| diaabaenarch a întrebat:

Buna, am o intrebare.
Am o relatie de 2 ani cu iubitul meu, problema a fost si este mereu ca este mai mereu obosit, m-a refuzat de zeci sau sute de ori sa facem sex, intr-adevar chiar este obosit pentru ca munceste foarte mult(este la medicina si il inteleg), dar. simt ca uneori uita sa mai traiasca viata, sa iesim, sa facem chestiile pe care le mai putem face la varsta asta. Problema este ca acum a inceput sa ma intereseze un coleg de munca, de care mi-a placut mult inainte sa fiu cu iubitul meu actual, dar nici eu nici el n a avut curaj acum 2 ani sa faca primul pas. Nu placut, ci mai mult atractie sexuala, am ajuns sa ma gandesc nepotrivit de mult la el si zilele astea am tot vorbit cu el, el de altfel intr-o relatie de mult timp (dar mai scurta decat a mea). Am vorbit cu el normal, cateva zeci de mesaje si singura chestie pe care am lamurit o intre noi e ca sa ramanem cum suntem acum, sa nu facem nimic, pentru relatiile noastre. Ma simt foarte vinovata fata de iubitul meu, dar totodata am nevoie si de mai mult sex(nu pot sa zic ca nu facem, in ultima perioada chiar a crescut frecventa dar tot nu simt ca imi ajunge). Ce sa fac? Imi vine sa mai vorbec cu acel coleg. Simt nevoia ca atractia sa se duca undeva, dar daca fac asta imi stric singura relatia, care e super serioasa si am ajuns departe impreuna. Nu e nevoie de jigniri, oricum ma simt oribil, iar daca primesc doar le voi ignora. Prefer sinceritatra in schimb. Prefer sfaturi de la oameni trecuti prin viata, mai mari decat mine.
Am 23 de ani si iubitul meu si colegul meu la fel.

20 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Imi place cum gândești.
Depinde de tine cât de implicată esti in relație.
Oricum, trebuie să ai o discutie foarte serioasa cu iubitul tau, pe tema sexului. Organismul are si el anumite nevoi.
Ori laie, ori bălaie.

| MarianWLF a răspuns:

Din moment ce te deranjeaza asa mult inseamna ca o problema majora in relatia voastra, simti si tu ca asa nu mai merge, ori il faci sa inteleaga, ori inchei relatia, ori vei ceda intr-un final pentru ca asta se va intampla si il vei insela, iubitul tau va trebui sa inteleaga nevoia ta ori va suporta consecintele, dar daca nu ajungeti la o cale de mijloc nu sunt sanse sa reusiti pe termen lung.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Și totuși de ce ai preferat sa discuți asta cu altul decât cu partenerul tau? Ați avut vreo discuție pe tema asta?

| diaabaenarch explică (pentru suntserios):

Nu am discutat cu nimeni altcineva despre asta, cu acel coleg doar am schimbar impresii despre orice altceva in afara de relatia mea. Da, multe, foarte multe, si il inteleg, de cele mai multe ori vine cu argumente foarte bune, doar ca argumentele nu ma satisfac sa zic asa. Nu am stiut in ce m-am inhamat de la inceput, dar sper sa se schimbe. Noaptea e cel mai greu, ziua, dupa cum se vede, imi revine ratiunea care imi spune ca il iubesc si ca celalalt coleg este doar o atractie. Sper sa imi treaca atractia si sa nu mai fac prostii sa zic asa( sa ma gandesc noptile la acel coleg in loc de iubitul meu adica).

| Violleta2022 a răspuns:

Fii sincera si serioasa, despartindu-te de ala care nu poate sa te mai satisfaca si incepe o relatie noua, cu celalalt cu care-ti doresti atat de mult sa te sexuiesti.
te simti prosti si vinovata fiindca acum minti si te ascunzi, dar daca faci ce este normal si corect, adica spui adevarul si te desparti de omul asta, vei fii libera si vei putea sa faci ce vrei, cu cine vrei.

| mihai69 a răspuns:

Ai putea să te masturbezi.
Sau s-o dai naibii de treabă și să cedezi poftei, indiferent de consecințe.
Pe care variantă o alegi?

| dullcat a răspuns:

Buna.M-am bucurat sa vad ca ati discutat, luand decizia corecta de a nu va insela partenerii, ca apoi sa fiu dezamagita cand citesc ca tu inca doresti sa vorbesti cu el.Decat sa strici viata la atatia oameni, oare nu este mai intelept sa renunti la relatia actuala si sa petreci putin timp cu tine, fara alte relatii? Sa lucrezi in spital te termina psihic, mai ales la inceput, pana cand te formezi si te calesti, pana iti pui o bariera clar definita intre viata altora si viata ta.Iar sex drive-ul chiar nu are cum sa existe cand psihicul e la pamant. Vorbeste cu iubitul tau astfel incat sa gasiti o solutie impreuna.Cu siguranta ca el nici nu intelege ca toata situatia te afecteaza intr-atat de mult.

| Hyperion7 a răspuns:

Eu înțeleg că pot exista diferite probleme in relații însă dacă nu puteți comunica deschis sau unul din voi refuza să facă ceva in acest caz (cu precădere el) sau nu înțelege exact care e problema, înseamnă că el are o oarecare vina.
Plus că na,o relație fara comunicare nu e relație serioasă,nici pe departe.
E doar o relație și cam atât.

