tău menstrual este de tipul REGULAT, fiindcă numai în acel caz se poate folosi aplicația ''Calendar menstrual'' de pe telefon, si informatia
Primita este cea corecta numai în acest caz, atunci cu 10 zile înainte de data la care ar fi urmat sa înceapă sangerarea menstruala ciclul menstrual a fost de 3 zile în PERIOADA DE INFERTILITATE ABSOLUTA, cea în care este absolut/100 % IMPOSIBIL sa se poată forma sarcina chiar și inu cazul în care spermă a ajuns în interiorul vaginului. Acest lucru este verificat științific și medical, fiindcă în acest moment este imposibil sa mai existe inici uter un OVUL VIABIL, din moment ce acesta a ''murit'' cu 3 -4 zile în urma. Pastila contraceptiva de a 5-a zi EllaOne, a fost folosita CU TOTUL INUTIL și din acest motiv comportamentul tau/al vostru denota o crasa INCONȘTIENȚĂ și IRESPONSABILITATE. Multă sănătate!