| Tweety12 a întrebat:

Buna!
Am luat anticoncepționale Karissa 2 luni fără pauza de 7 zile pentru a.mi amana menstruația.
Mai aveam 7 pastile din a 2. a cutie și am luat una am avut apoi imediat contact sexual neprotejat cu ejaculare în interior iar după doua ore am varsat.
Nu am luat alta pastila în loc ci am continuat sa le iau cum am obișnuit.
Mai am 4 pastile și am dureri și sangerari. E posibil sa fii rămas însărcinată?

3 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Nu poti fi insarcinata in nici un caz, insa mai mult ca sigur prin acest procedeu de neinteles de a-ti amana menstruatia (poate explici cu ce rost) ti-ai bulversat complet sistemul endocrin si hormonal cu efecte adverse greu de specificat. Durerile si sangerarile pot fi cauzate de hormonii in exces pe care organismul tau nu mai reuseste sa-i stapaneasca sa nu declanseze menstruatia.Te-as sfatui sa discuti neaparat cu medicul ginecolog care ti-a prescris tratamentul cu AC.Este in interesul tau.Multa sanatate.

| Tweety12 explică (pentru corbulalbrosu):

Da, merita fundiță dar Îți dau imediat după ce îmi răspunzi la o alta întrebare te rog
Deci eu am avut contact sexual în ultima săptămână de anticoncepționale și am luat pastila am făcut sex cu ejaculare în interior, am varsat peste 2 ore și nu am înlocuit pastila
cum este posibil sa nu fii rămas însărcinată?
Am citit pe net ca durerile și sângerările pobre prezenta implantarea embrionului în uter

| corbulalbrosu a răspuns (pentru Tweety12):

Se considera ca fiind aproape sigur suficient timpul de 2 ore pentru ca hormonii contraceptivi eliberati de pasila sa fie absorbiti/sa treaca in sange, deci sa mentina in continuare starea de contraceptie. 2--""Implantarea ovulului fertilizat (produsul de conceptie) in uter are loc la cateva zile de la conceptie si reprezinta un simptom tipic de sarcina.Acest proces mai este numit si NIDATIE. Adesea, implantarea este marcata de usoare sangerare vaginale sau de mici pete de sange (sangerari de nidatie). Implantarea embrionului, NIDATIA are loc de obicei la o distanta de 6-12 zile de la fertilizarea ovulului (de la momentul actului sexual neprotejat care corespunde momentului conceptiei)."' Citeste te rog materialul pentru a intelegemai bine fenomenul de NIDATIE care se produce dupa minim 6-7 zile de la sexul buclucas. Deci in nici un caz nu se puteau produce imediat unul dupa altul si FECUNDAREA si NIDATIA. http://www.copilul.ro/......a8154.html