In ce privește tentativa de dubla relație,daca acel om ți se pare mai potrivit sau se mulează cumva pe caracterul tau și nu vânează doar experiențe sexuale cu tine, nu ar fi rău să îi dai o șansă.
Mai mult decât atât, încearcă să nu stai Intr-o relație în care timpul este limitat sau nu te simți deplin mulțumită, până la urmă o viață ai și oricât l-ai fi schimbat sau te-o fi schimbat el, trebuie sa mergi mai departe.
Înțeleg că ți-a făcut bine sau mă rog însă dacă lucrurile nu mai merg, nu mai merg și gata.

| diaabaenarch explică (pentru Hyperion7):

Nu va fi o dubla relatie niciodata, va fi ori despartire, ori continuarea sa il inteleg pe iubitul meu cat mai pot si eu sa astept. Dar voi lua in calcul acest raspuns, ma ajuta. Multumesc frumos!

| Hyperion7 a răspuns (pentru diaabaenarch):

Nu insinuez că ar trebui sa ai o dublă relație însă ce ti-am zis e că să îl alegi pe colegul tau de munca, asta in caz că relația nu da randament, având în vedere că totuși există câteva sentimente.
Dar na, rămâne la latitudinea ta ce și cum vei face.
Multa bafta și alegeri înțelepte!

| Emma30555 a răspuns:

Ar trebui sa faci ce simți.

| StoicAnalysis a răspuns:

Faci ce crezi tu ca e mai bine pentru tine. Nu crezi ca e destul de aiurea sa traiesti dupa parerile altora?

| diaabaenarch explică (pentru StoicAnalysis):

Cateodata, cum am zis si mai sus, mai ales noaptea, ma lasa ratiunea. Am nevoie sa mi se spuna ca gresesc si sa imi revin sau o parere sincera, nu caut pareri pe internet aiurea, doar ma ajuta sa inteleg cum ar reactiona sau ce ar zice si altii. Nu pot spune prietenilor sau familiei de aceasta situatie pentru ca nu m ar intelege nimeni si sincer, mi e si rusine sa spun asa ceva, avand in vedere ca parerea femeilor despre sex e irelevanta si ele mereu trebuie sa se multumeasca cu ce primesc. In plus, el a facut foarte multe pentru mine si ar spune toti ca asa il rasplatesc. M am bagat in ceva mai mare decat mine, adica am adus relatia asta prea repede intr-un stadiu foarte serios(intr-o mare masura si fiindca el era cel care grabea lucrurile), iar acum sunt incurcata.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru diaabaenarch):

Nu prea stim toata povestea ta, si ar fi unele detalii ce ti-ar dauna cumva alegerea, daca ele nu ne sunt explicate pe indelete. De aceea e vital sa vorbesti cu cineva apropiat tie. Nu cu strainii. Ma intelegi? Eu poate zic dupa ce am citit in mare, ca e mai bine sa te duci dupa asta nou, dar poate nu e o idee foarte buna, daca acea persoana are un anumit comportament pe care eu nu-l stiu. Nici nu mai zic ca nu iti cunosc temperamentul sau viata. Parerile noastre iti pot da o directie gresita pe care o sa ajungi sa o regreti. Cel mai bun sfat pe care ti-l pot da, este sa iesi afara singura, noaptea in liniste totala, si sa te gandesti logic la care ar fi cea mai buna strategie sau alegere de facut. Stai vreo 30 de miute bune si te decizi. Si oricare ar fi alegerea ta, fie ca va fi una buna sau una rea, macar nu o sa ai regretul ca te-ai luat dupa altul. Asta sa o faci daca chiar nu ai pe nimeni apropiat la care sa te deschizi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred că nu ești fată serioasă.

| diaabaenarch explică (pentru anonim_4396):

Din pacate, e mult mai ampla treaba incat nu prea tine de seriozitate. Am facut multe sacrificii pentru relatia asta ca sa vad ca avem absolut tot ce ne dorim, in afara de afectiunea pe care o vreau si eu. Am o varsta adecvata unei vieti sexuale mai aprinse. Dar multumesc pentru raspuns, ma ajuta sa vad cum vad si alti oameni.

| Jus7t a răspuns:

Ideea e că tu spui că vrei sinceritate și nu jigniri, dar pentru unii fix astea înseamnă sinceritate, să te jignească, fml.

Eu te-aș lăsa să te duci tare, pare un înșelat emoțional acolo, cel puțin în direcția aia.

Îmi pare rău de tipul cu care stai.

| Jus7t a răspuns:

Ok, am mai citit pe aici, pare mai complicata treaba, trebuie sa te gândești mai mult dacă asa vrei sa continui sau nu.
Chiar nu te pot influența.

| Anonimboy111 a răspuns:

Poate nu esti buna la pat si nu i place

| diaabaenarch explică (pentru Anonimboy111):

Nu este deloc vorba despre asta. Este atras de mine, ma lauda si imi zice de zeci de ori, doar ca atractia lui si iubirea lui nu se manifesta prea des in sex. Asa a fost dintotdeauna din ce am inteles, de asta mi-e teama.