| BbyLov a întrebat:

Am nevoie de niste sfaturi in legatura cu relatia mea. Sau macar niste pareri despre ce e mai bine sa fac, pentru ca nu am nici o idee, tocmai de aceea apelez la voi.
Ca sa nu o lungesc prea mult, am o relatie de mai bine de 6 luni. In acest timp, au fost momente frumoase, de fericire maxima, au fost momente triste, poate mult prea triste, au fost si certuri si despartiri, dar mereu ajungeam din nou impreuna pentru ca ne iubim foarte mult.
Dupa ultima noastra cearta, care a fost destul de grava, ne-am mai acordat o sansa, spunand ca vom face niste schimbari in relatia noastra, pentru ca lucrurile sa decurga tot mai bine pe viitor. Dar se pare ca acele schimbari nu s-au intamplat prea mult, pentru ca ieri, chiar de Ziua Indragostitilor, ne-am despartit. A fost o zi foarte urata pentru mine, pentru ca ii pregatisem si cadou si cu o zi inainte spuneam ca va fi o zi frumoasa impreuna, dar nu a fost chiar asa. Ne-am despartit pentru ca mi-a spus ca nu exprim mereu ceea ce simt si ca nu ii arat ca o iubesc, iar chestia ce m-a deranjat cel mai tare e ca mi-a spus ca nu o sa fiu niciodata asa cum isi doreste de fapt. I-am spus motivele pentru care nu exprim mereu ceea ce simt, pentru ca este o persoana care renunta foarte usor. De exemplu, daca ii spun ca ma deranjeaza ceva, se supara si in loc sa remedieze situatia si sa faca ceva in legatura cu lucrul acela care ma deranjeaza, prefera sa renunte si sa spuna ca nu mai are rost. La fel se intampla si daca e un lucru care nu ii convine. Desi spune ca ma iubeste cum nu a mai iubit niciodata, prefera sa renunte la mine, decat sa lupte pentru mine si pentru relatia noastra. E genul de persoana care renunta destul de usor, dar credeam ca iubirea fata de mine o va face sa faca lucrurile diferit, sa nu renunte, ci sa lupte.
De fiecare dupa o cearta sau despartire, de cele mai multe ori ne impacam din cauza mea, pentru ca nu voiam sa o las sa renunte asa usor. Dar de data asta e diferit, pentru ca i-am spus sa nu renunte, si tot a renuntat. Simt de parca doar eu lupt pentru relatia asta si ca doar eu fac compromisuri si sacrificii.
Acum nu stiu ce sa fac si cer ajutorul vostru. Sa nu o las sa renunte nici de data asta? Sa fac cumva sa ne impacam si sa facem impreuna sa fie mai bine? Sau sa las situatia asa cum e si sa sper ca poate va intelege cu timpul ca nu e ceva normal sa renunti asa usor la persoana pe care o iubesti? Stiu ca ne iubim foarte mult si vrem sa fim impreuna, doar ca e o persoana mai dificila si nu e prea intelegatoare in unele situatii.

As fi scris mult mai detaliat, dar sper ca cine va citi sa inteleaga ceva si sa poata sa ma ajute intr-un fel sau altul. Multumesc!

5 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Adica,in relatia asta tu esti singur.
Tu ai impins-o sa lupte,in timp ce ea renuntase.
Tu ai vrut sa va impacati,in timp ce ea dorea sa ramaneti despartiti.
Tu,mereu tu.
N-ai obosit?
N-ai senzatia ca te lupti cu morile de vant?
Eu as fi simtit ca iubesc doar eu.
Poate intelegi.
In orice relatie sunt doi,sau se completeaza,sau sunt identici,voi nu sunteti niciuna, nici, alta, voi nu sunteti nici macar voi, sunteti tu...
Imi pare rau.

| madyddd a răspuns:

Nu stiu, frate mi se pare ca, cari in spate povara unei iubiri. Bineînţeles că te doare si sufletul, si inima, si mintea.
Mai poti?
Nu ai obosit, deloc?!
De ce face ea asa? De ce o lasi sa faca asa? De ce? Tu crezi ca fata asta mai merita sa lupti pentru ea? Mai merita?
Si daca zici ca te iubeste, va fi necesara niste munca de convingere, milogire, si poate va veti impaca. Dar totusi, n-are rost sa pierzi timpul degeaba cu un om care nu te apreciaza.
Las-o, uneori e necesar sa pierzi ceva ca sa stii ce ai avut. Exista un moment cand trecutul vine peste noi si ne face sa platim.

| neutrino a răspuns:

Fata isi doreste de la o relatie mai mult decat i-ai ofert tu. Dezamagita, incearca un alt drum. Totul este normal. Respecta-i vointa.

| sofisis a răspuns:

De ce toata lumea se crede salvatorul celui pe care il iubeste?
Ai crezut ca pentru tine se va schimba? Eronat!
Nu se va schimba...si mai mult decat atat, vei ajunge ca tu sa iti pierzi identitatea. Va vedea ca face mereu ce vrea din tine. S-a obisnuit sa te tii dupa ea si de aici lipsa ei de interes in a mai lupta.
Cand simti focul ala si cea mai timida persoana si lasa capata armuri de luptator. Ea nu simte. Simplu.
Cum spune si greece12, in relatia asta esti doar tu.
Nu crezi ca e mai bine sa fii singur tu decat singur in 2? Las-o in pace.
Daca se va trezi la realitate si va veni ea spre tine da... poti face inca o incercare. Altfel nu vad rostul.
"IF YOU LOVE SOMETHING LET IT GO. IF IT COMES BACK IT WILL FOREVER BE YOURS. IF NOT, IT WAS NOT YOURS TO BEGGIN WITH".

| nebaji a răspuns:

Eu zic sa nu o lași sa renunțe poate ca e o fire mai copilaroasa si poate ca te Iubește in felul eu o relație are si părți bune si părți rele încearcă sa ii explici ca ce face e greșit da nu începe cu critici.