| rebecca_4556 a întrebat:

Buna! Am intrat pe acest forum in speranta ca as putea gasi un raspuns si la framantarile mele. Povestea mea pe scurt si cat se poate de clar: de un an de zile am folosit anticonceptionalele marvelon 21 ca metoda de contraceptie. Mentionez ca ciclul a fost regulat. Luna asta am hotarat sa fac o pauza si am renuntat la ele. Pe 4 iulie mi-a venit menstruatia, 4-5 zile. Pe 27 iulie am facut sex neprotejat convinsa fiind de metoda calendarului, desi nu am folosit-o niciodata. Macinata de grija unei eventuale sarcini, la 73 de ore fix am luat prima pastila de postinor, urmand sa astept cele 12 ore sa o iau pe a 2-a. Am luat-o totusi desi trecusera cele 72 de ore pentru am citit undeva ca poate fi luata in 96 de ore, cat timp nu s-a produs nidatia inca. Ma dor putin ovarele si sper sa fie de la menstruatie care ar trebui sa vina pe 2 august. Am nevoie de niste pareri din partea voastra. E posibil sa fi ramas insarcinata? Va multumesc.

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Atata timp cat Postinorul ti-a fost prescris de medic (care a decis in urma consultului ca e cel mai potrivit), riscul de sarcina s-a redus cu 75%, adica a scazut sub 10%. Durerile de ovare nu sunt semne de sarcina, mai degraba semne de dereglare hormoanala de la excesul de hormoni (teoretic este complet interzis sa iei Postinor in primele 6 luni de la intreruperea contraceptivelor orale). Ma mir ca ginecologul a acceptat sa te supuna unui astfel de risc de cancer, dar probabil ai o situatie speciala si o sarcina ar fi fost chiar o tragedie. Important este sa nu ratezi nici una din consultatiile obligatorii dupa pilula de a doua zi (la o luna, la 3, la 6, etc), iar in urmatorii 15-20 de ani sa mergi mai des la ginecolog (macar o data la 5 luni) si sa faci anual ecografii mamare si genitale pentru a depista la timp o eventuala tumora aparuta din cauza hormonilor luati intr-o perioada atat de vulerabila.
Sper sa nu fie sarcina, fiindca ar trebui, cred, sa renunti la copilas, fiind si el expus la cancere si hermafroditism din aceeasi cauza.

3 răspunsuri:
| andre3a92 a răspuns:

In primul rand un sfat:nu te mai lua dupa tot ce vezi pe net, nu o sa stii niciodata ce e corect si ce nu e.corect ar fi fost sa te duci la doctor.dar oriqm,cel mai bina, fa-ti un test de sarcina ca sa scapi de framantari, pana poti sa eviti ceva. dupa aia poate fi prea tarziuwinking

| rebecca_4556 explică:

Va multumesc pentru amabilitate fetelor. Mai grav este ca nu am cerut sfatul medicului si am actionat la disperare. Nu-mi ramane decat sa astept si sa sper ca totul va fi bine, desi simt ca a fost greseala vietii mele.

| rebecca_4556 explică:

Rasufli usurata. mi-a venit ciclul