| bbnnmm a întrebat:

Am început să iau niște ovule intravaginale. Știu că trebuie luate seara ca să stau întinsă și să nu curgă afară. Dar e normal să mai curgă în ziua următoare în primele ore de când m-am trezit ori nu le introduc suficient de adânc? Cam cât de adânc ar trebui băgate? Eu am băgat cam 7-8 cm. E suficient? Și după cât timp de la terminarea tratamentului pot întreține relații sexuale?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Ovulele se introduc pe cat este posibil cat mai adanc pana in capatul vaginului langa colul uterin, pentru ca substanta vascos-gelatinoasa rezultata dupa topirea ovulului, sa unga si sa acopere mucoasa vaginului pe intreaga sa lungime. Substanta rezultata in urma topirii ovulului se va scurge lent in afara vaginului de regula pe parcursul celor 24 de ore, pentru ca medicamentul sa actioneze prermanent in timpul dintre folosirea a 2 ovule din 24 in 24 ore. Bineinteles in primele 8-10 ore scurgerea este mai evidenta, insa ea se produce pe durata intregii zile. Sanatate!

2 răspunsuri:
| romeo78 a răspuns:

Trebuie să aibă un prospect. Acolo veți găsi răspunsul dorit. Dar, le-ați luat la recomandarea medicului sau așa?
Indiferent de situație, dacă problema persistă întrerupeți tratamentul și mergeți la doctor pentru a vă recomanda altceva!
Sănătate!

| bbnnmm explică (pentru romeo78):

Le-am luat la recomandarea medicului. Am citit că e normal să curgă o parte până dimineața. Dar voiam să știu și dacă pe timpul zilei, oricum nu a curs toată ziua.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru bbnnmm):

Ovulele se introduc pe cat este posibil cat mai adanc pana in capatul vaginului langa colul uterin, pentru ca substanta vascos-gelatinoasa rezultata dupa topirea ovulului, sa unga si sa acopere mucoasa vaginului pe intreaga sa lungime. Substanta rezultata in urma topirii ovulului se va scurge lent in afara vaginului de regula pe parcursul celor 24 de ore, pentru ca medicamentul sa actioneze prermanent in timpul dintre folosirea a 2 ovule din 24 in 24 ore. Bineinteles in primele 8-10 ore scurgerea este mai evidenta, insa ea se produce pe durata intregii zile. Sanatate!