| Markus_4003 a întrebat:

am o intrebare ce sa fac eu cu gelozia mea ma omoara foarte tare, imi iubesc ingeasul foarte mult si eu pot sa incep a "turba" de la o simpla privire peste strada(la genul mascul) sau de la un cuvint care la mine se trezeste gelozia. Ce sa fac?

6 răspunsuri:
| monyk a răspuns:

Buna, daca esti gelos inseamna ca ii iubesti mult ingerasul, gelozia e un semn al iubirii, insa atunci cand e exagerata si fara motiv, atunci e o gelozie obsesiva care nu face deloc bine relatiei si sa stii ca multe cupluri s-au destramat din cauza geloziei prea mari, de multe ori nefondata.
Ce sa faci...incearca sa ai mai multa incredere in iubita ta, nu stiu daca te poti `vindeca` de gelozie, dar macar incearca sa o stapanesti si sa te gandesti ca gelozia face mai mult rau decat bine si daca nu ai motive sa fi gelos, atunci las-o balta.
Daca o iubesti, incearca sa te controlezi, sa nu te arati gelos desi esti; sa stii ca de multe ori persoanele extrem de geloase, sunt persoane care nu au incredere nici in partener/a, dar nici in ei insusi...

| fabiola a răspuns:

Gelozia te omoara pe tine si il poate obosi pe celalalt.Incearca sa iti impui sa-ti controlezi impulsurile si sa intelegi ca increderea se castiga in timp, iar dragostea vine din suflet, nu se impune, nu se pretinde!

| VodkaCoca a răspuns:

Si eu aveam boala cu gelozia, si chiar foarte avansata laughing, in sensu il privea una deja eram acolo sa ii bag mana in par, daca mi se parea mie ca s-a uitat la vreo fata poc il pocneam laughing, cand stateam cu el in casa si trebuia sa se vada cu baietii lui, ii dadeam o ora la dispozitie in ora aia il sunam minim 20 de ori, nu il lasam sa faca dus sa se dea cu parfum, innebunise de tot, daca ii suna telefonul eu eram prima care ma uitam vedeam ceva suspect un numar nou ii zbura telefonul de pe geam, eram odata cu el in oras si ii suna telefonul si nu vroea sa'mi zica cine e si cand i'am dat 2 genti dupa cap se stransese lumea ca la circ laughing. Dupaia mi-am dat seama ca gelozia nu ajuta la nimic daca vrea sa te insele o face si fara aprobarea tawinking, si nu uita ca ai multe de pierdut cu gelozia exagerata!
Si mie imi era teama sa nu-l pierd de asta faceam asa, dupa aia am realizat ca daca e sa'l pierd nu era sa fie al meu, dupa ce am terminato eu cu gelozia deodata nu e ca devenisem indiferenta dar ceva de genu adica nu il mai intrebam ce ai facut azi, si el credea ca am pe altu si incepuse el cu gelozia si mai ceva ca mine, mi'l gaseam in fata blocului fara sa zica nu ma lasa sa ies fara el, ma urmarea cand ieseam cu fetele si am realizat si eu ce aiurea cand persoana de alaturi nu te crede si e f posesiva!

| madagascar a răspuns:

Trateaza-te, si eu ma uit dupa femei frumoase si i le arat prietenului meu pe strada si ma bucur ca in afara de "ce tarfa e aia pacat ca era frumoasa" nu are nicio treaba, eu chiar le vad frumoase pe unele dar el zice "pentru o noapte cu perna pe ochii" probabil si al tau gandeste la fel, lasa-l sa se uite ca de aia are ochii, ca doar nu se urca pe ea pe mijlocul strazii, trebuia sa iti faca cum face tata, daca il intrebi unde a fost el zice ca la femei(glumeste evident) daca iti face o data al tau asa sigur innebunesti, las-o mai moale cu exagerarile astea ia un extraveral si linisteste-te

| meioana a răspuns:

Daca esti gelos de la atata tot nu e bine...incearca sa mergi la un psihologn totul e din creieras.sau nu ai incredere in persoana respectivathinking

| vladsm a răspuns:

Ceva foarte simplu ce sigur va merge.cand simti ca te apuca turbarea e suficient sa-ti spui in gand:"iar incepe!"crede-ma are mare efect e o chestie psihologica, orice recunoastere ajuta enorm.la fel, cand te enervezi trebuie doar sa iti spui in gand ceva de genul asta.incearca!