| Magda333 a întrebat:

Am nevoie niste sfaturi, de câteva zile iubitul meu imi tot cere sa facem...stiti voi ce. Tin sa mentionez ca eu am 16 ani si nu am facut asta niciodată, iar el are 17 si a mai făcut asta. Avem 6 luni împreună, dar pana acum nu mi-a mai cerut asta. Încă nu imi doresc sa o fac, consider că e prea devreme, ca sunt prea mica. Tin sa mentionez ca unele prietene de ale mele de 16 respectiv 17ani care au făcut deja asta imi spun sa ii accept propunerile. Ce imi sugerat sa faci?

21 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

16 ani nu este o varsta potrivită pentru a i ti incepe viata sexuală, dsupă 18 -20 de ani poate, dar acum este prea devreme.

| Magda333 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Păi eu atunci imi doresc... poate nu chiar vârstele alea, poate mai tarziu, depinde cum o sa fiu pregătită, dar acum ma simt putin constrânsa

| ania a răspuns:

Ai fi mai fericită să faci sex doar cu viitorul tău soț, mai bine refuză până atunci. Virginitatea e darul pe care Creatorul ni l/a dat pentru a-l face cadou doar partenerului de căsătorie, altfel aduce vinovăție, neîncredere în sine, dacă te desparți tensiune în corp, frustrare plus 20% șanse de a contacta boli venerice chiar și cu prezervativ pentru că e suficient ca o mică zgârietură a ta să fie în contact cu sângelelui, plus teroarea că poți rămâne gravidă, toate mijloacele contraceptive au 1% rată de eroare.

| LoveSleep a răspuns (pentru ania):

Vad ca știi multe despre ce se întâmplă dacă faci sex înainte de căsătorie. Experienta?

| RoCkKiD a răspuns:

Daca nu vrei si nu te simti pregatita ii zici ca nu iar daca nu e de acord iti cauti altul.

E irelevanta varsta, poti sa ai 10, 15 sau 30 de ani, daca simti ca esti pregatita si vrei o faci, daca nu, nu o faci, nu conteaza ce iti zic prietenele tale sau prietenii lui.

| corbulalbrosu a răspuns:

Hotararea de a-ti incepe viata sexuala iti apartie numai tie. In astfel de situatii numai in cazul in care consideri ca esti/te simti pregatita psihic si mental, nu este indicat si nici recomandat sa asculti de sfaturile celorlati. Multa sanatate!

| Emilian65 a răspuns:

Sa nu o faci. Daca te iubeste cu adevarat te astespta sa o faceti cand esti tu pregatita sa faci sex cu el.

| LoveSleep a răspuns:

"dacă ma iubește ma așteaptă"
Te-a așteptat deja. 6 luni nu sunt destule? Pentru vârsta de 16 ani eu zic ca e o dovada de iubire imensa.

E decizia ta dacă faci sau nu sex cu el, dar nu îl aburi cu rahaturi de genul "dacă ma iubești ma astepti". Spune-i ca îl placi, dar nu vrei sa faci sex, pentru ca nu ai chef sa-ți începi viata sexuala la 16 ani. Dacă se simte bine cu tine sa stea, dacă nu, sa plece.

Btw, probabil gagica-tu e virgin.
1, pentru ca îți cere sa faceți sex și 2 pentru ca s-a trezit după 6 luni.

Prietenele tale de 16-17 ani îți spun sa ii accepți propunerile ca să nu se simtă mai prejos decât tine. În mod normal nu as recomanda asta, dar pentru 2 minute de sex prost și stângaci, mai bine fara. Mai ales dacă nu simți nevoia.

Btw, maica-ta e o persoana super ok, cred ca dacă o asculți în general, o sa inveți câteva lucruri folositoare.

| cristimihailov a răspuns:

Oral?

| Nemessys a răspuns:

Eu nu înțeleg de ce intri într-o relație dacă nu ești pregătită sa faci și sex. Înainte sa intri într-o relație cu el, nu ți-a trecut prin cap ca o sa îți ceara asta la un moment dat? Mai ales ca aveți și 6 luni de când sunteți impreuna.

| Magda333 explică (pentru Nemessys):

Ba da, m-am gândit si la asta. Si in plus, cum au zis si ceilalti care sincer mi-au deschis ochii. Dacă mă iubește cu adevărat m-ar aștepta...

| Nemessys a răspuns (pentru Magda333):

Iubirea nu consta în asta și de ar pleca, asta nu înseamnă că nu te iubește.

| Nemessys a răspuns (pentru Magda333):

Apropo. Tu nu faci sex cu el pentru ca.

Ei bine, acel,, pentru ca" trebuia sa fie rezolvat înainte sa intri într-o relație.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ei eu zic să NU-i accepți propunerea dacă nu-ți dorești asta cu adevărat.
Sexul trebuie să-l faci atunci când te vei simți cu adevărat pregătită, nu la îndemnele altora.winking

| Dana2103 a răspuns:

Dar nu trebuie sa te constranga,prin teama de abandon sau santaj emotional. Asta nu e iubire, e manipulare. Manipuleaza doar escrocii sentimentali. Aia care vor doar sa sa castige ei, fara sa i pese daca celalalt e castigat sau nu. Se numesc profitori si nu merita sa le acorzi atentie
Astia sunt tipul ala de oameni care te ar insela. Ti o trag si dupa te uita, stiind ca scopul tau era sa ai o relatie serioasa, nu bazata pe doar pe sex

| Catalin77945 a răspuns:

Daca nu esti pregatita ii spui:''ba eu nu vreau si punct''

| Stegman a răspuns:

Mai bine mai astepti pana te consideri pregatita. Daca nu esti nici sexul nu o sa ti placa, pentru ca o sa fii stresata si incordata mereu. Cand iti incepi viata sexuala trebuie sa fii cat mai linistita si relaxata sa ti placa ceea ce faci si sa faci cu cap, adica protejat. Sa nu accepti neprotejat, pentru ca tu poti ramane gravida nu el, el ti o da si pleaca. Bafta

| Magda333 explică (pentru Stegman):

Stiu asta, sunt informată foarte bine pe subiectul asta, am discutat si cu mama, mi-a spus tot ce trebuie să stiu, i-am zis si ce imi cere el, a zis ca e alegerea mea, sunt putin cam mica dar daca vreau si am grija pot sa o fac...dar totul depinde de mine

| Stegman a răspuns (pentru Magda333):

Ma bucur ca vorbesti cu mama ta. E cel mai important. Oricum daca el te iubeste cu adevarat te va astepta. O sa vina de la sine.

| Biciclistul5242 a răspuns:

Mentalitatea ta e foarte buna
Asteapta pana la 18 ani macar

| danidni a răspuns:

Atata timp daca el nu e nesimțit sa se duca sa te barfeasca dupa si te iubeste zic sa incerci sa o faci. Ai sa vezi ca dupa o să-ți placa