In primele 8 zile pastila nu isi face efectul, putand sa ramai insarcinata.
Medicul care ti-a prescris anticonceptionalele, nu ti-a spus si asta?
Probabilitatea de a ramane insarcinata in urma unui contact sexual intretinut in a 2-a zi a ciclului menstrual, adica in perioada de menstruatie, chiar si daca sperma a fost ejaculata intentionat in vagin este atat teoretic cat si practic sub 1% adica altfel spus practic IMPOSIBILA. Fiindca prima pastila AC a fost folosita/administrata cu incepere doar din a 2-a zi a ciclului menstrual, protectia contraceptiva in acest caz se instaleaza in organism numai dupa folosirea a 7 pastile AC. Din acest motiv in prima saptamana de folosire a pastilelor AC daca se doreste, intentioneaza sa se intretina contacte sexuale acestea trebuie sa fie protejate si printr-o alta a 2-a metoda de protectie suplimentara. Poti fi ferm convinsa si sigura ca nu s-a putut forma o sarcina in situatia descrisa de tine. Multa sanatate!
Riscul sa fi insarcinata este unul foare mic, dar exista.iar anticonceptionalele nu se iau niciodata pe perioada menstruatiei, anticonceptionale incep sa se ia dupa prima zi de trecere a menstruatiei si cand se termina folia, a doua zi trebuie sa iti vina menstruatia, pe timpul menstruatiei nu se ia anticonceptionale, iar dupa trecerea menstruatiei reincepi o noua folie ..si tot asa. de aceea o folie are 30 pastile.
cine va spus ca, anticonceptionalele se iau pe menstruatie? Eu numai am auzit asa ceva.
Intotdeauna repet INTOTDEAUNA administrarea pastilelor AC se face NUMAI in perioada PRIMELOR maxim 5 zile ale ciclului menstrual. Pentru cultura ta generala trebuie sa afli si sa stii ca NICIODATA nu se incepe administrarea pastilei AC dupa trecerea primelor 5 zile ale ciclului menstrual. De asemenea; absolut TOATE MARCILE de pastile anticonceptionale au un NUMAR de 21 de pastile ACTIVE deci este absolut gresita/eronata informatia ta privind existenta unor folii/blistere de 30 de pastile.
Riscul sa fi insarcinata este unul foare mic, dar exista.iar anticonceptionalele nu se iau niciodata pe perioada menstruatiei, anticonceptionale incep sa se ia dupa prima zi de trecere a menstruatiei si cand se termina folia, a doua zi trebuie sa iti vina menstruatia, pe timpul menstruatiei nu se ia anticonceptionale, iar dupa trecerea menstruatiei reincepi o noua folie ..si tot asa. de aceea o folie are 30 pastile.
cine va spus ca, anticonceptionalele se iau pe menstruatie? Eu numai am auzit asa ceva.
A da si inca ceva... dupa 4 ore pastila nici nu si-a facut efectul, trebuie minim 24 ore, dar norocul tau a fost menstruatia, deoarece riscul de a ramane insarcinata pe menstruatie e mai mic, altfel mai mult ca sigur ramaneai insarcinata
Informeaza-te inainte sa-i dezinformezi pe altii! Anticonceptionalele nu se iau dupa ureche, ci cu strictete incepand DIN PRIMA ZI A MENSTRUATIEI.
beausingurlamasamea întreabă: