| Sucki a întrebat:

Buna, am fost internata la ginecologie și am fost diagnosticata cu boala inflamatorie pelvină și vulvovaginita, am ca tratament crema vaginală, niște pastile numite falgyl și un supliment alimentar, am voie sa întrețin relații sexuale între timp? Protejate, iar partenerul are nevoie cumva și el de tratement?

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Da! Parterul de sex are nevoie de tratament ca sa se vindece si el, altfel la primul contact sexual te recontaminezi.

| corbulalbrosu a răspuns:

Ar fi bine/indicat sa reduci pe cat este posibil sau chiar sa te abtii de a intretine acte sexuale pe perioada tratamentului prescris. Bineinteles ca pot fi intretinute acte sexuale protejate prin folosirea prezervativului, in cazul in care nu se produc si nu apar senzatii dureroase sau de disconfort accentuat pe timpul actului sexual. Patilele Falgyl sunt de fapt pastile cu component
Metronidazol care este un medicament antiinfectios cu spectru larg de actiune, care este folusit pentru tratamentul infectiilor cu micoorganisme sensibile (bacterii, paraziti). Am observat ca s-a confirmat presupunerea mea in privinta posibilei afectiuni de anexita bacteriana (boala inflamatorie pelvina), asa cum ti-am transmis in raspunsul oferit in data de 12 Noiembrie. Multa sanatate!

| Andreeush a răspuns:

De ce nu aștepți să te vindeci și după aia să te gândești la sex?
Chiar nu îți pasă de sănătatea ta și a prietenului tău?

| Emma30555 a răspuns:

Intreaba medicul, nu e nici o problema sa il intrebi aceste detalii