| Nextone a întrebat:

Am nevoie de putina sustinere si va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi.O sa incerc sa fiu cat mai concisa.
Am fost 2 ani cu un baiat,aveam acelasi cerc de prieteni ieseam mereu toti, dar nu il iubeam cum as fi vrut.M-am angajat, am intalnit un barabat de 30 de ani, eu am 21.Ne-am indragostit, am renuntat la tot deoarece cercul meu de prietenei m-a exclus odata ce m-am despartit de baiatul cu care am stat 2 ani.Acum sunt cu acest barbat de 4 luni, doar ca au intervenit chestii.Eu sunt mai timida,nu imi place sa ma cert si prefer sa tac in timp ce altii ma calca in picioare,iar lui nu-i place asta mereu imi reprosaza ca sunt prea retrasa,ca nu ma implic pe cat ar vrea el,desi m-am schimbat foarte mult de cand sunt cu el, sunt mai sociabila, mai deschisa.Mie nu mi se pare usor ca dupa ce ai stat 2 ani cu aceeasi oameni,deodata sa cunosti alta lume, alti oamnei, alte preocupari.Imi place viata lui,se ocupa de voluntariat,se implica,il iubesc foarte mult,dar nu ma simt bine in pielea mea,nu pot fi deschisa.El mereu imi zice"Esi foarte inteligenta,dar nu te stii folosi de asta, n-ai un pic de tupeu."Cum as putea sa las deoparte gandurile negativa, sa imi pot sustine un punct de vedere? Nu vreau sa il pierd.

6 răspunsuri:
| wildthing a răspuns:

O persoana timida nu va putea niciodata sa devina tupeista. Sigur, te poti educa un pic in sensul asta, dar nu vei deveni niciodata cu adevarat tupeista si stii de ce? ...pentru ca tu ai bun simt, te-ai nascut cu el, asta esti tu. Probabil la un moment dat vei "invata" un pic tupeul, dar de fiecare data cand il vei folosi, o vei face cu mari eforturi, pentru ca nu asta e esenta ta. Un mic truc ce ar putea sa te ajute (desi nu stiu daca e vreun mare sfat) este ca atunci cand esti intr-o dilema, cand stii ca ar trebui sa iei atitudine dar nu ai curaj, sa iti spui ceva de genul: "ok, care-i cel mai rau lucru care mi se poate intampla daca fac asta?".

| Hakuouki a răspuns:

In primul rand, chiar daca e spre binele tau, el nu are dreptul sa incerce sa te schimbe, zic eu. Primul pas este sa te accepte si el si mai ales, sa te accepti tu, asa cum esti, nu degeaba se spune ca "cel mai destept cedeaza" Daca esti o fata inteligenta, poti gasi o alta cale, nu doar cearta, dar te poti de asemenea, limita doar la asta, este decizia ta. Te rog sa te gandesti, de ce l-ai pierde, nu te place asa cum esti? Si daca raspunsul e "nu" permite-mi sa te intreb, merita? Se spune ca opusii se atrag, asa o fi, dar relatie linistita fac cei ce sunt la fel.

Răspuns utilizator avertizat
| Hace a răspuns:

Cu timpul vei invata sa iti aperi opiniile. Am fost si eu ca tine pana in momentul cand in care am realizat ca pentru a ajunge unde imi doresc trebuie sa las rusine deoparte si sa imi apar punctul de vedere. Ar fi bine sa nu te mai preseze nici el atat si sa isi dea seama ca la varsta ta, poate si el era la fel. Diferenta de varsta in gandire este clar ca se resimte in relatia voastra.

Cat despre vechiul grup de prieteni, nu ar trebui sa suspini, odata ce te-au dat la o parte inseamna ca nu te-au considerat niciodata o foarte buna prietena. Asa ca, da-i in ma-sa.

Numai bine happy

| LunaPlina a răspuns:

Daca te iubeste nu o sa il pierzi doar pentru un lucru atat de marunt. ba chiar te va ajuta. invata

| donthaveaname a răspuns:

Parerea mea, este sa te accepti asa cum esti. Odata ce ai facut asta, treptat o sa iti fie mai usor sa iti sustii punctul de vedere.