| Anonim9800 a întrebat:

Am o întrebare. Prietenul meu a ejaculat iar dupa aprox 13 ore s-a intamplat sa facem sex neprotejat pret de câteva secunde in ziua ovulatiei. Mentionez ca iau anticonceptionale Logest de 17 zile, fiind la prima folie. Sunt sanse sa raman insarcinata? Mulumesc!

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Fiindca ai mentionat ca folosesti pastilele anticonceptionale (AC) Logest si ai precizat ca ai fost in cea de a 17-a zi a ciclului menstrual in momentul in care a fost intretinut actul sexual neprotejat, se poate raspunde si afirma fara nicio retinere sau teama ca in aceste conditii este 100% IMPOSIBIL sa se poata forma o sarcina chiar si daca sperma ar fi fost ejculata in vagin.
Trebuie sa afli, sa stii si mai ales sa cunosti ca atunci cand este folosita o asemenea metoda contraceptiva care este realizata prin folosirea pastilelor AC. formarea sarcinii devine IMPOSIBILA chiar daca actele sexuale sunt intretinute in fiecare zi a ciclului menstrual (din prima pana in ultima zi) si sperma este ejaculata in vagin de fiecare data la terminarea fiecarui contact sexual.
Daca toate cele 21 de pastile sunt administrate ZILNIC, si pe cat este posibil mereu cam la aceeasi ora, atunci TOATE cele 21 de zile in care sunt folosite pastilele AC cat si urmatoarele 7 zile de pauza, sunt 100% INFERTILE si din acest motiv formarea sarcinii devine IMPOSIBILA in proportie de 100%.
Trebuie sa intelegi ca hormonii din pastila AC dupa ce au ajuns in organismul femeii, isi indeplinesc rolul lor de a OPRI/BLOCA activitatea OVARELOR si din acest motiv, OVARELE NU mai pot creste, dezvolta si maturiza OVULUL si drept urmare... NU MAI EXISTA nicio zi a OVULATIEI si nici PERIOADA FERTILA, asa cum se intampla in cazul ciclului menstrual in mod normal.
Din motivele pe care le-am exprimat si explicat, aceasta metoda contraceptiva este folosita cu atat de mult succes, fiindca ofera probabil cea mai sigura protectie de peste 99, 3% dintre toate metodele de protectie contraceptiva existente in acest moment. Multa sanatate!

1 răspuns:
| 70gabriela70 a răspuns:

Normal ca sunt. In primul rând anticoncepționalele nu sunt o metoda contraceptiva 100% sigura și in al doilea rând orice partida de sex neprotejat îți oferă câteva șanse % sa devi mămică. Îți țin pumnii sa nu se întâmple ceva ce nu îți dorești.