| Pinky5630 a întrebat:

Buna! Am niste nelămuriri, pe 30 iulie mi-a venit ciclul și s-a terminat pe 3 august. Ziua următoare pe 4 august am avut primul contact sexual, el nu s-a terminat înăuntru dar ziua următoare pe 5, am luat o pastila escapelle. După asta mi-a venit menstruația iar pe 11 august și a durat 4 zile cu sângerare abundenta. Există șansa să fi rămas gravidă? Va rog să îmi acordați maxima seriozitate. Dau funda!

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Pastila Escapelle ai luat-o inutil, fiindca nu erai in perioada fertila.
Acum vei avea menstruatii si ovulatie producanadu-se aleator pe o perioada de 6-12 luni, din cauza efecteleor secundare majore, pe care aceasta bomba hormonala ti-a produs-o (escapelle).
Era mult mai sanatos sa fii folosit preservativul, fiindca nu-ti nenoroceste sanatatea si sistemul hormonal, asa cum fac aceste bombe hormonale.
Daca ai fii acordat maxima seriozitate problemei tale, cu siguranta acum erai mult mai bine si nu aveai acest stres.

| Crackman a răspuns:

Menstruația numărul 2 a apărut datorita pastile ce îți umple corpul ca pe curcani cu hormoni.
Ideea de baza este sa calculezi cu calendarul
În primele 7 zile de la prima zi de menstruație este ok sa faci sex după ai o perioada de pauza de 10-13 zile și Inca cât rămân pana la noua menstruație și este ok. Ideea sa urmărești sau sa faci cu prezervativul ( cel mai. Simplu)
Deci nu ești însărcinată dar te rog documentează-te pentru tine despre astea sa nu ai surprize.

| Floridori a răspuns:

Acea sangerare care a aparut in ziua de 11 august NU a fost menstruatie si NU poate fi luata in calcul ca fiind menstruatie.Deci ultima menstruatie a fost pe 30 iulie.
Acea sangerare este doar un efect advers al pastilei, din cate se observa, luata inutil din moment ce spermatozoizii nu au ajuns in vagin.

Te-as sfatui sa va informati cand, cum si in ce conditii se poate forma sarcina, pentru a evita astfel de situatii si pentru a evita sa ii faci inutil rau organismului tau.
Eventual, folositi metode de contraceptie precum: pastila AC, prezervativ masculin, prezervativ feminin, diafragma, ovule cu spermicid etc.
In plus, daca pana acum ai avut un ciclu regulat, ai fi putut sa calculezi perioada fertila, aceasta fiind singura perioada in care se poate forma sarcina daca spermatozoizii ajung in vagin.
Pe durata urmatoarelor luni, exista sansa ca ciclul tau sa fie dereglat.