| maria_7345 a întrebat:

Buna am nevoie si eu de un sfat. Sa va spun povestea mea:am 25 de ani si sunt cu un baiat de 6 ani, nu l-am inselat niciodata nici macar nu m-am uitat dupa vreun baiat in astia 6 ani. Avem o relatie cu bune si cu rele ca in orice cuplu dar cred ca a intervenit si obisnuinta. Acum ma simt foate vinovata cam de o luna si 2 saptamani a aparut un baiat la locul meu de munca si cred ca m-am indragostit. Ne vedem odata pe saptamana sau chiar la doua dar cand intra ma ia tremuratul a si observat nici nu pot vorbi. Sunt disperata il visez si noaptea si ma simt asa vinovata. Trebuie poate sa ma resemnez ca e o relatie imposibila si sa-mi vad de relatia mea actuala si este si mai mic decat mine cu 2 ani. Nu vreau sa-l fac pe actualul meu prieten sa sufere dar simt ca numai pot. Am ajuns sa-mi creez id de mess cu alt nume sa vorbesc cu baiatul care imi place sa vad cum gandeste si dc are pe altcineva pentru ca relatia noastra e strict profesionala. Ce sa fac eu sunt si genul de fata care nu sunt de acord cu inselatul nu am inselat niciodata si mai ales ca prietenul meu e un baiat f bun care ma respecta. Va rog ajutati-ma cu niste sfaturi!

Răspuns Câştigător
| monyk a răspuns:

Buna, nu stiu ce sa zic...intr-un fel ti-as zice sa iti vezi de relatia care o ai si sa uiti de acel baiat, poate e ceva de moment, trecator, poate ai impresia ca il iubesti, dar de fapt e o indragosteala pasagera; pana la urma nu il cunosti bine, nu poti sa spui ca iubesti o persoana cand de fapt e vorba de atractie fizica.Nu trebuie sa te simti vinovata ca nu ai de ce. Dar totusi, 6 ani de relatie cu cineva e mult, sigur ai sentimente pentru.actualul,dar sti, dragostea nu te intreaba ce si cum, nu poti sa ii comanzi inimii...
Eu daca as fi in locul tau cred ca as incerca sa il uit pe acel tip si mi-as vedea de relatia mea, pentru.ca daca tu renunti la iubitul tau pe care il cunosti, a-ti trecut prin atatea impreuna, poate daca te bagi cu acel baiat si il lasi pe iubitul tau, e posibil sa iti para rau apoi si sa iti dai seama ca a fost o greseala.
De inselat ar fi a aiurea si nedrept sa fi cu amandoi.
Analizeaza-ti sentimentele si gandeste-te bine ce vrei sa faci. Tu zici ca prietenul tau e un baiat bun si te respecta. Poate acel baiat nu ar vrea sa aiba vreo relatie cu tine, sau daca ai fi cu el poate ti-ai da seama ca nu e asa cum pare si nu simti ceea ce credeai ca simti.Desi poate in relatia ta cu prietenul tau a intervenit obisnuinta, rutina, poate si monotonia, sfatul meu:nu renunta la o iubire adevarata, pentru. o iubire amagitoare.Pt.o falsa iubire sa distrugi ceea ce impreuna ai cladit cu prietenul, multe intamplari, momente frumoase si de asemenea sunt sigura ca si incercari.
Oricum decizia e a ta, eu te-am sfatuit doar, pana la urma e viata ta si fiecare cum isi asterne asa doarme.Doar ca e bine sa gandesti inainte sa faci ceva si poate ar trebui sa incetezi sa vb.cu acel baiat pe mess dandu-te drept alta, ocupa-ti timpul cu altceva cand nu esti cu prietenul ca sa il uiti pe acel baiat care se pare ca ti-a cam sucit mintile.Si cand esti cu prietenul, petrece cu el momente cat mai placute sa nu iti apara in gand celalalt.

9 răspunsuri:
| I'mPerfect(a)! a răspuns:

Daca te-ai indragostit atat de subit de respectivul inseamna ca tu nu iti mai iubesti prietenul de mult timp si doar ai stat cu el din obisnuinta, n-aveai ce face...

Totusi, eu nu cred ca il iubesti pe cel de la munca caci dragostea nu apare imediat, doar privindu-l, tu simti pasiune! Si e o mare diferenta!
Mai intai trebuie sa il cunosti ca sa iti faci o parere buna despre el. Tu acum il vezi perfect din moment ce n-ai habar de viata lui, ti se pare ca e o scapare din monotonie, o aventura frumoasa.Visezi!
Atata timp cat iubitul tau iti ofera totul, eu zic ca n-ai de ce sa sari pe urmatorul de parca 6 ani au fost doar 6 secunde!

Astfel de tentatii apar mereu, sunt obstacole pentru iubire si tu trebuie sa ii ti piept!

Ingrijeste-te de relatia actuala, si daca chiar crezi ca nu merita, atunci desparte-te de el!

Un sfat iti dau: ai grija ce alegi ca baieti/barbati calumea nu se mai gasesc.Pretuieste ce ai langa tine ca nu se gaseste pe toate drumurile!

Poate cel de la munca nici nu te observa si nu e interesat de persoana ta, ci doar il maguleste timiditatea ta, sau daca vrea ceva poate vrea doar o aventura!

In viata alegi! Dar alege cu capul, ca inima si alte organe sunt mereu inselatoare!

| foxi a răspuns:

Fa si tu sex cu colegul si apoi. alegi!

| Acvila a răspuns:

Obisnuinta e ca o carie...de-asta te si atrage tipul asta de la servici.Nu trebuie sa te simti vinovata, crezi ca prietenului tau nu i s-a intamplat? Sau crezi ca atunci cand iese fara tine la o bere, nu se uita dupa bunaciuni? 6 ani totusi, e ceva timp, e normal sa apara rutina, e normal sa admiri si un baiat care arata bine, partea urata ar fi sa treci la inselat.Nu e nimic in neregula atata timp cat tu nu duci mai departe atractia pentru el.

| TPMTotiPentruMine a răspuns:

De obicei astia mai tinerei sunt mai bunilaughing

ok fiecare cu conceptsia lui.

| Maya. a răspuns:

Off.Mai asteapta si tu un timp sa vezi cum evolueaza lucrurile.

Daca totul e ok in relatia actuala, va iubiti reciproc etc, eu zic ca nu merita sa pierzi totul si sa te avanti in ceva ce nici tu nu cunosti.

Poate fi o atractie de moment si cam atat.

Succes si sper sa faci alegerea potrivita!

| IsabelaBianca a răspuns:

Inchide ochii. Esti doar tu si sufletul tau. Intreaba-ti sufletul ce vrea. Nimeni in lumea asta nu poate sa iti dea raspunsul potrivit. Doar in tine se afla raspunsul. Gandeste-te la tot ce iti place si ce nu iti place in relatia ta actuala, incearca sa discuti mai mult si mai deschis cu partenerul, sa ii spui ce te supara si ce ai vrea sa schimbati. Daca situatia nu se amelioreaza incearca sa ai in vedere si faptul ca poate nu e el cel pe care il cautai. Poate totusi, e doar una din crizele ce mai apar intr-o relatie. Cat despre tipul nou aparut...gandeste-te bine daca se merita sau nu. Incearca sa vorbesti mai putin cu el si sa il observi mai mult. Nu iti pierde capul, incearca sa iti mentii luciditatea si poate asa vei vedea ca nu e tocmai roz. Eu sper sa fie ...cum vrei tu. Te imbratisez cu drag si cu nu uita ca solutia e la tine! happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce faza tare

| avanteo a răspuns:

La 25 de ani ar trebui sa stii ce vrei de la viata. Se spune ca daca o relatie este lunga intervine obisnuinta. La fel se spune ca ajungeti sa va cunoasteti prea bine si dispare treptat dragostea. Sunt multe lucruri bune sau rele intre tine si actualul tau iubit. Ce trebuie tu sa faci este sa pui totul in balanta si sa realizezi daca vrei sa renunti la actualul si sa arunci 6 ani de viata pentru o aventura sau o eventuala relatie cu baiatul asta nou. Ai ganduri serioase sau nu? Totul depinde de tine.

| missy_3341 a răspuns:

Io zic ca ar trebui sa incerci si ceva nou. Nu trebuie sa stie actualul tau iubit ca ai pe altcineva. Incearca, vezi cum e cu baiatul de care te'ai indragostit, doar asa o sa iti dai seama dk e ceva trecator sau nu. Sfatul meu... DISTREAZA'TE K O VIATA AI!winking