Lulu. nu cred ca e un motiv asa de mare de ingrijorare. cel putin nu acum. Eu am 15 aproape 16 si nu am ciclu. El vine atunci cand esti pregatita si atunci cand te astepti mai putin. cred ca ar trebui sa vorbesti cu mama ta despre asta. eu am vorbit cu ambii si mi s-a explicat ca eu, pentru ca seman in partea tatalui, iar surorilor tatalui meu le-a venit in jur de 17-18. nu e o problema. vezi ce iti spune mama ta si intreab-o cand i-a venit ei. (un avantaj ca iti vine mai tarziu este acela ca nu trebuie sa te grabesti sa faci copii:X. ) vezi si partea buna. priveste cate fete dispretuiesc menstruatia. ( recunosc ca si eu abia astept sa imi vina:X )... ai grija de tine si sper ca te-am ajutat :*
Daca nu ti-a venit pana la 17 ani atunci trebuie sa te duci la medic. :*
oricum bucurate ca nu ai inca
Motivul pentru care nu ti-a venit este ca nu esti prea dezvoltata...nu iti mai fa griji o sa iti vina mai tarziu.
Norocoaso! Nu te teme, nu cred că există fată / femeie fără să fi avut sau să aibă menstruaţia. Dacă nu eşti dezvoltată fizic atunci e oarecum normal. Va veni ea, stai liniştită.
Depinde de fiecare organism.
Eu am de la 11 ani, daca nu vine pana la 17 ani Maxim,mergi la un control.
Nu vreau sa te sperii, dar am auzit ca, o fata nu avea menstruatie la 17 ani, deoarece trompele alea...erau infundate, si a mers pentru a desfunda trompele.
Nu cred ca e si in cazul tau.
Ti.am spus, asteapta pana la 17 ani maxim, si incearca sa vorbesti cu mama ta, intreab-o ce parere are.
Nu neaparat tine de cat de dezvoltata esti,am o prietena si i.a venit menstruatia, chiar daca nu avea nimic in fata , si nici inalta.
In mod normal ciclul vine intre 11-14 ani, nicidecum la 17, 18 ani.Trebuie sa te duci la medicul de familie, un mic consult si eviti toate problemele.Bafta:*
Bucura-te ca inca nu ai fiecare organism e altfel, asa ca nu te ingrijora, ai rabdare ca o sa fie si la tine
Asteapta.Dar daca ramai fara [cea ce nu e posibil] nu poti face copii.Suna medicu` si fa programare!
Mergi la un medic nu mai sta asa, trebuia sa fi mers demult. Nu este bine pentru organism sa nu ai ciclu. Nu te speria cu ajutorul medicilor se rezolva, poate e o nimica toata, o dereglare hormonala... Du-te cat poti de repede nu mai sta!
Buna.In primul rand nu e problema ca la 16 ani nu ai menstruatie ea vine numai atunci cand corpul si organismul tau e pregatit dar daca te ingrijoreaza asa tare problema asta du-te le un ginecolog. Sper ca te-am ajutat pa si succes daca ai de gand sa te duci
Tu nu faci nimica. Momentan mai asteapta. Daca nu ti-a venit pana la 18 ani e grav atunci si trebuie neaparat sa te duci la un doctor. Serios
anonim_4396 întreabă: