anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o nedumerire, la cît timp după contactul sexual are loc sângerarea de implantare și daca este prezentă la toate femeile însărcinate?

3 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Sangerarea de implantare sau de asa numita nidatie, se poate produce DOAR/NUMAI intr-un singur caz si anume NUMAI atunci cand a avut loc/s-a produs procesul de FECUNDARE a OVULULUI VIABIL de catre 1 spermatozoid si respectivul OVUL. Pentru ca acel OVUL fecundat sa se poata transforma in timp ca sa devina o SARCINA care sa evolueze in continuare, trebuie sa migreze din locul de fecundare care s-a produs intruna dintre trompele uterine, de-a lungul trompei pana in interiorul uterului. Perioada dintre momentul fecundarii si parcurgerea drumului de catre ovulul fecundat pana in uter pentru a se lipi de ENDOMETRU si sa se produca nidatia/implantarea dureaza in medie 7-9 zile uneori chiar si 10-11 zile. In momentul in care OULUL FECUNDAT patrunde in masa ENDOMETRULUI prin strapungerea membranei care o acopera. In acel moment se poate intampla ca ovulul sa atinga, sa lezeze, sau sa sparga un vas de sange si astfel sa se produca o mica sangerare care de obicei se materializeaza prin scurgerea din vagin a cateva picaturi de sange rosu, curat. Probabilitatea ca ovulul in timpul implantarii sa rupa/sparga un vas de sange este destul de mica si din acest motiv si aparitia/producerea unei astfel de sangerari este destul de mica, redusa sau cu totul intamplatoare. Multa sanatatE!

| sofisis a răspuns:

Undeva pana in 2 saptamani si nu, nu toate femeile o au.

| adolescenta2002 a răspuns:

Nu, nu au toate femeile acea sangerare de implantare eu de exemplu nu am avut-o ea de obicei apare in zilele in care trebuia sa ai menstruatie iar daca nu ti-a venit la timp si vrei sa ai un bebe Felicitari happy