| ana717828 a întrebat:

Buna! Am o întrebare si sper sa-mi răspundeți. Am facut-o cu un baiat si eu eram in ziua cea mai ferita gen peste 4 zile am ovulatia (cred ca e doar o zi de ovulatie nu prea inteleg) iar eu am facut-o neprotejat dar nu si-a dat drumul in mine. Lichidul ala preejeculator poate duce la sarcina sau ceva? Nu stiu daca sa iau pilula de a doua zi

13 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Sexul neprotejat poate duce la sarcini nedorite dar si la contaminarea cu boli cu transmitere sexuala, foarte grave.
Nimeni nu-ti poate spune daca esti sau nu gravida, dupa un asemenea act. fa un test de sarcina DUPA 21 de zile de la ultima data cand ai facut sexul.

| ana717828 explică (pentru Violleta2022):

Am luat pana la urma pilula de a doua zi. Imi poti spune mai multe despre ea te rog?

| Violleta2022 a răspuns (pentru ana717828):

O asemenea pastila este o bomba hormoanala care iti "explodeaza' un ovul fecundat si odata cu el iti afecteaza masiv si sistemul hormonal, ca atare vei avea cicluri menstrule dereglate pe urmataorele 6-12 luni si posibil alte probleme precum formarea de chisturi ovariene, noduli mamari, fibroame uterine sau chiar tumori.
O asemenea pastila se ia numai odata in viata din cauza toxicitatii ei si efectelor negative foarte dure, asupra corpului femeii.
Pe viitor iti ramane sa folosesti PREZERVATIVUL la sex (feminin sau masculin), care nu are nici un efect negativ, in plus te protejeaza de sarcini nedorite cat si de boli cu transmitere sexuala.

| ana717828 explică (pentru Violleta2022):

Vaai, acum sunt putin speriata, dar mi-a fost recomandata si de farmacista

| Violleta2022 a răspuns (pentru ana717828):

Probabil vreo vanzatoare din farmacie, nu farmacista ca nu le pasa lor ce efecte seundare ai daca iei pastilele alea, pe ei ii interseaza doar sa vanda cat mai mult.

| Goete a răspuns:

Cel mai bine e sa i-o iei in gura cand ii vine sa ejaculezewinking

| ana717828 explică (pentru Goete):

E mai bine asa?

| Goete a răspuns (pentru ana717828):

Daca iti ejaculeaza in gura sigur nu ramai insarcinata?
Numai inainte de a ti-o baga din nou in pi**a trebuie sa se pise, sa nu ramana sperma pe canal

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Sarcina, BTS.

Citeste despre legatura dintre lichidul preejaculator si riscul de sarcina
https://www.sfatulmedicului.ro/......cina_17592

Protejeaza-ti sanatatea folosind prezervativ. Te protejezi de sarcini nedorite si de BTS (Boli cu Transmitere Sexuala).
Fa-ti vaccinul HPV, este gratuit pentru fete şi băieţi (11-19 ani neîmpliniți). La medicul de familie.
https://comenzi.farmaciatei.ro/......dolescenti

| Robert2526 a răspuns:

Buna. sa vedem

Ciclu menstrual = faza foliculara ( perioada in care pe ovar apare un folicul care in final se sparge si elibereaza un ovul). Faza foliculara poate dura intre 7 si 21 de zile + faza luteala ( in care foliculul, dupa eliberarea ovulului se transforma in corp galben si incepe sa secrete hormoni in vederea instalarii si sustinerii unei sarcini). Faza luteala are durata fixa de 14 zile.

Ovulatia, are loc intr-o singura zi, in ultima zi a fazei foliculare. Dupa cate vezi, faza asta poate dura de la 7 la 21 de zile ( in functie de ciclul tau menstrual, daca are o durata fixa sau nu, poti sa estimezi cam cand are loc ovulatia.

Ovulul acesta, traieste undeva la maxim maxim 12 ore. De regula media e cam de 8 ore. In perioada asta trebuie sa aiba loc intalnirea magica cu spermatozoidul.

In linii mari, ai vreo 12 ore pe luna in care e posibila sarcina, dar poti doar ESTIMA cand e momentul acesta.

In plus...

Trebuie sa tinem cont si de durata de viata a spermatozoizilor. care poate merge in conditii bune si pana la 120-140 de ore.

Concret, ar trebui sa iei in calcul ca o ejaculare in vagin, poate produce o sarcina in urmatoarele 5-6 zile.

Apoi lichidul preejaculator... Daca baiatul are o ejaculare anterioara ( de exemplu cu o ora inainte) mai raman spermatozoizi pe uretra si acestia sunt preluati de lichidul preejaculator si dusi in vagin si acestia pot produce o sarcina.

Daca mai ai intrebari sau nu m-am facut inteles, nu ezita sa intrebi.

Avand in vedere ca ai spus " un baiat", este o exprimare care imi da de inteles ca nu l-ai cunoaste foarte bine si cred ca ar trebui sa te gandesti si la posibile infectii cu transmitere sexuala.

Atentie, sunt multe infectii care nu au simptomatologie evidenta, faptul ca nu observi nimic sau pare ca nu are nimic, nu inseamna ca nu are nimic. Ai grija de tine!

| ana717828 explică (pentru Robert2526):

Multumesc mult, cunosc foarte bine baiatul gen suntem impreuna, pana la urma am luat pilula de a doua zi, imi poti spune te rog mai multe dwspre ea?

| Robert2526 a răspuns (pentru ana717828):

Am inteles, este in regula daca este iubitul tau, initial exprimarea ta m-a facut sa cred ca a fost vorba doar de o aventura.

Cel mai probabil ai luat degeaba pastila, dar iti inteleg teama si pentru linistea ta cred ca e mai bine asa. Pe viitor poate tr gandesti la o solutie mai buna pentru asta? Daca nu vrei prezervativ, ar trebui sa te gandesti la pilule anticonceptionale.

Revenind la pastila de a doua zi, ca ea face subiectul discutiei. Doamna Violleta are probleme serioase in ceea ce priveste mecanismele prin care functioneaza aceasta pilula. Ea nu afecteaza in niciun fel un ovul deja fecundat si nu este o bomba hormonala, nu este toxica incat sa se ia doar odata in viata si nici nu afecteaza ciclul menstrual pe perioada in care spune Violleta.

Pastila are efect doar asupra ciclului menstrual in care o folosesti.Ca mecanism de actiune... pe deoparte actioneaza prin intarzierea ovulatiei iar pe de alta parte, actioneaza prin modificarea usoara a tesutului endometrial care poate ingreuna implantarea.

La ce sa te astepti: Dupa cate vezi, pastila intarzie ovulatia sau UNEORI o impiedica total luna respectiva iar asta inseamna ca te poti astepta ca menstruatia sa intarzie ( daca ai intarziat ovulatia, creste si durata ciclului menstrual deci apare mai tarziu sangerarea specifica) sau chiar te poti astepta ca menstruatia ta sa nu apara deloc o luna ( in cazul in care ovulatia nu mai are loc). Depinde foarte mult de momentul ciclului menstrual in care te aflai cand ai luat pastila.

Din informatiile prezentate de tine, ca fiind foarte aproape de momentul ovulatiei, daca ai calculat bine, atunci ar trebui sa te astepti peste 3-4 zile la o mica sangerare iar urmatoarea menstuatie sa intarzie destul de mult.

Oricum, NU esti insarcinata, nu iti face griji din acest motiv.

Revenind la problema de baza...ar trebui sa te gandesti la o metoda contraceptiva mai eficienta

| ana717828 explică (pentru Robert2526):

Multumesc mult de acum ma protejez