| Taetae58 a întrebat:

Bună,am o intarziere a ciclului menstrual de 2 saptamani si 5 zile..ne protejam si uneori cand este fara nu dureaza mult deci nu se pune problema de ejaculare..am luat in jur de 5 pastile de a 2a zi in cateva luni din cauza nesigurantei..despre ce poate fi vorba?

8 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Daca IRESPONSABILITATEA de care ai dat dovada este atat de grava incat INCONSTIENTA ta a depasit RATIUNEA chiar si cea mai elementara, NU este de mirare ca toata activitatea hormonala din organismul tau este... varza. In cazul tau nu exista termen de comparatie in privinta PROSTIEI fara margini facute in ultimele luni. Sau probabil doresti cu tot dinadinsul sa devii STEARPA/ STERILA pentru a nu mai avea probleme in privinta posibilitatii de a ramane insarcinata in viitor. thinking

| Floridori a răspuns:

Tu: "am luat in jur de 5 pastile de a 2a zi in cateva luni din cauza nesigurantei..despre ce poate fi vorba?"

Serios?
Pastila de a doua zi nu este metoda de contraceptie ci trebuie luata doar in caz de urgenta!
O singura pastila de genul asta contine levonorgestrel cat pentru 3 luni si jumatate, daca ai fi luat anticonceptionale cu acest hormon in compozitie.Tu ai luat 5 intr-un timp extrem de scurt, adica 7, 5g de levonorgestrel pe parcursul a poate 3-4 luni.Este enorm!
Pastila de a doua zi este o bomba hormonala iar acesti hormoni sintetici pot cauza dereglari ale ciclului menstrual pe parcursul a mai multe luni de zile.Una singura poate face asta! Nici nu vreau sa imi imaginez ce ravagii ai produs in organism luand in mod iresponsabil pastila dupa pastila.Pai nu e de mirare ca nu iti mai vine menstruatia din moment ce tu singura ti-ai dereglat activitarea hormonala.

| Taetae58 explică (pentru Floridori):

Acum o luna a venit totusi.

| Floridori a răspuns (pentru Taetae58):

Eu nu am zis ca nu mai vine deloc. Daca asta s-a inteles, imi cer scuze.Am spus ca cel mai probabil au fost provocate niste dereglari hormonale si implicit ale ciclului menstrual.

| orailibrail a răspuns:

Pffff.
La 5 pastile de a 2-a zi... crsd ca deja ai ramas infertila.

| orailibrail a răspuns:

Poti sa. faci inclusiv cancer daca iei de multe ori pastila de a 2-a zi

| BAIATULdinOZ a răspuns:

Ginecolog fata mea

| Ionellaaa a răspuns:

(Pastila de a doua zi se ia o data, maxim de două ori pe an! Nu este în regulă ce ai facut tu!)
În primul rând, prezervativul trebuie folosit mereu! Nu stiu de ce exista concepția asta greșită ca scade din plăcere, cand exista atatea tipuri diferite si atât de multe alte metode prin care sexul poate fi la fel de plăcut.
Pastila de a doua zi si celelalte metode contraceptive nu iti garantează inexistența riscului de sarcină. (Mai ales cand nu sunt administrate corect)
Doar prezervativul face lucrul asta, si in plus te protejează si de bolile cu transmitere sexuală pe care tin sa pun foarte mult accent!
Comunica cu iubitul tău si spune i ca nu te simti in siguranta fără prezervativ! Sexul trebuie sa fie plăcut si pentru tine, nu o faci doar pentru el!
Nu stiu ce varsta ai, aceste întârzieri pot fi influențate si de alti factori, nu doar de o eventuală sarcină. Dacă ai luat pastila de a doua zi la 24-7ore după actul sexual neprotejat, nu prea ai de ce sa ti faci griji. Însă cele 19 zile de la întârzierea menstruatiei sunt suficiente pentru a putea face un test de sarcina! Cat mai curând, fa l si pe viitor mult mai atenta la sănătatea ta! Always protect yourself ❤!