| Corinutza3600000 a întrebat:

Am fost de curand la ginecolog si a descoperit ca am o rana pe uter! Am facut pap-testul si trebuie cauterizata.ma sperie foarte tare gandul! Nustiu daca doare, daca face anestezie si de unde provine aceasta rana? Exista riscul sa reapara? Va rog mult raspundeti cele care ati trecut prin asa ceva

Răspuns Câştigător
| wolder a răspuns:

Citeste aici:

http://www.garbo.ro/......e-col.html

3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Iti va face anestezie si durerea va fi mica. Dupa interventie vei lua cateva medicamente ed durere, dar iti vei putea continua activitatea fara probleme (nu va trebui sa stai la pat).
Ranile pe col sunt leziuni precanceroase. Ele apar in urma infectiilor genitale (mai ales HPV, dar si alte infectii) si mai frecvent la femeile cu risc de cancer de col (viata sexuala inceputa inainte de 18 ani, parteneri sexuali multipli, nefolosirea prezervativului la parteneri care nu au analizele obligatorii legate de bolile venerice).
Interventia in sine este una minora, mai ingrijorator este ca ai aceasta leziune si ca va trebui sa iti supraveghezi foarte atent sanatatea genitala pentru ca situatia se poate repeta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mersi mult

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si inca o intrebare...se poate ramane insarcinata avand aceea rana pe uter?