| Munchkin a întrebat:

Bună, am fost azi la ginecolog şi mi-a prescris anticoncepţionale Marvelon 28... dar am uitat să întreb ceva şi acum mi-am adus aminte. Întrebarea mea este: sunt protejată şi în acea săptămână în care trebuie făcută pauza?
Mersi. happy

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Ceea ce inseamna ca eu am inteles perfect si tu te-ai exprimat gresit. Pauza inseamna ca nu iei pastile, asa cum fac femeile care iau anticonceptionale de tip 21. Esti protejata tot timpul, dar cred ca ar fi bine sa mai mergi o data la planning si sa mai ceri explicatii despre contraceptivele pe care le iei. S-ar putea sa mai ai multe neclaritati.

13 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Marvelon 28 nu se ia cu pauza. Doar anticonceptionalele care au 21 de pastile se iau cu pauza. Dar oricum, esti protejata si in cele 7 zile de pauza (sau pastile fara hormoni in cazul Marvelonului 28).

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Pai daca iei pastile, ce pauza?
Exista doua tipuri de contraceptive: unele care au 21 de pastile pe folie, toate cu hormoni si altele care au 28 de pastile, 21 cu hormoni si 7 fara. Asadar tu cand vrei sa faci pauza, ca nu inteleg?

| mihaela_7412 a răspuns:

Du-te si intreabawinking

| Munchkin explică:

@Brigaela, cred că încurci. Doctoriţa mi-a arătat folia, sunt 3 rânduri a câte 7 pastile CU HORMONI şi un rând, tot a câte 7, pentru pauză.
Oricum, mulţumesc pentru răspuns. ^_^

| Munchkin explică:

Ina, ştiu că atunci îmi vine ciclul şi nu aveam de gând să fac nimic. Întrebam asta pentru că este posibilitatea ca ciclul să nu îmi vină în prima zi de pauză, ci pe la a 3a (cel puţin aşa mi-a spus doctoriţa), iar până atunci...se mai poate laughing

| Munchkin explică:

@anonim, pastilele alea pentru pauză nu au niciun efect. Sunt acolo doar ca să te obişnuieşti să faci pauză o săptămână, înainte de a începe altă folie.

| Munchkin explică:

Brigaela, sunt 28 pastile, 21 cu hormoni şi 7 fără. Când am spus pauză, m-am referit la pauză de la cele cu hormoni, timp în care le iau pe cele fără.

| So Good a răspuns:

Da esti dupa cate stiu euhappy

| ina88 a răspuns:

In cele 7 zile de pauza iti vine ciclu. Ai putea lua totusi o pauzaaa laughing)

| anonim_9938 a răspuns:

Da

| anonim_9938 a răspuns:

Da dar nu se ia 28 de zile?

| anonim_9938 a răspuns:

Pai cand zici pauza tot iei niste pastile nu?

| Blade_3883 a răspuns:

Da, s-ar putea.tongue