| Daiii a întrebat:

Buna. Am o intrebare. Am nascut, prin cezariana, acum 6 luni. Pana acum, eu si sotul meu, foloseam prezervativ la contactul sexual. Aseara am avut contact sexual neprotejat, dar fara ejaculare. Stiu ca medicul ginecolog mi-a spus ca am sanse mai mari sa raman insarcinata, dupa nastere. Intrebarea mea este, oare ar trebui sa iau pastila de a doua zi?
Pe aplicatia pentru menstruatie apare ca azi as fi la ovulatie. Multumesc pentru eventualele raspunsuri

Răspuns Câştigător
| Madaxo97 a răspuns:

Nu ai șanse mai mari sa rămâi dupa naștere, mai ales daca si alăptezi, nașterea nu influențează fertilitatea. Dacă zici ca nu a ejaculat in tine, ai șanse foarte mici, spre zero sa rămâi gravidă, dacă vrei sa te simți tu mai bine, mai sigura, poți sa iei si pastila de-a doua zi, dar sa nu faci un obicei din asta, daca nu vrei sa ramai însărcinată din nou mai bine protejați-va, sau măcar faceți neprotejat in afara ovulației, faci cum vrei, poți lua sau nu pastila, cum vrei, cum simți tu așa faci.

| Daiii explică (pentru Madaxo97):

Nu alaptez. Nu stiam exact daca e adevarat ca, cresc sansele de sarcina dupa nastere. Multumesc

| AnonimSoul a răspuns (pentru Daiii):

Odata ce ai ciclu regulat poti sa ramai insarcinata. eu ti-as fi recomandat sa nu ramai insarcinata in urmatorul an, tinand cont de faptul ca ai nascut prin cezariana, sa dai timp uterului sa se refaca.

13 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Emilian65 a răspuns:

Dacă nu a ejaculat în tine, șansele de a ramane gravida sunt minime.

| Robert2526 a răspuns:

Nu ai sanse mari sa ramai, e o prostie, sunt la fel sansele. Voi stiti cel mai bine daca trebuie sa iei pastila sau nu ( daca sotul a ejaculat sau daca a avut ejaculari anterioare)

| Daiii explică (pentru Robert2526):

Nu a ejaculat si nici nu a avut ejaculari inainte

| Robert2526 a răspuns (pentru Daiii):

Atunci poti sta linistita

| Anonim240 a răspuns:

După naștere, da, ai șanse mai mari să rămâi insarcinata. E ca și cum ai lua anticoncepționale și le-ai opri. Pentru că atunci cand o femeie e insarcinata, ovulația se opreste pentru 9 luni, pe timpul sarcinii și își dă restart după ce naște, adică automat vei fi mai fertilă, pentru că timp de 9 luni corpul tău nu a mai eliminat ovule, iar când revine ovulația, vine mai puternică

| Andra08032005 a răspuns:

Folosim si noi metoda asta de mult timp si nu am ramas acum na depinde de experienta lui de a o scoate la timp. sa nu fi scapat putin.

| Daiii explică (pentru Andra08032005):

Nu imi fac problema asta
Si noi folosim de 7 ani.

| Andra08032005 a răspuns (pentru Daiii):

Daca stii ca e sigur pe el si nu scapa nimic fai asa. eu mai folosesc crema contreceptiva pharmatex cand vrea sa ejaculeze inauntru. poti incerca

| RazvanEu12 a răspuns:

Dacă soțul nu a făcut o labă înainte, poți să stai fara griji