Dacă ţi-a venit ciclul, chiar dacă s-a mai întrerupt ( se poate întâmpla din diverse cauze ), dar a ţinut 6 zile - atunci NU eşti însărcinată!
Dacă ar fi fost "ciclu" peste sarcină - acela, în general, este mai închis la culoare, e slab cantitativ ( puţin ) şi ţine 1-2 zile!
Totuşi, ca să fi SIGURĂ, poţi face un test de sarcină!
Atunci când suspectezi o eventuală sarcină, faci 1 test de sarcină la 7-10 zile de la data la care TREBUIA să-ţi vină ciclul ( dacă e regulat, sau la 15-20 zile dacă e neregulat ) – iar dacă rezultatul e neconcludent : liniuţă/e incomlete, greu vizibile, posibile „umbre" etc., atunci se REPETĂ testul la 3-5 zile!
În cazul unui ciclu neregulat, este PREFERABIL să se REPETE testul de sarcină la 3-5 zile după primul!
În GENERAL, testul de sarcina trebuie facut dupa MĂCAR 1 saptamana de la intarzierea menstruatiei sau dupa MĂCAR 3 saptamani dupa un contact sexual neprotejat. Daca il faci mai repede si rezultatul e pozitiv inseamna ca embrionul s-a implantat repede, dar daca e negativ nu inseamna ca nu exista sarcina.
Te duci la farmacie şi cumperi 1 test de sarcină, test tip "stilou" ( analiză pe bază de urină, NU de sânge sau altele ) - au un preţ mediu de 10 lei/test ( NU cumperi din cele mai ieftine, că sunt şi cu vreo 4-5 lei, DAR nici cele mai scumpe )!
ÎNAINTE de a face testul, seara anterioară ( sau dimineaţa devreme ) - deoarece testul se face din PRIMA urină de dimineaţa - CITEŞTI cu atenţie INSTRUCŢIUNILE, şi le urmezi ÎNTOCMAI, în special TIMPUL de control ( trebuie verificate EXACT la timpul indicat, NICI mai repede, dar nici mai târziu, deoarece testul va fi NECONCLUDENT )!
Pentru alte detalii, vezi articolul de la linkul : http://www.contraboli.ro/cum-se-face-un-test-de-sarcina/
Testul se poate face şi la o lună după acel contact sexual ( oricum, timpul minim indicat era de 3 săptămâni )!
Indiferent de denumirea testului şi de "reclama" care i se face, NEAPĂRAT să-l faci din PRIMA urină de dimineaţa!
EU personal, NU am ÎNCREDERE în acel tip de test "Sure Check" ( care foloseşte urina de peste zi, poate fi NECONCLUDENT, şi cu asta nu-i de glumit ) - şi asta din acelaşi MOTIV pentru care la ORICE analiză/test de urină, din sistemul MEDICAL, se CERE PRIMA URINĂ de dimineaţa ( aceea este cea mai concludentă )!
Acum, tu faci cum doreşti, dar eu NU recomand acel tip de teste, DECÂT DACĂ foloseşti ( la acel test ) PRIMA urină de dimineaţa!
Cât despre acel băiat, este cam NESERIOS - poţi să-ţi cauţi alt prieten, dacă el NU vrea să-şi "asume" nici o "responsabilitate"!
Sper că aceste explicaţii să te ajute; dacă mai ai alte nelămuriri, nu ezita să mă întrebi şi voi încerca să-ţi răspund cât mai OBIECTIV!
Dacă consideri că ai de întrebat ceva mai INTIM şi nu se poate posta pentru public, atunci poţi să-mi trimiţi mesaj PRIVAT ( din secţiunea Mesaje ) şi promit un răspuns cât mai COMPLET!
Pentru a primi răspuns la mesajul privat, verifică-ţi setările profilului - Intră în Meniu la "Editare profil" şi la rubrica "Vreau să primesc mesaje de la" SETEAZĂ : toţi membrii TPU, apoi dă-mi un mesaj privat!
Trebuie facut un test de sarcina. Poate prin aceasta experienta urata vei intelege ce vrea de fapt un baiat de la o fata. Atat si nimic mai mult. Acesta e jocul tineretii.
Buna! Acel baiat voia sa isi bata joc de tine, clar Nu vreau sa te sperii, dar eu cred ca esti insarcinata, dar nu stiu sigur.Ia un test de sarcina sa vezi.Atunci cand ti-a tras-o in fund, era normal sa-ti curga sange, e normal.Macar a/ai folosit prezervativ?
Sper sa nu fi insarcinata. acum nu stiu Daca iti arata testul pozitiv...asta e! Vorbeste cu mama ta, desii o sa fi jenata! Eu asta as face, cu orice putinta.Gandeste pozitiv, totul va fi bine! Intai dai fuga frumusel la farmacie si ia un test de sarcina sa vezi. Numai bine!
Pentru siguranta ta fai un test... nu te lasa pe o ureche, fai testul pentru linistea ta
Tot ce trebuie sa faci e sa te duci la farmacie sa iti iei cat se poate de repede un test de sarcina, asta pentru a scapa de temerile tale. Daca pe el nu il intereseaza ceea ce se intampla cu tine acum, nu iti mai pierde timpul cu el.
Dupa ce ti-ai facut testul, si daca chiar iti iasa pozitiv, atunci cel mai bine ar fi sa vorbesti cu mama ta, stiu ca iti va fi greu, dar totusi, poate o sa te ajute, iar eu in locul tau asta as face. In cazul in care vorbesti cu ea, si iti spune ca nu vrea sa ti copilul sau ceva de genul, te duci si incerci sa faci avort, doamne fereste.
Eu nu prea sunt de acord cu avorturile, dar decat sa iti strici copilaria, si sa devii o mamica adolescenta, da fie o sarcina nedorita, mai bine il faci. Sau alta posibilitate in cazul in care tot asa ai tai nu sunt de acord sa ai un copil, aduci copilul la viata, si l-ai putea da in adoptie.
Dar totusi acum, pana acolo mai este mult, prima data fa-ti testul de sarcina, iar dupa poti urma sfaturile mele. Sper ca raspunsul meu ti-a fost de folos.
Imi este tare fricasunt foarte panicata nu ma lasa inima sa fac avort nu sunt de acordai mei o sa ma dea afara din casa nu o sa vrea sa auda de mineam numai ganduri ciudate nu am stare nu mai dorm noaptea nu stiu ce sa mai fac mi-e frica
Buna!
Incearca sa vorbesti cu el, sa-i spui ce te framanta si sa ajungeti la o concluzie...
Eu zic sa faci totusi testul, sa nu ai surprize dar in mare parte voi alegeti.
In caz ca nu e de acord cu testul, fa-l.Aici vorbim despre viitorul tau.
Tu o sa te chinui, nu el