| Ioannaaaaaaaaaa a întrebat:

Am luat ieri pastila de a doua zi..Escapelle.A mai incercat cineva? Iti intarzie menstruatie? Exista si niste reactii adverse.dar eu nu am avut deloc.

3 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Pastila contraceptiva se foloseste doar la indicatia medicului ginecolog fiindca acesta este singurul in masura sa-si dea seama/sa constate daca exista posibilitatea de a se forma o sarcina si folosirea contraceptiei de urgenta a devenit ultima si singura posibilitate de a se evita formarea unei sarcini nedorite. De obicei dupa 4-7 zile se poate produce o sangerare slaba cantitativ, care sa se manifeste cam 2-3 zile insa nu reprezinta menstruatia propriu zisa. De regula menstruatia se produce la termen insa in functie de organismul fiecarei femei in parte pot sa apara si dereglari hormonale care sa grabeasca sau sa intarzie inceperea menstruatiei, uneori chiar foarte multe zile. In cazul in care folosirea pastilei a fost INUTILA, hormonii vor actiona haotic si vor provoca/genera dereglari foarte importante in echilibrul hormonal care se vor manifesta pe parcursul a multe cicluri menstruale ulterioare uneori chiar si pana la 1 an. Multa sanatate.

| Jessica007 a răspuns:

Nu stiu sa iti raspund la intrebare pentru ca nu am luat-o niciodata.Tot ce iti pot spune, asta intreband farmacistul ca se ia decat de 2 ori pe an. Daca nu este adevarat nu ma supar daca sunt contrazisa.Cu ocazia asta, daca am fost eronata, aflu si eu mai multe.

| MarriaGIoana a răspuns:

Ca metodă contraceptivă care acţionează la nivel hormonal, pilula de a doua zi poate avea efecte adverse asupra organismului: dureri de cap, oboseală, greţuri, vărsături, tulburări ale ciclului menstrual, sângerări între menstre.
NU este indicat să apelezi prea des la contracepția de urgență... pastila de a doua zi este relativ toxică şi administrarea ei nu este recomandată de mai mult de două-trei ori pe an. Pe lângă simptomele mai sus amintite, aceasta poate avea efecte negative şi asupra ficatului. Există medici care susţin că acesta nu este indicată decât de două-trei ori într-o viaţă, nu într-un an.