Daca alaptezi de la san in mod constant, sansele sa ramai din nou insarcinata la scurt timp dupa nastere sunt destul de mici, deoarece procesul lactatiei actioneaza ca si un contraceptiv natural dar numai pana in momentul in care apare menstruatia. Indiferent de modul prin care s-a produs/realizat nasterea, adica daca ai nascut pe cale vaginala sau prin cezariana, corpul tau este capabil sa "prinda" o sarcina destul de usor fiindca ovulatia deja se produce constant de prin luna august, adica de dinainte de prima menstruatie. D.p.d.v stiintific si medical, dupa nastere nu poti ramane insarcinata timp de 21 de zile. Dupa aceea formarea unei sarcini devine posibila si pentru a evita o noua sarcina, este nevoie de a se apela/a se folosi contraceptia. Majoritatea femeilor sunt convinse si au in conceptia lor ideea conform careia in primele 3-6 luni dupa nastere, precum si ca pe perioada alaptarii nu se poate ramane insarcinata. Este un adevar stiintific, dar nu este si un adevar perfect valabil fiindca este conditionat, astfel ca pentru a considera si folosi alaptarea drept o metoda contraceptiva, presupune ca alimentarea noului nascut sa fie exclusiv naturala, adica la san si cel mai important de stiut, si anume fara sa existe pauze mai mari de 4-5 ore intre 2 alaptari succesive. In consecinta chiar daca inca alaptezi o sarcina se poate forma insa acest lucru se poate intampla numai in cazul in care metoda contraceptive folosita nu a functionat perfect sau a fost gresit folosita si din aceasta cauza a ajuns sperma in vagin in perioada fertila. Dar fiindca afirmi ca au aparut/exista simptome premenstruale se poate considera ca NU poate exista concomitant si o sarcina si intarzierea pornirii menstruatiei se produce din cauza unor dereglari hormonale. Multa sanatate!
Mulțumesc frumos!
Probabil că Este si de la greutate ca am pus aproape 7 kg de când am născut de prin luna a 3 a așa am început să pun pe mine!
Ar putea fi o simplă dereglare. Nu ar fi rău totuși să mergi la medic; gândește-te mai ales la bebe! Dacă tu nu ești ok, are și el de suferit.
Daca te ai protejat n ai de ce sa ti faci probleme. Cel mai probabil e vorba de o dereglare hormonala. Numai bine
In mod normal, la scurt timp după naştere, organismul tău produce hormoni care stimulează reglarea ciclului menstrual. Totuşi, fiecare corp este diferit şi se poate întâmpla ca prima menstruaţie să apară la mai mult de 3 luni după naştere (mai ales în cazul femeilor care alăptează).
AlexEjmecheru întreabă: