| Sinceritate a întrebat:

Am o mica intrebare, iau anticonceptionale longest de 9 zile,mai exact din prima zi a menstratiei,cam la aceeasi ora, cu 2-3 minute intarziere in 2 zile.Ieri,in a 8-a zi am facut sex neprotejat cu partenerul,iar el s-a terminat in mine, exista vreo sansa sa raman insarcinata? Precizez faptul ca menstruatia inca nu era gata.Funda.Multumesc.

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Bănuiesc că te referi la LOGEST, nu "longest";)

NU ai motive de îngrijorare :)
Având în vedere că ai început administrarea AC în prima zi de menstruaţie, efectul contraceptiv intervine din acea zi; deci, în a 8-a zi a CM erai PROTEJATĂ!

"3. CUM SĂ UTILIZAŢI LOGEST
Contraceptivele orale combinate dacă sunt administrate corect au o rată de eşec de aproximativ 1% pe an. Această rată de eşec poate creşte dacă drajeurile sunt omise sau nu se administrează corespunzător.
 Când şi cum trebuie să luaţi drajeurile?
Blisterul de Logest conţine 21 drajeuri. Pe fiecare blister este marcată în dreptul fiecărui drajeu ziua săptămânii în care acesta trebuie luat. Luaţi drajeul în fiecare zi aproximativ la aceeaşi oră, cu o cantitate suficientă de lichid, dacă este necesar. Respectaţi sensul indicat prin săgeţi până când luaţi toate cele 21 drajeuri. În următoarele 7 zile nu luaţi nici un drajeu. Sângerarea menstruală trebuie să apară în aceste 7 zile (sângerare de întrerupere). De obicei, aceasta apare la 2-3 zile după ce aţi luat ultimul drajeu Logest. În a opta zi luaţi primul drajeu Logest dintr-un blister nou chiar dacă sângerarea menstruală continuă. Aceasta înseamnă că veţi începe mereu un blister nou în aceeaşi zi a săptămânii şi, de asemenea, sângerarea de întrerupere va debuta aproximativ în aceeaşi zi, în fiecare lună.

 Începerea primului blister de Logest
Dacă în luna trecută nu aţi utilizat contraceptive hormonale
Începeţi să luaţi Logest în prima zi a ciclului menstrual, adică în prima zi a sângerării menstruale. Luaţi drajeul în dreptul căruia este marcată ziua corespunzătoare a săptămânii. De exemplu, dacă sângerarea menstruală debutează într-o zi de Vineri, luaţi drajeul marcat cu Vineri (Vi). Apoi urmaţi respectaţi zilele conform marcajului. Logest va începe să acţioneze imediat, nu este necesar să utilizaţi o metodă contraceptivă suplimentară.
Puteţi începe, de asemenea, în intervalul dintre zilele 2-5 ale ciclului dumneavoastră menstrual, dar in acest caz trebuie să utilizaţi, de asemenea, o metodă contraceptivă suplimentară (de barieră) în primele 7 zile ale administrării drajeurilor în timpul primului ciclu menstrual." - SURSA = prospectul de la linkul :
http://www.anm.ro/_/_PRO/PRO_6299_31.03.06.pdf?anmPage=835&ID=16691

Toate cele bune.

6 răspunsuri:
| Alina0491 a răspuns:

Din cate stiu eu ar trebui sa folosesti inca o metoda contraceptiva 7 zile de cand incepi sa iei anticonceptionale. Nu cred ca ai fi putut ramane insarcinata!

| frostxtq a răspuns:

Sansele sunt extrem de mici, din a 7-a zi poti incepe sa ai relatii sexuale daca iei anticonceptionale.
Un sfat... iti recomand anticonceptionalele Yasmin. Sunt cele mai bune.

| Alina0491 a răspuns (pentru frostxtq):

Frostxtq, cele mai bine sunt cele prescrise de medic...

| frostxtq a răspuns (pentru Alina0491):

Stiu, cumnata mea mi le-a prescris. Este medic. happy Anticonceptionalele nu se prescriu in functie de persoana. Au acelasi efect la toata lumea.

| Alina0491 a răspuns (pentru frostxtq):

Nu stiu ce sa spun despre asta... tu spui de Yasmin, Sinceritate spune de Logest, eu iau Belara. ceva o fi de nu ni s-a prescris acelasi medicament.

| frostxtq a răspuns (pentru Alina0491):

Probabil tin cont de sistemul imunitar sau de activitataea sexuala, nu stiu ce sa spun. Eu cred ca toate actioneaza mai mult sau mai putin la fel, insa despre Yasmin mi-a spus cumnata mea din proprie experienta ca sunt cele mai bune.