| Danna310395 a întrebat:

Buna! Am nascut acum 3 luni prin cezariana, si am inceput sa folosesc ovule(contracept-m) pentru a nu ramane din nou insarcinata, dar cand am folosit primul ovul sotul si.a dat drumul in mine si acum stau si ma gandesc oare vor fii probleme? E pentru prima data cand folosesc asa ceva. Va rog frumos sa-mi spuneti daca e posibil sa raman din nou insarcinata? Imi este teama pentru ca nu.s de acord nici cu avortul dar nici o alta sarcina nu.i recomandata asa repede dupa operatie... Va rog mult sa-mi explicati exact cum sta treaba cu ovulele astea ca simt ca mor

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Daca l-ai folosit exact cum scrie pe prospect, atunci nu ai de ce sa-ti faci griji!

"Doza recomandata este de un ovul inaintea fiecarui raport sexual, indiferent de perioada ciclului menstrual in care va aflati. Protectia contraceptiva este asigurata timp de aproximativ 4 ore. In cazul unui nou contact sexual se utilizeaza un alt ovul. In cazul raporturilor repetate, trebuie sa utilizati de fiecare data un nou ovul.

Mod de utilizare:
Ovulul se introduce profund intravaginal, cu 5-10 minute inainte de raportul sexual, cu pacienta in decubit dorsal, pentru a asigura dizolvarea optima a substantei active.
Toaleta externa imediat dupa raportul sexual se face numai cu apa (nu se utilizeaza sapun, deoarece reduce efectul spermicid).
Daca ovulul s-a inmuiat datorita caldurii, se recomanda a se pastra la frigider (2C – 8C). Ovulul va reveni la forma initiala, fara nici o modificare a proprietatilor medicamentului."

https://www.drmax.ro/contracept-m-10-ovule-magistra

| Danna310395 explică (pentru Violleta2022):

L.am introdus cu 10 min inainte de contact si in cateva minute sotul si.a dat drumul. E pentru prima data cand folosesc asa ceva. Am intrles ca nu trebuie sa te speli imediat dupa contact

| Madaxo97 a răspuns:

Dacă l-ai folosit cum scrie pe prospect, nu ai cum să rămâi, chiar dacă a ejaculat în tine spermatozoizii nu ar trebui să supraviețuiască, ovulele astea conțin spermicide care omoară spermatozoizii. Spune totuși soțului pentru siguranța ta să nu își mai dea drumul în tine data viitoare, ca să te simți tu mai în siguranță.